Ужгород поділили на зони, а ужгородцям підняли квартплату

Цього тижня виконавчий комітет Ужгородської міської ради розглянув два рішення стосовно утримання будинків та прибудинкових територій, що досі робили дев’ять підприємств різної форми власності.

Начальник управління міського господарства Ужгорода Іван Крайниківський
Начальник управління міського господарства Ужгорода Іван Крайниківський

З метою підвищення рівня обслуговування житлового фонду площею 1 млн. 440 тис. кв. м та внутрішньоквартальних територій вирішено затвердити схему розподілу житлового фонду на умовні територіальні одиниці (райони ), а також оголосити конкурс на обслуговування житлового фонду р-нів № 1 та № 2. Конкурс триватиме місяць, після чого визначать підприємство-переможця, повідомив начальник управління міського господарства Іван Крайниківський. Взяти участь у конкурсі вже зголосилися кілька підприємств, у т. ч. з-поза Ужгорода.

Район № 1 — правобережна сторона міста, обмежена наб. Парковою, Студентською, Незалежності, Ботанічною, пл. Театральною, вул. Шумною, Другетів, Канальною, Оноківською, Тімірязєва, Собранецькою, Гвардійською, Щедріна, Загорською, І. Франка. Район № 2 — правобережна сторона міста, обмежена вул. Шумною, Другетів, Канальною, Насипною. Лівобережна сторона,  обмежена наб. Київською, Православною, районом «Радванка», вул. Краснодонців, Гагаріна, Станційною, пр. Свободи, вул. Швабською (непарна сторона), пл. Ш. Петефі, вул. Л. Толстого, вул. Перемоги. Район № 3 — вул. Минайська (парна сторона до «Сільпо»), пр. Свободи, вул. Швабська (парна сторона), пл. Ш. Петефі, вул. Пархоменка, Жемайте, Заньковецької, Сечені. Район № 4 — пр. Свободи, вул. Минайська (парна сторона від «Сільпо» до в’їзду в місто, непарна сторона повністю), Можайського, Пирогова, Г. Артемовського, вул. Грушевського (непарна сторона повністю), Радищева, наб. Слов’янська,  пл. Б. Хмельницького. Район № 5 — територія обмежена наб. Слов’янською, вул. Володимирською, Баб’яка, Приладобудівників, Перемоги, Чорновола, Тлехаса, Заньковецької, Грушевського. Район № 6 — територія, обмежена вул. Заньковецької, Грушевського, Минайською, Можайського. На переконання Івана Крайниківського, це має сприяти ефективності утримання житла. Поки що створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків триває вкрай повільно, ОСББ не дуже життєздатні за теперішніх умов.

Очевидно, що питання створення таких товариств як альтернативи ЖРЕРам треба було порушувати ще під час масової приватизації житла.

Внесено зміни до квартплати.  При вартості послуг з утримання будинків та прибудинкових територій від 2007 р. (66 коп. для будинків з ліфтами, 62 коп. для ін. та 25 коп. за кв. м для невпорядкованого житла ) ЖРЕРи надавали 12 послуг. Надалі ЖРЕРи зобов’язані будуть надавати 15 послуг: з прибирання прибудинкової території, дератизації, дезінсекції, технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем водо-, теплопостачання, водовідведення, в т.ч. холодного водопостачання, теплопостачання, поточного ремонту, обслуговування димовентиляційних каналів, підготовки до зими, експлуатації номерних знаків, освітлення місць загального користування, підвалів, ремонт обладнання дитячих і спортивних майданчиків (за наявності), прибирання підвалів, технічних поверхів та покрівель, а також за ними — очищення неканалізаційних люків, утеплення підвалів, утримання аварійної служби, електроенергія ліфтів. Середньобазовий тариф по місту — 1 грн. 20 коп.  Квартплата  для 16-поверхівки — 1 грн. 28 коп.,  для 6-, 7-, 8-, 9-поверхівок з ліфтами — 1 грн. 14 коп., 3, 4, 5-поверхівок — 1 грн. 29 коп., 1-2-поверхівок —  63 коп. та 42 коп. за житловий квадрат для неупорядкованих будинків. На сьогодні при очікуваних місячних надходженнях з квартплати у 860 тис. грн. населення боргує ЖРЕРам 9 млн. грн., тобто річний об’єм коштів, які могли спрямувати на ремонт житла, і результат був би відчутним.  Відсоток проплат становить від 60 %, подекуди до 90 % (“Житло-сервіс”).

29 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини