Минулого сезону працював переважно із сапераві, мерло, угорським сортом "кекфранкош", а також із сортами "чорний токай" та "голубок", котрий називає українським аналогом знаменитого французького каберне-совіньйон.
Винар полюбляє червоні вина, адже вважає їх найкориснішими і навіть лікувальними. А ще творить авторські напої - "Чорний доктор", купаж із п'яти сортів, та "Унікум", унікальний напій з перестиглих ягід.
На думку Івана Урсти, людина має пити вино рідної землі. Для Закарпаття ж вино може навіть стати засобом від фінансової кризи: не тільки тому, що знімає стрес, а й тому, що приваблює сюди туристів.
Якби не один парадокс: поки що винороби-приватники - поза законом. Та Іван Урста на все дивиться з оптимізмом. Каже, наснаги додає натуральне закарпатське вино, виготовлене з любов'ю. Сам Іван Урста - винороб з діда-прадіда, виготовляє вина винятково за традиційними технологіями.
Саме тому, стверджує майстер, його напій не тільки зберігає цілющі властивості, а й має свою "душу", адже бере усе краще від винограду та ще й збагачується від винороба. Саме тому його вино, як вважає винар, лікує і тіло, й душу того, хто його п'є.