Закарпаття відвідав міністр МВС України Юрій Луценко (РОЗШИРЕНО)

В Ужгороді під керівництвом міністра Юрія Луценка відбулася нарада керівників обласних управлінь по боротьбі з організованою злочинністю західного регіону України, в якій взяв участь перший заступник міністра-начальник ГУБОЗ МВС генерал-лейтенант Володимир Бедриківський.

Закарпаття відвідав міністр МВС України Юрій Луценко (РОЗШИРЕНО)

На нараді  розглядалося питання використання бюджетних коштів. Зі звітом про пророблену в цьому напрямі роботою виступив начальник УБОЗ ГУМВС України в Закарпатській області полковник Сергій Авраменко.

Закарпатською міліцією порушено 6 кримінальних справ за виявленими фактами нецільового використання бюджетних коштів, чим державі завдано збитків на суму 7,5-8 мільйонів гривень. Зокрема, по Ясінянському держлісництву, Рахівській та Тячівській районних державних  адміністраціях, по будівництву в Мукачівському районі полігону твердих відходів, по фіктивному будівництву моста в Іршавському районі, по фіктивному будівництву лісових доріг  тощо.

  Водночас начальник ГУБОЗ МВС України генерал Бедриківський вважає недостатньою роботу закарпатського управління по документуванню організованих злочинних груп, які займалися розкраданням державних коштів. За його інформацією, жодної такої справи до суду в Закарпатті поки не направлено: “Треба виявляти систему розкрадання бюджетних коштів, тих чиновників, які сприяють зловмисникам”. Натомість начальник закарпатської міліції полковник Павло Кононенко наголосив, що якщо торік закарпатська міліція розслідувала й направила до суду 6 кримінальних справ по організованих злочинних групах, то вже в цьому році--10.

Звітуючи про роботу закарпатської Державтоінспекції, начальник УДАІ ГУМВС полковник Петро Луцюк, зокрема, наголосив, що аварійність в області знизилася. Зареєстровано на 213 менше ДТП, в яких загинули й травмувалися люди, на 49 чоловік менше загиблих, на 260 менше травмованих. З початку року іде зниження ДТП на 45,6 %, на 63,1 % загиблих. Щоденно працівники УДАІ накладають штрафів на порушників ПДР на суму 150-180 тисяч гривень.

У своєму виступі міністр Юрій Луценко позитивно оцінив роботу закарпатської міліції. “У колективі панує нормальна робоча атмосфера, усі побоювання не справдилися, тож хочу висловити подяку особисто полковнику Кононенку, керівникам підрозділв на місцях і всьому колективу закарпатської міліції”,--наголосив міністр. 

Зокрема, міністр позитивно оцінює роботу в плані протидії розкраданню бюджетних коштів, викриття хабарників. Але проблема в іншому--в покаранні хабарників. За словами міністра, з виявлених міліцією упродовж року півтори тисячі хабарників судами засуджено до реальних термінів ув’язнення лише 30-40 чоловік. А безкарність породжує нові злочини. “Я не вірю, що голови держадміністрацій, сільрад, беручи величезні хабарі, не діляться ними з тими, хто їх призначив на посаду й покриває. Тому завдання міліції--виявляти не поодинокі факти хабарів, а організовану  систему злочинності”,--каже міністр.

Пріоритети в роботі міліції не змінилися. Це в першу чергу протидія посадовій злочинності, тому ж хабарництву, розкраданню бюджетних коштів. Не менш актуальною залишається й боротьба з наркоманією та торгівлею людьми. Резонансними залишаються і злочини в лісовій сфері, адже вирубування лісів опісля спричинює повені, на ліквідацію яких ідуть мільйони державних коштів. Потребує також перевірки й використання бюджетних коштів у медичній галузі. Це неприпустимо, що в Україні ліки на 30-40 % дорожчі, ніж в багатих європейських державах, переконаний Юрій Луценко. На ліках наживається медична мафія, яку слід викривати.

Міліція також повинна протидіяти злочинності з боку раніше судимих осіб, якими скоюється в Україні третина усіх злочинів. Тепер, у час економічної кризи, побільшає корисливих злочинів: крадіжок, пограбунків, розбійних нападів. “Наше завдання, якщо вулична злочинність зростає на 10 %, то адекватним має бути й пред’явлення звинувачень грабіжникам та розбійникам”,--вимагає  міністр.

На завершення наради міністр внутрішніх справ оголосив про кадрові зміни в закарпатській міліції. Полковник Сергій Авраменко пішов на підвищення й відтепер очолюватиме львівський УБОЗ, а на посаду начальника УБОЗ ГУМВСУ в Закарпатській області призначено полковника Сергія Шаранича (остання посада—начальник СВБ), який свого часу вже працював на цій посаді. На пам”ять про Закарпаття начальник закарпатської міліції Павло Кононенко вручив полковнику Авраменку картину.

Після закінчення наради Юрій Луценко провів прес-конференцію, на якій дав вичерпні відповіді на запитання журналістів.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
17 лютого 2009р.

Теги: Ужгород, МВС, Юрій Луценко, Сергй Шаранич

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини