Ужгородці відчухають місто та проведуть міжнародний фестиваль "Сакурафест-2009"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів Міжнародного фестивалю "СакураФест 2009", який відбудеться в Ужгороді 1-2 травня та екологічної акції "Чисте Місто", що проходитиме в Ужгороді в суботу, 25 квітня.

Ужгородці відчухають місто та проведуть міжнародний фестиваль "Сакурафест-2009"

Олександр Тімков, PR-фахівець фестивалю зауважив, що новий фестиваль має на меті популяризувати саме Ужгород та одну з його окрас — цвітіння сакури.

Член оргкомітету фестивалю Олег Бурдуков повідомив, що у рамках фестивалю щороку висаджуватимуть нові сакури. Цього року першу Алею сакур з 30 дерев закладуть на Православній набережній. Це буде іменна алея 30 ужгородців, які прославили місто: Ерделі, Бокшай, Корятович, Лаборець, Кривін та інших. Крім того організатори передбачили смс-голосування для визначення претендентів на іменну сакуру.

Головний режисер фестивалю Василь Крайняй розповів, що головна сцена буде встановлена на Народній площі перед будівлею облдержадміністрації. Тут виступатимуть етноколективи та гурти карпатського регіону, які, планується, презентуватимуть усю музичну палітру. Довкола сцени гостям фестивалю та туристам будуть пропонувати дегустацію вин та різноманітних закарпатських страв.

Організатори планували також встановлення світового рекорду — встановлення найдовшого пивного столу між двома мостами у центрі міста. Проте реалізацію ідеї  відкладуть на наступний рік у зв’язку з недостатністю фінансів. Натомість цього разу спробують випустити в небо максимальну кількість повітряних кульок рожевого кольору.

У ПАДІЮНі триватиме dj-марафон, в якому візьмуть участь провідні зірки. На завершення свята заплановано лазерне шоу. Спеціально до фестивалю Ужгород відвідає делегація японців, які зацікавилися "СакураФестом".

А цього тижня у суботу, 25 квітня, в Ужгороді, має відбутися грандіозне прибирання. Акцію під назвою "Чисте місто" зініціювали небайдужі до вигляду Ужгороді мешканці, серед яких багато підприємців. За словами однієї з організаторів, підприємця Маргарити Мощак, комунальні служби не справляються з прибиранням обласного центру. Тому бізнес Ужгорода організовує прибирання міста власними силами. "Ця акція не політична. Ми запрошуємо усіх ужгородців допомогти нам,-- каже Маргарита Мощак".

Член оргкомітету  Іван Ванджурак зазначив, що 80 осіб, які працюють у комунальних службах міста просто не вистачає, щоб прибирати за 100-тисячним населеннм.  "Ми прагнемо змінити світобачення ужгородців, бо чисто не там, де замітають, а там, де не смітять. Бізнесмени задекларували готовність вийти на вулиці в суботу, 25 квітня, і власним руками прибрати місто. По місту будуть розташовані пункти збирання сміття. У таких пунктах можна буде отримати пакети та рукавиці. Один з супермаркетів подарує для акції 40 тисяч одноразових рукавиць, міська рада забезпечить 15 тисяч пакетів для сміття тощо. Влада дозволить безкоштовний в’їзд машин на сміттєзвалище. Молоді волонтери акції, здаючи сміття, будуть отримувати квитки на вхід до одного з ужгородських нічних клубів, який три дні проводитиме безкоштовні дискотеки", — розповів посадовець. 

"25 квітня у прибиранні міста буде задіяно близько 50 машин,--каже ще один з організаторів, підприємець Роберт Горват, - до участі зареєстровано вже понад 500 працівників різних ужгородських фірм. Ми закликаємо усіх небайдужих задіяти своїх працівників. Жоден із бізнесменів, до яких ми зверталися, не відмовив. Будівельні фірми дають нам машини, директори заявляють особисту готовність збирати сміття. Ми б хотіли, щоб акція стала не одноразовою подією, а стилем життя нашого міста".

Ужгородський прес-клуб
22 квітня 2009р.

Теги: Сакурафест-2009, сміття, прибирання, Ужгород

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини