На Закарпатті триває підготовка до літнього оздоровлення дітей (РОЗШИРЕНО)

Літо уже не за горами, тож час задуматися, як організувати оздоровлення та дозвілля школярів краю. Про особливості цьогорічної оздоровчої кампанії та підготовку до неї у вівторок, 14 квітня, на брифінгу розповідали заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ярослав Свида та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Михайло Мотильчак.

На Закарпатті триває підготовка до літнього оздоровлення дітей (РОЗШИРЕНО)

За словами Ярослава Свиди, проведено низку нарад з питань підготовки до цьогорічної оздоровчої кампанії. Наразі маємо дещо меншу кількість дітей, що будуть охоплені оздоровчими послугами. Так, цьогоріч в краї у 551 оздоровчому таборі загалом планується оздоровити 71736 (47,7%) дітей віком від 7 до 16 років. Торік же у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області та України перебувало 85940 (52%) юних закарпатців. "Це лише прогнозні показники, є ще час поліпшити ситуацію. Робота у цьому напрямі проводиться", – каже Василь Свида.

Цьогоріч передбачається оздоровити, зокрема сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, маленьких краян з особливими фізичними та психічними потребами, що не можуть перебувати в закладах оздоровлення та відпочинку самостійно, потребують індивідуального догляду, дітей, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, із малозабезпечених, багатодітних сімей, бездоглядних та безпритульних тощо.

Як повідомив заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Великоберезнянська, Воловецька, Міжгірська, Перечинська, Рахівська, Свалявська, Тячівська райдержадміністрації, Берегівський, Мукачівський, Чопський міськвиконкоми зберігають минулорічну кількісну динаміку охоплення дітей оздоровчими послугами. Певне збільшення таких показників цьогоріч заплановано тільки Хустським міськвиконкомом. Залишає поза увагою міських діток  Ужгородський міськвиконком – цього року передбачається оздоровити 2200 дітей (16%), що навіть менше, ніж торік (3400 дітей). Минулоріч Ужгород теж був у "лідерах" щодо найменшої кількості оздоровлених дітей.

– Загалом в Ужгороді – понад 13 тисяч дітей від 7 до 16 років. Запланований показник оздоровлення не сягає і 50 відсотків, – констатував Ярослав Свида.

Також наголошувалося, що останні три роки, на жаль, левова частка закладів, в яких оздоровлюються юні закарпатці, – табори з денним перебуванням. Так, із 551 закладів, в яких цьогоріч планується оздоровити дітей, з денним перебуванням – 485. Це пов’язано із недостатньою кількістю позаміських дитячих закладів оздоровлення, прогнозована кількість яких цьогоріч 19. Заплановано роботу і 2 дитячих закладів санаторного типу ("Малятко", "Човен"), 9 профільних та 33 інших закладів. Необхідне відкриття заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у Великоберезнянському, Воловецькому, Виноградівському районах.

Цьогоріч в обласному бюджеті передбачено видатки на оздоровлення дітей у сумі 2207,8 тис. грн., за кошти місцевих бюджетів – 9587,1 тис. грн. До оздоровчої кампанії юних краян також долучаться спонсори, благодійні організації та релігійні громади. Середній показник вартості перебування у закладах оздоровлення та відпочинку однієї дитини протягом оздоровчої зміни (21 день) в області становитиме 127,2 гривні.
Також Ярослав Свида нагадав присутнім про зміни до відповідного законодавства. Зокрема, був прийнятий Закон України про оздоровлення та відпочинок дітей, яким чітко визначено напрями – оздоровчий, що має тривати не менше 21 дня,  відпочинковий – не менше 14 днів. "Досі ж не було чіткого розподілення, визначених термінів, – каже заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту. – Нещодавно прийнята постанова Верховної Ради України про запровадження мораторію на ліквідацію, відчуження, перепрофілювання оздоровчих закладів (дитячих, професійних тощо)".

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації
14 квітня 2009р.

Теги: літо, оздоровлення, діти, школярі, табір відпочинку, бюджетні кошти

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини