— Безпека і здоров'я закарпатців, — каже Зіновій Євстахійович, — певною мірою залежать від діяльності державної служби ветмедицини краю. Посада її керівника тепер вакантна, бо Юрія Садварі, котрий керував головним управлінням ветмедицини у Закарпатській області, від 25 лютого ц. р. призначено заступником голови Державного комітету ветеринарної медицини України.
Щодо скуповування людьми до Великодніх свят продуктів тваринного походження, то Зіновій Романович зокрема зауважив, що на численних ринках, де ними, як правило, отоварюється багато населення, дозволяється реалізовувати свіжі м'ясо, сало та продукцію із них лише промислового виробництва, а от продаж її домашнього виготовлення на ринках категорично заборонений.Тому й останнім часом ветслужбою значно посилено ветеринарне інспектування ринків щодо торгівлі на них домашніми шовдарями, ковбасами, гуркою, сальтисонами і т. д.
Але якою бездоганною не була б ветсанекспертиза ринків, вважає 3. Романович, однак стопроцентної харчової безпеки там гарантувати неможливо. Ось про це ветфахівець не тільки нагадує всім громадянам, які звикли скуповуватися на базарах, а й застерігає їх від можливої небезпеки наразитися на отруєння м'ясопродуктами. Він радить краянам надавати перевагу продукції промислового виготовлення.
Чому? Бо промисловий виробник офіційно зареєстрований, працює під постійним контролем ветслужби, а його продукція супроводжується відповідними документами не тільки про її безпеку, а й про якість. Тобто всі технологічні операції відповідають вимогам Держстандарту.