Міський голова закарпатського Чопа Галина Цар увійшла до 10-ки найвпливовіших жінок Західної України

За опитуванням журналістів, посадовців, бізнесменів, митців ”Газета по-українськи” визначила 10 найвпливовіших жінок Західної України. Переможниці наведені в алфавітному порядку за прізвищами.
Окрім тих осіб, які увійшли до списку, також часто згадували начальника управління освіти Івано-Франківської області Зінаїду Болюк, президента Асоціації нотаріусів Львівської області та Почесного консула Німеччини в Україні Мирославу Дякович, директора Тернопільської філії "Укрсоцбанку" Любов Гринчишин, головного лікаря Луцької міської лікарні, депутата міськради Ларису Духневич, голову Великоберезнянської райдержадміністрації Закарпаття Мирославу Каламуняк, директора Чернівецької дирекції ”Райффайзен банк Аваль” Євгенію Конопську, заступника голови Ради Федерації профспілок Рівненської області Марію Рожко.

Лідія Анушкевичус, 44 роки Дружина міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса. Власниця фірми ”Рітас”, голова благодійного фонду ”Оберіг”, член ”Жіночої громади” міста. Сприяє дітям-сиротам і одиноким людям похилого віку в одержанні матеріальної та гуманітарної допомоги. Нині працює над проведенням благодійного аукціону ”Параска Хома”, гроші з якого підуть на відкриття майстерні обдарованої художниці з Прикарпаття.

Лідія Деркач, 64 роки Понад 13 років очолює Апеляційний суд Тернопільської області. Нагороджена орденом княгині Ольги третього ступеня.

Лідія Дмитрів, 59 років Заслужений лікар України. Завідувачка хірургічного відділення Івано-Франківської міської лікарні. Депутат облради, перебуває у фракції ”Національний вибір”. Бореться за повернення українських підприємств та землі в руки українців. ”Вибиває” гроші у влади для пацієнтів лікарні.

Віра Кобилянська, 55 років Заслужений лікар України, депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства обласної ради. За її сприяння у місті збудували поліклініку, пологовий будинок.

Галина Кульчинська, 41 рік Заступниця міського голови Рівного, депутат обласної ради. Веде активну соціальну політику, намагається перешкоджати поширенню шкідливих звичок серед молоді, захищає бездомних тварин. Торік за її ініціативи у центрі міста з’явилась ”Чайкина алея” — клумба з кількома сотнями троянд. Квіти купували на пожертви рівнян, а саджали добровольці.

Віра Лясковська, 70 років Депутатка Львівської міської ради від Української народної партії.

— Якби не Віра Лясковська, мафія давно пережувала б і Службу безпеки України, і прокуратуру, і міліцію, — кажуть про неї львів’яни. Лясковська у суді оскаржувала договір купівлі-продажу 15 міських земельних ділянок під автозаправки. Бореться за екологічну чистоту Львова, домагається відбудови занедбаних спортивних комплексів.

Марія Могильницька, 56 років Начальниця управління Національного банку України у Львівській області.

Заслужений економіст України, кандидат економічних наук. За час її керівництва в області почало діяти 1000 банківських установ.

Єлизавета Пушко-Цибуляк, 43 роки Очолює головне фінансове управління Чернівецької області. Нагороджена Орденом княгині Ольги. Впливає на напрями бюджетних потоків. Після липневої повені контролювала, щоб потерпілі отримали компенсації.

Лариса Соколовська, 53 роки Перша заступниця Луцького міського голови. Майже 20 років пропрацювала на керівних посадах ”Волиньгазу”, була головою правління цього підприємства. За чотири роки роботи в мерії зажила репутації чесного, вимогливого та принципового керівника.

Галина Цар, 46 років.

Міський голова закарпатського Чопа Галина Цар увійшла до 10-ки найвпливовіших жінок Західної УкраїниМіський голова міста Чоп Закарпатської області. Зажила репутації чесного та справедливого керівника. Коли іноземні інвестори хотіли спорудити в місті завод з переплавки алюмінієвих валиків, виступила проти. Її підтримали городяни.

Кар’єра. Раніше працювала заступницею директора, згодом директоркою школи N1. На виборах міського голови у березні 2006 року перемогла. Завдячую тим людям, які йшли зі мною в команді. Зараз вони працюють поруч.

Чоловіки. У чоловіках ціную лицарські риси. Сильними жінками нас роблять слабкі чоловіки.

Перше справжнє кохання — мій чоловік Іван. Ми познайомилися, коли я вчилася у Львівському університеті ім. Франка. Разом долали труднощі та раділи успіхам. Виростили двох дітей. Сину, Іванові, 25 років, він юрист. Донька Оля — дев’ятикласниця.

Дім. Бюджетом керуємо разом із чоловіком. У хатній роботі найбільша помічниця — Оля. А взагалі поділ обов’язків у нас такий: кожен у вільний час робить щось корисне для дому.

Одяг купую у звичайних магазинах Ужгорода та Чопа. Останнім часом багато речей мені виготовляють на замовлення. Зарплата міського голови не дозволяє купувати дуже дорогих речей. Колись Коко Шанель сказала, що ніщо так не старить жінки, як надто багатий костюм. Я дотримуюся цього правила. На роботі в мене діловий стиль, удома — спортивний. До перукарні ходжу часто. Не можу собі дозволити виглядати погано. Тим більше, гарна зачіска — це моя слабкість.

Мрія. Головне, щоб рідні були здорові. Зі шкільної парти мрію відвідати Париж.

Принципи успіху. Треба навчитися дослухатися до критики. На ”зміїне шипіння” реагувати спокійно, бо коли в людини немає ворогів, вона нічого не варта. Успішним стає той, хто розуміє, чого хоче досягти в кінцевому результаті. Дуже важливо взяти на себе ініціативу і вміти ризикувати.

05 березня 2009р.

Теги: Західна Україна, вплив, Чоп, мер, Галина Цар

Коментарі

оля 2009-03-06 / 11:28:00
Пане Дизелю, ви напевно - сан пан Левкулич - затятий ворог Галини Цар?

Disel 2009-03-06 / 10:22:00
Галина Цар цілком виправдовує своє прізвище, період її голововування в Чопі, це період самодурства й царювання недалекої жіночки. Після скандалів з нераціональним використанням бюджетних коштів, незаконним виділенням землі, незаконним будівництвом, яке ведеться під прикриттям царівни Галини, людина, яка себе поважає, вже давно б подала у відставку, але це не той випадок :(.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини