Хустська райрада: Насамперед — соціальний захист населення

Відбулося перше пленарне засідання 24 сесії Хустської районної ради V скликання, яке провів відповідно до регламенту голова райради Іван Мішко.

Хустська райрада: Насамперед — соціальний захист населення

На засідання були запрошені: голова райдержадміністрації Володимир Кащук, його заступники, керівники правоохоронних і контролюючих органів, начальники окремих управлінь і відділів РДА, селищний, сільські голови та ін.

     Пленарне засідання головуючий розпочав з оприлюднення депутатських запитів, що надійшли у міжсесійний період і були скеровані до відповідних управлінь та служб РДА та ОДА. Відтак депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Насамперед обговорили бюджетні питання. Звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2008 року районні парламентарі ухвалили без обговорення, оскільки попередньо, за словами головуючого, на засіданнях депутатських комісій було детально проаналізовано та обговорено всі показники.

     Питання щодо внесення змін до районного бюджету викликало дискусію серед депутатів. Зокрема, Петро Пригара запропонував питання стосовно виділення коштів на завершення робіт по реконструкції навчально-лабораторного корпусу Горінчівського МНВК повернути на доопрацювання. Володимир Сабадош звернув увагу присутніх на вкрай незадовільну ситуацію з фінансуванням дитячого начального закладу у с. Горінчово, який потребує капітального ремонту, а його колега Юрій Слава запропонував виділити 5 тис. грн. для підтримки футбольної команди с. Золотарьово. До обговорення долучились і депутати Павло Русин, Олексій Цьока, Василь Губаль, Людмила Довгій, Володимир Качур, Емануїл Товкан та ін. Були вислухані й думки сільських голів із Стеблівки та Горінчова.

    Хустська райрада: Насамперед — соціальний захист населення Очільники райради Іван Мішко та райдержадміністрації Володимир Кащук аргументували недоцільність змінення детально обговореного на комісіях і президії проекту рішення. Натомість запевнили, що всі висловлені пропозиції з цього приводу будуть враховані на наступному пленарному засіданні ради. Таким чином, проект цього рішення було ухвалено більшістю голосів.

     До слова, згідно з цим рішенням, збільшено обсяг доходів районного бюджету на 876300 грн., з них по загальному фонду - 296190 грн., спеціальному (бюджет розвитку) - 580110 грн., відповідно розподіливши їх між головними розпорядниками бюджетних коштів та місцевими радами.

     Питання щодо встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності на 2009 рік дискусії не викликало, оскільки вони – на рівні поточного року.

     Сесія постановила також низку рішень про затвердження ряду районних програм на наступний рік. Серед них – Програма підтримки громадських організацій, комплексна районна Програма посилення соціального захисту ветеранів та малозабезпечених верств населення, Програма розвитку малого підприємництва, Програма розвитку туризму та рекреації в Хустському районі, Програма корегування генеральних планів та проектів планування і забудови населених пунктів тощо.

     Завершуючи засідання, голова районної ради підкреслив, що, завдяки ухваленим рішенням, район зможе розподілити своєчасно 1,5 млн. грн. субвенції, отриманої для виплати соціальної допомоги по народженню дитини, і відповідно розподілити надпланові надходження від перевиконання дохідної частини районного бюджету на потреби освіти, охорони здоров’я, культури, самоврядних територій.

      Усі питання порядку денного першого пленарного засідання обговорено та прийнято відповідні рішення.

     Друге пленарне засідання заплановано провести 23 грудня 2008 року. У роботі сесії взяв участь радник голови обласної ради Сергій Омелянський.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада
15 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини