На Закарпатті "обливний" понеділок видався кримінальнішим, аніж сам Великдень

Великдень - це найбільше християнське свято, що символізує собою перемогу добра над злом. У цей день порядні християни йдуть до церкви, гостяться в колі рідних, ходять в гості до друзів. Але не для всіх велике свято Пасхи є, власне, святим. Мова--про злочинців, які і в такі дні роблять свою чорну роботу. До них на свята додаються й окремі законослухняні громадяни, злочинців з яких робить зайва чарчина. Якими були минулі свята у краї, цікавимося в міліції.

На Закарпатті "обливний" понеділок видався кримінальнішим, аніж сам Великдень

НА ПАСКУ НАЙБІЛЬШЕ ДОШКУЛЯЛИ ЗЛОДІЇ

 Від великої кримінальної біди Бог милував закарпатців. Не було стрілянини, різанини, побутових убивств та кримінальних “розборок”. Але це аж ніяк не значить, що злочинці на свята “розслабилися”. Традиційно дошкуляли квартирні злодії, вистежуючи помешкання людей, котрі йшли з дому в гості чи до церкви. Підпилі молодики  з”ясовували між собою стосунки за допомогою кулаків. “Даішникам” попадалися ті, хто ризикнув сісти за кермо просто “з-за столу”.

“Обливний” понеділок був важчим у кримінальному плані, ніж сам Великдень. І це теж закономірна тенденція. Адже в неділю народ здебільшого гостює вдома, в колі родини, а в понеділок іде в гості та “на вулицю”. Та й сам організм людини на другий-третій день пиятики важче переносить удар алкоголю. Як наслідок, горілка та вино швидше й потужніше б”ють по мізках...

 За інформацією ВЗГ ГУМВС, упродовж “великодньої” доби 19 квітня до чергової частини ГУМВС України в Закарпатській області надійшло 40 повідомлень про скоєні на території області злочини. З числа скоєних за гарячими слідами правоохоронцями було розкрито 16 злочинів. Зокрема, одне тілесні ушкодження,  розбійний напад та пограбунок, два факти незаконного обігу наркотиків тощо. Працівниками ДАІ області за порушення ПДР у неділю було складено 400 протоколів на водіїв, в тому числі 17 – за керування в стані алкогольного сп’яніння.

На території області того дня у 811 культових спорудах відбулись святкові богослужіння з нагоди святкування Великодня. Доки народ святив паски та молився у церквах, наряди міліції слідкували, аби все відбувалося спокійно--без хуліганств та бешкетувань.

Першою з потерпілих  у неділю звернулася в міліцію 38-річна ужгородка, жителька вул.Бестужева. Зі слів заявниці, у перiод з обіда до вечора, коли її не було вдома,  невiдома особа шляхом злому серцевини замка вхiдних дверей проникла до її квартири й викрала з  кишенi куртки 900 гривень.

 Другим надiйшло повiдомлення у Мукачівський міськвідділ міліції, причому вельми оригінальне. 20-річний  мукачівець поскаржився правоохоронцям про те, що зранку на  вулиці Iндустрiальнiй в Мукачеві чотири невiдомi особи, перебуваючи  в станi алкогольного сп`янiння, забрали від нього... запряженого у воза коня! Одного з конокрадів, яким виявився 21-річний мукачівець, працівники патрульної служби затримали за гарячими слідами. Його спільників та вкраденого коника продовжують розшукувати.

Уже вночі в чергову частину Мукачівського МВ ГУМВС надійшло нове тривожне повідомлення. 26-річний місцевий мешканець повідомив про те, що пізно ввечері на вулиці Великогiрнiй на нього напала  невiдома особа, побила й вiдiбрала  два срiбнi ланцюжки. Грабіжника розшукують.

Житель вулиці Набережної міста над Латорицею теж потерпів від квартирних злодіїв. Вночі до його будинку  через незачиненi гаражнi ворота залізла невідома особа й викрала монiтор від комп”ютера, три золоті  вироби та гроші в сумі 110 євро й  300 гривень. Не порятувало навіть те, що гроші господар сховав  за картиною у вiтальнiй кiмнатi...

Інший “оригінальний” сховок придумала пенсіонерка з іршавського села Iмстичево. Жінка сховала пiд матрацом у спальні 5000 гривень. Чим і поживився невідомий злодій, підібравши ключа до вхідних дверей...

У Свалявський райвідділ міліції надійшло повідомлення про крадіжку. 24-річний житель села Стройне повідомив про те, що нічної пори на вул.Шевченка у Сваляві невiдома особа з його незачиненого автомобіля ВАЗ-21099 викрала  документи, мобiльний телефон `Нокiа`, титановi диски та 2000 гривень.

СТАРЕНЬКА ПОМЕРЛА ПІСЛЯ НАПАДУ

На Берегівщині на сам Великдень стався розбійний напад. Удосвіта в райвідділ міліції  надiйшло повiдомлення сiльського голови села Оросiєво. Керівник села повідомив про те, що на оселю місцевих мешканців напав уночі невідомий. Прибувши на місце пригоди, слідчо-оперативна група з”ясувала обставини скоєння злочину. Близько четвертої години ночі невiдома особа  через незачиненi дверi (у селах народ звик не зачиняти двері на ніч) зайшла у будинок, де проживають дві старенькі сестри: 81-річна  Марiя  та 84-річна Олена. Застосувавши до немічних бабусь фiзичну силу, нападник забрав із хати 700 гривень і втік. На жаль, старша жінка, в якої, за попереднiм дiагнозом, було пошкоджено дихальні шляхи,  померла пiд час надання медичної допомоги. Життю другої потерпілої, на щастя, нічого не загрожує.

 Підозра міліціонерів в першу чергу впала на когось із односельців потерпілих, які могли раніше бути в цій оселі й знати, що там є цінного. А головне--знати, що бабусі живуть самотньо, тож опору не буде. Так воно й було насправді. В ході оперативно-розшукових заходів  спiвробiтники карного розшуку та дільничні затримали двох місцевих лобуряк віком 26 та 17 років, які  зiзналися у скоєннi злочину. У затриманих вилучено дві пари рукавичок, три  викрутки та два перочиннi ножi.

 Того ж дня берегівські міліціонери розкрили ще злочини. Зокрема, в тенета правоохоронців попався  молодик із Берегова віком 38 років, який за 200 гривень збув 15 грамів марихуани іншому берегівцю. Грошi та марихуану вилучено. А вдома в затриманого міліціонери знайшли ще 3 грами анаші.

Уже вночі мiж селами Бейгань та Косино міліціонери зупинили для перевiрки два автомобілі `Аудi` та “Опель”. Керували іномарками два брати, жителі села Бобове, а в салонах перебувало загалом десять пасажирів, жителів Виноградівського району.  Окрім того, правоохоронці виявили в машинах аж 20 ящикiв сигарет `Прилуки` без акцизних марок та документiв. Обидва автомобілі та сигарети доставлено на штрафмайданчик.

В селі Загаття на Іршавщині розігрітий після паскування спиртним 20-річний хлопчина поліз купатися в ставок в урочищi бiля села. Це купання виявилося для нього останнім...

Трагедією закінчилося недільне святкування й для 37-річного жителя Тячева. Нічної пори його доставили в непритомному стані в реанiмацiйне вiддiлення Тячівської ЦРЛ з дiагнозом: проникаюче ножове поранення грудної клiтки. Доки лікарі боролися за життя пораненого, міліціонери з”ясовували, хто його порізав. І з”ясували, що чоловіку дісталося від своєї 24-річної приятельки, котра поранила його в дворi будинку в Тячевi близько півдругої години ночі пiд час раптово виниклої сварки. Войовничу молодицю затримано, обставини скоєння злочину з”ясовуються.

ЗАМІСТЬ ОБЛИВАННЯ — РІЗАЛИСЯ...

Кримінальну естафету Великодня перейняв “обливний” понеділок. Упродовж доби 20 квітня  до чергової частини облуправління міліції надійшло 54 повідомлення (майже на півтора десятка більше, аніж попередньої доби) про скоєні в краї злочини. З числа скоєних розкрито 37, зокрема 4  хуліганства, крадіжку особистого майна тощо. Працівникам ДАІ попалося аж 34 нетверезих водії (удвічі більше, ніж на Великдень).

 19-річна Ужгородка з  вул.Заньковецької поскаржилася в міліцію, що близько півпершої години ночі у дворi будинку за місцем проживання невiдома особа вiдкрито вiдiбрала від неї 200 доларів, 173 гривні та золотий ланцюжок з хрестиком. Хто ж носить цінності ночами?..

Заступник декана одного з факультетів університету повідомив про те, що  з його квартири невiдома особа шляхом пошкодження скла на вiкнi спальної кiмнати викрала монiтор до комп”ютера,  жiночий наручний годинник, золотий кулон та браслет. Сума збитку склала 3000 гривень.

З квартири  72-річної мукачівки з вул.Ярослава Мудрого злодії поцупили шляхом пошкодження навiсного замка на дверях квартири телевiзор `LG` вартiстю 1000 гривень.

В Ужгородську міську клінічну лікарню доставили у понеділок з дiагнозом: множиннi колото-рiзанi рани живота, закрита черепно-мозкова травма, рiзана рана лiвої подбрiвної дуги 41-річного мешканця Ужгорода. Доки лікарі рятували життя потерпілого, міліціонери з”ясували, що того порізали обідньої пори на вул.Гранiтнiй в Ужгороді  двоє його смаглявих соплемінників віком 31 та 33 роки. Зарізяк затримували працівники карного розшуку спільно з бійцями спецпідрозділу “Беркут”.

У приймальне вiддiлення Березнянської ЦРЛ каретою швидкої допомоги було доставлено в понеділок невiдомого  чоловiка, якого  в непритомному станi було виявлено в примiщеннi залу для очiкування потягiв залiзничної станцiї `Волосянка`. Лікарі встановили потерпілому діагноз: стан пiсля перенесеного судомного припадку, загальне переохолодження, забої м`яких тканин нижнiх кiнцiвок та тулуба, закрита черепно-мозкова травма,  алкогольна iнтоксикацiя. Особа пацієнта лікарні встановлюється.

У приймальне вiддiлення Міжгірської ЦРЛ за наданням меддопомоги звернувся у понеділок 43-річний мешканець Мiжгiр`я. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце пригоди було  встановлено, що напередодні  в одному з міжгірських кафе потерпілого побили й пограбували невiдомi особи. Після нападу чоловік виявив вiдсутнiсть гаманця, в якому знаходилось 450 євро, та золотої цепочки з хрестиком. Встановлено, що злочин скоїли двоє молодих  мешканцiв Мiжгiр`я. Одного з нападників уже затримано, його спільника розшукують.

Близько другої години ночі  21 квітня у Тячівський райвідділ міліції звернулась працiвниця iгрового залу з селища Буштино, яка повідомила про те, що пізно ввечері в понеділок двоє невiдомих осiб вiдкрито вiдібрали від неї сумочку, в якiй знаходилася денна виручка в сумi 10000 гривень та мобiльний телефон `Самсунг`. Нападників розшукують.

Того ж дня  в травматологiчне вiддiлення Тячівської ЦРЛ з дiагнозом: вогнепальне поранення обог стегон було доставлено 24-річного  мешканця села Н.Апша. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце пригоди було встановлено, що о 23.00 в смт.Солотвино на розi вулиць з хулiганських спонукань  в потерпілого стріляв 4 рази з “гумового” пістолета 20-річний мешканець села Бiла Церква. Хулігана розшукують.

Серед ночі 21 квітня сталася ДТП на вiдрiзку автодороги між селами  Березники-Керецьки Свалявського району. Водiй автомобіля  ГАЗ-66 (машина не зареєстрована), 22-річний  мешканець с.Березники,  зiткнувся з бетонною опорою, внаслiдок чого пасажирку, 17-річну ученицю місцевої школи, з дiагнозом: закрита черепно-мозкова  травма, перелом кiсток черепа було госпiталiзовано в лікарню. ЦРЛ. Автомобіль помiщено на штрафмайданчик.

Володимир Тис, "Старий Замок "Паланок"
23 квітня 2009р.

Теги: Великдень, злочини, вбивство, жертви, пограбунки

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини