На Закарпатті вперше відбувся майстер-клас для професійних шеф-кухарів

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ, присвячене професійному майстер-класові на тему: «Оптимальне використання сучасного технологічного обладнання на підприємствах громадського харчування». Спеціалізований майстер-клас відбувся для керівників, технологів, шеф-кухарів закарпатських ресторанів, кафе, їдалень, санаторіїв і баз відпочинку, а також журналістів.

Олег Краснов, бренд-шеф (корпоративний шеф-кухар), член Національної гільдії шеф-кухарів, фахівець проведення «кулінарних» майстер-класів надав учасникам інформацію про останні тенденції та новинки кулінарії в Україні і за кордоном, вимоги споживача та можливості використання новітніх технологій на українських кухнях. Особливу увагу при приготуванні різних продуктів кулінар звернув на методи максимального збереження вітамінного спектру продуктів. Зокрема, йшлося про можливості використання новітньої фахової техніки, наприклад, печей-пароконвектоматів. Чимало закарпатських закладів громадського харчування вже оснащені такими «інтелект-печами», однак фахівцям бракує знань та досвіду щодо використання їх на повну потужність. Саме тому спеціалісти з питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті, а представники «Маркет+» вирішили запросити в Ужгород майстра найвищого класу та дати змогу закарпатцям безкоштовно навчитися новітніх премудростей кулінарії.

Олег Краснов готував та одразу пропонував дегустувати різні продукти — м’ясо, овочі, рибу, птицю, інше. Цікаво, що все це у такій печі може готуватися одночасно без змішування ароматів. Кожна «полиця» печі отримує власну програму. Овочі, наприклад, варяться без води, обдаванням парою, і зберігають усі вітаміни замість того, аби віддати їх воді.

Олег Краснов вчив закарпатських колег економити час за допомогою сучасних досягнень техніки та проробляти досить трудомістку колись роботу буквально натисканням однієї-двох клавіш. Цікаво, що кухар може обрати навіть бажаний колір готової страви. А також внести у пам’ять печі найбільш вдалу програму (чи улюблений спосіб приготування того чи іншого продукту постійним відвідувачем). Піч-конвектомат самостійно розпізнає об’єм продукту та час, за який його можна приготувати. А щодо корисності приготованої у ньому їжі, то, наприклад, цікавим є той факт, що картоплю-фрі піч готує без жодної краплини жиру.

Усе ж головне, стверджує Олег Краснов — страва повинна бути приготованою з душею. Тоді вона буде смачною по-справжньому. Щодо переважання чоловіків серед професійних кухарів, то О. Краснов пояснює це важкістю своєї професії. Для приватної кухні фахівець радить готувати також на пару і використовувати якомога менше жиру.
Костянтин Комлик, керівник регіонального напрямку компанії «Новий проект» повідомив, що сучасні українські кулінари все частіше переходять до використання професійної техніки. У Закарпатті київському гостеві найбільше кинулася у вічі манера оформлювати ресторани та кафе у неординарних, часто традиційному, стилях. Сподобалася йому і затишна атмосфера більшості відвіданих закладів.

Іванна Блажівська, фахівець із питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті розповіла, що компанія «Маркет +» намагається максимально допомогти закарпатським кухарям не лише отримати найбільш оптимальне обладнання, а й правильно використовувати до доглядати його. Працює сервісна служба обслуговування кулінарної техніки. А крім того, саме «Маркет+» належить ідея та ініціатива організації безкоштовного майстер-класу для закарпатських кулінарів.
Насамкінець, Олег Краснов зауважив, що нині українці цікавляться екзотичною кухнею. Зокрема, у Києві популярності набувають японські та китайські ресторани. Але нація не перестає бути схильною добре попоїсти, для чого саме слов’янська кухня підходить якнайкраще. Фахівець також порадив кожному приділяти більше уваги своєму харчуванню.
23 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини