За відмову випити мешканець Закарпаття поплатився життям

Ця трагедія розігралася на самісіньке Водохреща в селищі Солотвино Тячівського району Закарпатської області. Наступного дня після свята до місцевого жителя Жолта зазирнула сусідка. Але далі порога вона не пішла.

За відмову випити мешканець Закарпаття поплатився життям

Побачене вражало: на долівці без свідомості  лежав інший  односільчанин - Сергій. Трохи оговтавшись,  жінка викликала карету швидкої допомоги. Лікарям,  котрі прибули на місце пригоди, довелося лише констатувати  смерть чоловіка. Як пізніше показала експертиза, причиною загибелі стали численні тілесні ушкодження. На людині фактично не було  живого місця.  Медики сповістили про покійного у Тячівський райвідділ ГУМВС.

На місце пригоди негайно виїхала посилена слідчо-оперативна група, представники якої у першу чергу обстежили будинок, опитали сусідів.  Треба сказати, що помешкання, де  самотньо проживав 31-річний Жолт,  нагадувало таке  собі  пристановище для любителів оковитої. Усе тут було перекидано,  що свідчило про недавню бійку. А жертвою побоїща, зрозуміло, став покійний нині Сергій.

Попервах  у скоєнні тяжкого злочину міліціонери запідозрили  господаря будинку. Той  у розмові з оперативниками  чомусь уперто мовчав.  Та сусіди в один голос твердили: Жолт не вбивця. Так, він випивав, але  щоб убити… Далі стало відомо: у цьому помешканні з господарем певний час проживав 30-річний Василь. Цей молодик  славився досить «крутим» характером, мав  погану репутацію серед односільчан. Свого часу, у 2003 році, за скоєння розбійного нападу  опинився на лаві підсудних. Тоді він отримав п’ять років  ув’язнення з відстрочкою на один рік. На якийсь час, як мовиться, заліг на дно, а згодом  виїхав за межі області на заробітки.  Через нестерпний характер не зміг ужитися з жодною жінкою. Подейкують, що  його  навіть батьки вигнали з дому. Врешті-решт  і Жолт, не втримавшись, розповів про норовисту натуру приятеля, яка призвела до трагедії на  Водохреща.

На  пошуки Василя був  орієнтований весь оперативний склад Тячівського райвідділу ГУМВС. Стражі порядку розбилися на кілька груп, перевіряючи адреси, де б міг  переховуватися зловмисник. Василя затримали у його родички. Той навіть обурився, мовляв: я нікого не вбивав, ви на мене навмисно наговорюєте. Та надто  багато фактів свідчили  не на його користь. Правда, і в райвідділі підозрюваний твердо стояв на своєму, нібито це був нещасний випадок, категорично заперечуючи свою  причетність до вбивства. Казав, що під час сварки він необережно штовхнув опонента.  Скаржився на брак пам’яті.  Та відповідаючи на, здавалося б, прості запитання,  Василь  став  плутатися у поясненнях. Про те, що трапилося на Водохреща, розповів один з очевидців.

...Три місяці тому   Василь повернувся  із заробітків. Не маючи куди подітися, зупинився у свого знайомого Жолта в Солотвині. Хоча помешкання було схоже на сарай, та гостя, здається, це найменше хвилювало. Головне,  з’явився дах над головою. Маючи певний запас зароблених грошей,  щодня  на столі була пляшка оковитої. У день святого Водохреща господарі також випивали. Увечері  до них зайшов місцевий житель Сергій.  Молодики вирішили пригостити гостя. Однак Сергій чомусь відмовився випити. Це неабияк розлютило Василя. Він став настійливо вимагати, щоб Сергій разом з ними перехилив чарку. Та знову почув  категоричну відмову. Між  чоловіками виникла словесна перепалка, котра переросла в сутичку. У розпалі  сварки Василь схопив табуретку. Жодні  благання  не могли зупинити розлюченого нападника. Дісталося на горіхи й господареві, котрий спробував заступитися за гостя. Василь зупинився лише тоді, коли від ударів табуреткою Сергій втратив свідомість. Жолту суворо наказав тримати язик за зубами. Після цього Василь швидко ретирувався з помешкання. Як пізніше встановила судово-медична експертиза,  смерть потерпілого наступила внаслідок травматичного шоку, що розвинувся на фоні пошкоджень внутрішніх органів та множинних двобічних переломів ребер, тупої травми грудної клітки та живота. Крім того, у Сергія виявлено розриви печінки,  брижівки кишківника, пошкодження правої легені  уламком ребра.

Як розповіли  селяни,  Василь проговорився,  що, мабуть, позбавив життя людину, тому найближчим часом поїде за межі області. Та в його плани втрутилася міліція. 

За  цим  фактом порушено кримінальну справу. Всі обставини дикого випадку з'ясовує старший слідчий райвідділу майор міліції Руслан Молнар.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
30 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини