На Закарпатті вперше відбувся майстер-клас для професійних шеф-кухарів

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ, присвячене професійному майстер-класові на тему: «Оптимальне використання сучасного технологічного обладнання на підприємствах громадського харчування». Спеціалізований майстер-клас відбувся для керівників, технологів, шеф-кухарів закарпатських ресторанів, кафе, їдалень, санаторіїв і баз відпочинку, а також журналістів.

Олег Краснов, бренд-шеф (корпоративний шеф-кухар), член Національної гільдії шеф-кухарів, фахівець проведення «кулінарних» майстер-класів надав учасникам інформацію про останні тенденції та новинки кулінарії в Україні і за кордоном, вимоги споживача та можливості використання новітніх технологій на українських кухнях. Особливу увагу при приготуванні різних продуктів кулінар звернув на методи максимального збереження вітамінного спектру продуктів. Зокрема, йшлося про можливості використання новітньої фахової техніки, наприклад, печей-пароконвектоматів. Чимало закарпатських закладів громадського харчування вже оснащені такими «інтелект-печами», однак фахівцям бракує знань та досвіду щодо використання їх на повну потужність. Саме тому спеціалісти з питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті, а представники «Маркет+» вирішили запросити в Ужгород майстра найвищого класу та дати змогу закарпатцям безкоштовно навчитися новітніх премудростей кулінарії.

Олег Краснов готував та одразу пропонував дегустувати різні продукти — м’ясо, овочі, рибу, птицю, інше. Цікаво, що все це у такій печі може готуватися одночасно без змішування ароматів. Кожна «полиця» печі отримує власну програму. Овочі, наприклад, варяться без води, обдаванням парою, і зберігають усі вітаміни замість того, аби віддати їх воді.

Олег Краснов вчив закарпатських колег економити час за допомогою сучасних досягнень техніки та проробляти досить трудомістку колись роботу буквально натисканням однієї-двох клавіш. Цікаво, що кухар може обрати навіть бажаний колір готової страви. А також внести у пам’ять печі найбільш вдалу програму (чи улюблений спосіб приготування того чи іншого продукту постійним відвідувачем). Піч-конвектомат самостійно розпізнає об’єм продукту та час, за який його можна приготувати. А щодо корисності приготованої у ньому їжі, то, наприклад, цікавим є той факт, що картоплю-фрі піч готує без жодної краплини жиру.

Усе ж головне, стверджує Олег Краснов — страва повинна бути приготованою з душею. Тоді вона буде смачною по-справжньому. Щодо переважання чоловіків серед професійних кухарів, то О. Краснов пояснює це важкістю своєї професії. Для приватної кухні фахівець радить готувати також на пару і використовувати якомога менше жиру.
Костянтин Комлик, керівник регіонального напрямку компанії «Новий проект» повідомив, що сучасні українські кулінари все частіше переходять до використання професійної техніки. У Закарпатті київському гостеві найбільше кинулася у вічі манера оформлювати ресторани та кафе у неординарних, часто традиційному, стилях. Сподобалася йому і затишна атмосфера більшості відвіданих закладів.

Іванна Блажівська, фахівець із питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті розповіла, що компанія «Маркет +» намагається максимально допомогти закарпатським кухарям не лише отримати найбільш оптимальне обладнання, а й правильно використовувати до доглядати його. Працює сервісна служба обслуговування кулінарної техніки. А крім того, саме «Маркет+» належить ідея та ініціатива організації безкоштовного майстер-класу для закарпатських кулінарів.
Насамкінець, Олег Краснов зауважив, що нині українці цікавляться екзотичною кухнею. Зокрема, у Києві популярності набувають японські та китайські ресторани. Але нація не перестає бути схильною добре попоїсти, для чого саме слов’янська кухня підходить якнайкраще. Фахівець також порадив кожному приділяти більше уваги своєму харчуванню.
23 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:16
П’ятдесят ветеранів зійшли на Говерлу в межах програми реабілітації Фото новина
16:27
/ 5
На Драгобраті відкрили пам’ятник Герою України Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі» Фото новина
14:52
/ 1
У румунських Карпатах знайшли виснаженого українця, який блукав понад 20 днів Фото новина
12:52
Мукачівець Ілля Ковач став абсолютним чемпіоном України з пауерліфтингу серед юніорів Фото новина
11:10
На Говерлі травмувалася 15-річна туристка з Вінниці Фото новина
09:13
/ 9
У Мукачеві мобілізували 58-річного вчителя математики, який мав законну відстрочку
17:21
Завтра в Ужгороді відбудеться благодійний забіг UZHTRAIL у Шахтинському лісі
15:30
На Хустщині відновлюють популяцію струмкової форелі Фото новина
13:56
Уночі на Хустщині в пожежі загинула 29-річна жінка Фото новина
12:42
В Ужгороді запрацював новий механізм подачі документів на відстрочку Фото новина
11:09
Кікбоксер із Закарпаття переміг суперника з Китаю та став чемпіоном світу Фото новина
18:25
У Мукачеві вшанували пам’ять блаженного священномученика Теодора Ромжі Фото новина
17:46
/ 1
В Ужгороді жінку засудили до шести років ув’язнення за наркоторгівлю Фото новина
16:47
У горах врятували туристку, яка заблукала поблизу Петроса Фото новина
15:35
На кордоні в Ужгороді зупинили вантажівку з рідинами для електронних сигарет Фото новина
14:28
У Підвиноградові вантажівка збила велосипедиста Фото новина
13:21
На Закарпатті оштрафували трьох водіїв, які працювали без ліцензії Фото новина
12:08
На Рахівщині під час руху зайнявся легковик Фото новина
11:24
/ 7
На ПП «Велика Паладь – Надьгодош» мобілізований адвокат на авто протаранив шлагбаум і втік в угорщину Відео новина
10:07
В Ужгороді водія оштрафували на 75 тисяч грн Фото новина
09:02
Румунські рятувальники знайшли двох українців, які чотири дні блукали засніженими Карпатами Фото новина
17:42
/ 1
В Ужгороді частково перекриють рух на вулиці Карпатської України Фото новина
16:18
На війні з рф поліг військовослужбовець із Соломонова Золтан Шім Фото новина
15:20
Суд залишив під вартою підозрюваних у жорстокому вбивстві на Тячівщині Фото новина
13:49
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке Фото новина
» Всі новини