Гроші від паркування авто в Ужгороді йшли виключно в приватну кишеню

Скандально відома фірма, яка «косила» гроші в Ужгороді, блокуючи колеса автомобілів, «улипла» в неприємності. Бізнесменів, які нічого не роблять, а тільки псують автовласникам нерви, оштрафувала податкова. Щоправда, С.Ратушняк чомусь узявся відстоювати приватні інтереси бізнесменів у суді…

Гроші від паркування авто в Ужгороді йшли виключно в приватну кишеню

Нещодавно податківці перевірили роботу ТзОВ «МЕД ПАРК Україна», котра чомусь повважала, що ужгородські вулиці є її приватними стоянками. Нагадаємо, що не створивши жодної облаштованої стоянки, дружня мерові фірма встановила в обласному центрі паркомати. А на ті автівки, які були припарковані безплатно, ставила блокіратори.

Як з’ясували податківці, підприємство проводило розрахункові операції через паркомати, які не зареєстровані, не опломбовані у встановленому порядку та не переведені у фіскальний режим роботи. У них відсутні фіскальний блок та фіскальна пам’ять. Крім того, при проведенні розрахункових операцій роздруковувалися та видавалися документи невстановленого зразка, на яких не було обов’язкових реквізитів.

За результатами перевірки ТзОВ «МЕД ПАРК Україна» оштрафували на  532 тисячі чотириста гривень. Крім того, перед тим прокуратура обласного центру виграла судову справу про відміну рішення міської ради про “Правила паркування транспортних засобів на території міста Ужгорода”. Однак міська рада чомусь вирішила захищати до останнього миколаївських бізнесменів і подала скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду…

Залишається тільки гадати, чому ужгородська влада вирішила захищати інтереси не ужгородців, а чужих бізнесменів, які навіть не платять у міську казну податки?

 

ЗІА "Простір"
19 лютого 2009р.

Теги: суд, Ужгород, стоянка, штраф, автомобіль, Ратушняк

Коментарі

ember 2009-02-23 / 12:10:00
Bomk, ty ne sovsem prav. Chitaj moj sluchaj:

Zhenu s ochenj vysokoj temperaturoj (41 gr.) vezu k vrachu v oblastnuju boljnicu. Za parkirovku vsegda chestno plachu, no teperj bylo ne do tovo. Eje vrach srazu napravil v boljnicu, potomu shto sostojanie bylo ochenj tjazholoe. Dal polchasa, shtoby poekhali domoj, zabrali nuzhnye veshchi. Vykhozhu: visit blokerator. Vinovat, konstatiroval, zvonju po nomeru, kotoryj napechatan na bumazhke. Na moj vopros, zhenshchina otvechaet: ikh rabotnik cherez 5 minut budet vozle mashiny. Gotovlju denjgi. 5 minut, 10 minut, 30 minut... nikovo net. Zvoniu eshcho raz, eshcho raz... Molodoj chelovek podoshol cherez chas i 15 minut. Zhena byla uzhe ne pri sebe (pozzhe srazu polozhili pod kapeljnicu!). Ja mirnyj chelovek, no togda gotov byl ubitj etovo maljchika.

Ja schitaju, shto vozle oblasnoj boljnicy postavitj platnuju stojanku, eto ne izdevateljstvo, eto fashizm! Ne zabudjte: tuda priezzhajut so vsekh koncov oblastji, v tom chisle i takie ljudi, kotorye nikogda v zhizni ne videli takie taxofony. O tom uzhe ne govorja, shto zheleznye monety, a mozhno toljko takie brosatj, v defivcite.

сорри 2009-02-22 / 15:15:00
Вольфе, не кипи: бомк багатотв чому правий. По великому рахунку ця проблема справді стосується так званих "господарів життя". А тому нафіґ всіх: паркувальну фірму, Рату, продажних суддів і прокуратуру, і даєш Ужгороду і ужгородцям нову владу!.. :))

Вольф 2009-02-21 / 19:17:00
Срата бидло недобите. Щоб він здох так усіх дістав.А ти бомк не дотраханий ратаблюдоид ****** від щастя,що ходиш піші, * ******* *******.

бомк 2009-02-21 / 17:41:00
Вобще то блокіратори то проблема не простих людей. не простих автолюбителів. котрі платять за парковку, а крутяків.котрим жалко гривню-другу, або просто облом платити. бо вони крутяки. Так що, яке їхало, таке здибало. Не жалко ні ратужняковську фірму.ні тих, кому блокірують колеса.

Nolah 2009-02-20 / 09:33:00
Браво,Добродетель!Вот,если б еще и крышующему хорошего пинка под зад.Думаю,что рано или поздно это произойдет.

АДМІНУ- ФІАТ 2009-02-19 / 20:11:00
Шановні! Ви порушили надзвичайно важливе та болюче питання для ужгородців. Біда в тому, що через годину-дві ця дуже важлива інформація зникне з першої шпальти й обговорити її в повному обсязі не вдасться. Маю на увазі 19.02.2009 11:29 ( 1 19.02.2009 11:29 ( 1 ) Гроші від паркування авто в Ужгороді йшли виключно в приватну кишеню ) Гроші від паркування авто в Ужгороді йшли виключно в приватну кишеню.

"Прокрутіть" її, будь-ласка, на "замовлення Ваших читачів". Думаю, що не всі зацікавлені з нею ознайомилися. ДЯКУЮ.

Добродій 2009-02-19 / 20:03:00
Інструкція для Ужгородських автоводіїв по

самостійному розблокуванні коліс автомобілів



1. Виїзжаючи із гаража зніміть облицювальні ковпаки з коліс.

2. Окрім «балонного» зігнутого ключа для демонтажу колеса, придбайте звичайний накидний ключ.

3. Заблоковане колесо звільняєте таким чином:


Варіант 1.

Максимально відтягаєте на себе блокіратор та відкручуєте гайкт колеса накидним ключем. Звичний для нас «балонний із-за кривизни може не влізти в щілину між колесом та блокіратором. Знімаєте колесо та кладете його в свій багажник. Ставите запасне колесо. Вдома флексом розрізаєте замок блокіратора та звільняєте колесо від нього.



Варіант 2. Укомплектуйте свій автомобіль переноскою та флексом. В разі необхідності розпиляйте дугу колодиці та звільніть колесо. Підключитися до енергозабезпечення Ви зможете в любому кіоску, чи до розетки любої квартири. Практика показує, що ужгородці охоче таку можливість вам нададуть, мало того, ще й забезпечать вашу особисту недоторканість.



Варіант 3.

Якщо колесо вашого автомобіля не занадто велике ( діаметром 13 чи 14) випустіть повітря із шини та зніміть блокіратор.



Памятайте!!!

1. Дії бандюків не є законними, справа тільки в затягуванні юридичної процедури. Такі в нас неоднозначні закони.


2. Автомобіль (як і колесо, яке Ви знімете разом із блокіратором) є Вашою приватною власністю: хочете знімаєте, а хочете – ні.

3. Ні міліція, а ні ДАІ жодного відношення до цього свавілля ратофілів не мають. Не путайте, коли автівки блокують тому, ЩО ВОДІЙ ПОРУШИВ ПРАВИЛА ВУЛИЧНОГО РУХУ з «ужгородським» випадком, коли фірмачі ( приватна фірма, яку кришує Ратушняк) блокують ваш автомобіль з метою отримання «штрафу». ЦЕ Є ЗВИЧАЙНИМ РЕКЕТИРСТВОМ!!!.

Просимо:

В разі необхідності підтримати можливі пікети та акції міськради з вимогою відмінити незаконні «Правила парковки автотранспорту на території Ужгорода».

Не будьте байдужими!!!

Добродій 2009-02-19 / 19:22:00
Це питання я вже піднімаю більше року. Строчу скарги, друкую свої міркування в ЗМІ, в тому числі і в електронних. Толку мало. Я, та моя команда, пішли іншим шляхом: за останні два тижні ми зрізали на очах липових "бізнесменів" три блокіратори. Вони в мене вдома. Робимо щоденні рейди в основному біля обласної лікарні. Сьогодні Ратофіли геть "розійшлися" - одночасно встановили близько двох десятків блокіраторі. Слідкуйте за подальшими подіями. ДАЛІ БУДЕ.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини