Закарпаття: При виготовленні закордонних паспортів і нині незаконно деруть гроші у різні благодійні фонди

"Чому ніде – ні на інформаційних стендах, ні працівниками ВГІРФО УМВС не повідомляється, що не всі платежі при оформленні закордонних паспортів є обов’язковими?" — таке запитання постав журналіст "СЗ "Паланку" у вівторок, 7 квітня на прес-конференції керівництва УМВС області. Право відповісти на нього начальник обласної міліції Павло Кононенко делегував начальнику обласного "Овіру" Ігорю Михайлишину.

При виготовленні закордонних паспортів і нині незаконно деруть гроші у різні благодійні фонди
При виготовленні закордонних паспортів і нині незаконно деруть гроші у різні благодійні фонди

Той запевнив усіх присутніх журналістів, а заодно і начальника УМВС області та всіх його замів і керівників підрозділів, що така інформація оприлюднена всюди, де проводить прийом документів на видачу паспортів. Також пан Михайлишин повідомив, що в деяких районах, зокрема Тячівському, банки самовільно ввели до переліку платежів внески до благодійного фонду "Добра воля", однак на вимогу працівників міліції вилучили.

 Та навіть учора на інформаційному стенді служби, яка приймає документи на виготовлення паспортів для мешканців Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів такої інформації не було. У розташованому неподалік відділенні Коопінвестбанку, де приймаються платежі за виготовлення паспортів, подібної інформації теж не було. Хоча фонд "Добра воля" у переліку присутній. До списку необхідних платежів, де значаться, зокрема, ще два "благодійних" внески – до обласного та загальнодержавного фондів "Правопорядок", платіж до страхової компанії "Інтер" (75 грн.) касир порадила мати на увазі ще не вписані на листок 35 грн. за консультаційні послуги – які і за що повідомити не змогла. До речі, у переліку й так присутні кілька платежів за інформаційні та консультаційні послуги.

 Більше місяця тому, коли довелося сплачувати у цьому відділенні банку за виготовлення закордонного паспорта, касир, на відмову платити благодійні внески та за страховку, дивуючись, перепитувала:  "А ви узгодили це в міліції? Вам дозволили?"

 В обласному ВГІРФО УМВС ми теж не змогли знайти повідомлення про те, які платежі при оформленні паспортів обов’язкові, а які ні. Як і в поряд розташованому приміщенні Коопінвестбанку. Допомогти нам знайти це не було кому – о 15.15 на місці не було пана Михайлишина і зачиненими були двері усіх його замів. Мобільний телефон Ігоря Володимировича повідомив, що абонент не може прийняти дзвінок, так само не вдалося телефоном поспілкуватися й начальником УМВС області Павлом Кононенком.

  Нагадуємо, що колишній президент США Білл Клінтон постав перед судом навіть не за сексуальний зв`язок з Монікою Лівінскі, а за те, що збрехав, заперечуючи його. Те, що зробив пан Михайлишин дипломатично теж називається наданням неправдивої інформації, а по-людськи – брехнею. Цікаво, що йому навіть не вистачило розуму, або ж навпаки, забагато було самовпевненості, не розмістити повідомлення після прес-конференції. Сподіваємось, що це нарешті таки зроблять, а заодно і офіційно через ЗМІ повідомлять громадськість.

 До речі, нинішній вдруге головний міліціонер країни Юрій Луценко здобув популярність в часи помаранчевої революції також тим, що критикував міліцейські побори за виготовлення паспортів і висміював необхідність оформлення довідок про судимість. Тепер, вочевидь, коли гроші йдуть уже до ближньої кишені, такого гумору вже не викликають.

Лариса Подоляк, "Старий Замок "Паланок"
09 квітня 2009р.

Теги: Ужгород, ОВІР, закордонні паспорти, побори

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини