На Закарпатті вперше відбувся майстер-клас для професійних шеф-кухарів

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ, присвячене професійному майстер-класові на тему: «Оптимальне використання сучасного технологічного обладнання на підприємствах громадського харчування». Спеціалізований майстер-клас відбувся для керівників, технологів, шеф-кухарів закарпатських ресторанів, кафе, їдалень, санаторіїв і баз відпочинку, а також журналістів.

Олег Краснов, бренд-шеф (корпоративний шеф-кухар), член Національної гільдії шеф-кухарів, фахівець проведення «кулінарних» майстер-класів надав учасникам інформацію про останні тенденції та новинки кулінарії в Україні і за кордоном, вимоги споживача та можливості використання новітніх технологій на українських кухнях. Особливу увагу при приготуванні різних продуктів кулінар звернув на методи максимального збереження вітамінного спектру продуктів. Зокрема, йшлося про можливості використання новітньої фахової техніки, наприклад, печей-пароконвектоматів. Чимало закарпатських закладів громадського харчування вже оснащені такими «інтелект-печами», однак фахівцям бракує знань та досвіду щодо використання їх на повну потужність. Саме тому спеціалісти з питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті, а представники «Маркет+» вирішили запросити в Ужгород майстра найвищого класу та дати змогу закарпатцям безкоштовно навчитися новітніх премудростей кулінарії.

Олег Краснов готував та одразу пропонував дегустувати різні продукти — м’ясо, овочі, рибу, птицю, інше. Цікаво, що все це у такій печі може готуватися одночасно без змішування ароматів. Кожна «полиця» печі отримує власну програму. Овочі, наприклад, варяться без води, обдаванням парою, і зберігають усі вітаміни замість того, аби віддати їх воді.

Олег Краснов вчив закарпатських колег економити час за допомогою сучасних досягнень техніки та проробляти досить трудомістку колись роботу буквально натисканням однієї-двох клавіш. Цікаво, що кухар може обрати навіть бажаний колір готової страви. А також внести у пам’ять печі найбільш вдалу програму (чи улюблений спосіб приготування того чи іншого продукту постійним відвідувачем). Піч-конвектомат самостійно розпізнає об’єм продукту та час, за який його можна приготувати. А щодо корисності приготованої у ньому їжі, то, наприклад, цікавим є той факт, що картоплю-фрі піч готує без жодної краплини жиру.

Усе ж головне, стверджує Олег Краснов — страва повинна бути приготованою з душею. Тоді вона буде смачною по-справжньому. Щодо переважання чоловіків серед професійних кухарів, то О. Краснов пояснює це важкістю своєї професії. Для приватної кухні фахівець радить готувати також на пару і використовувати якомога менше жиру.
Костянтин Комлик, керівник регіонального напрямку компанії «Новий проект» повідомив, що сучасні українські кулінари все частіше переходять до використання професійної техніки. У Закарпатті київському гостеві найбільше кинулася у вічі манера оформлювати ресторани та кафе у неординарних, часто традиційному, стилях. Сподобалася йому і затишна атмосфера більшості відвіданих закладів.

Іванна Блажівська, фахівець із питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті розповіла, що компанія «Маркет +» намагається максимально допомогти закарпатським кухарям не лише отримати найбільш оптимальне обладнання, а й правильно використовувати до доглядати його. Працює сервісна служба обслуговування кулінарної техніки. А крім того, саме «Маркет+» належить ідея та ініціатива організації безкоштовного майстер-класу для закарпатських кулінарів.
Насамкінець, Олег Краснов зауважив, що нині українці цікавляться екзотичною кухнею. Зокрема, у Києві популярності набувають японські та китайські ресторани. Але нація не перестає бути схильною добре попоїсти, для чого саме слов’янська кухня підходить якнайкраще. Фахівець також порадив кожному приділяти більше уваги своєму харчуванню.
23 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

12:54
/ 1
Закарпатці віком від 40 років зможуть отримати 2000 грн на профілактичне обстеження
09:06
На трасі Н-13 на Ужгородщині встановили камери автоматичної фіксації порушень ПДР Фото новина
15:52
У селі Волосянка відкрили Центр безпеки громадян Фото новина
12:20
Триває робота над ековиставою "Чарівний світ Карпат: Уроки Діда-Всесвіда" Фото новина
11:39
У селі Данилівка на Берегівщині попрощалися з полеглим прикордонником Мирославом Матьовкою Фото новина
09:53
На Закарпатті патрульні виявили водія у стані сп’яніння Фото новина
09:03
Свій столітній ювілей 18 грудня відзначила Олена Бонка з Руського Поля Фото новина
18:03
Закарпатська обласна рада затвердила бюджет області на 2026 рік Фото новина
17:02
В Ужгороді відслужать заупокійну Літургію за Народним артистом України Степаном Гігою
13:46
Поліцейського із Закарпаття нагородили орденом «За мужність» Фото новина
12:47
/ 1
Поліцейські Ужгорода встановили підлітків, які розважалися на даху багатоповерхівки
11:42
На Петросі підготували тимчасовий прихисток для безпечного перебування туристів Фото новина
10:07
/ 1
Двоє перевізників на Закарпатті оштрафовані на 17 000 грн Фото новина
09:12
У Берегові попрощалися з полеглим Героєм Бабелла Бейлом Фото новина
20:40
/ 3
"Новий Донбас" на Закарпатті: що громади подали у пропозиціях до нової Схеми планування області? Частина 2
18:21
Помер військовослужбовець з Косівської Поляни на Рахівщині Тимур Колачук Фото новина
16:49
/ 10
Єпископ Мукачівської греко‑католицької єпархії зустрівся з Папою Римським у Ватикані Фото новина
15:52
Вже завтра у Мукачеві відкриють магазин європейського бренду JYSK Фото новина
12:50
На Берегівщині підтвердили загибель Миколи Кіяна, який рік вважався зниклим безвісти Фото новина
11:04
/ 1
На Закарпатті зафіксували критичні порушення прав дитини Фото новина
10:07
У Мукачеві нетверезий водій вилетів у кювет Фото новина
09:02
/ 2
В Ужгороді запустили новий автобусний маршрут
16:58
У Мукачеві цього тижня відкривається Retail Park з розіграшем iPhone 17
10:08
У Мукачеві патрульні затримали водія у стані сильного алкогольного сп’яніння Фото новина
23:31
/ 1
Закарпаття у нотатках Дмитра Донцова за 1918-1919 роки
» Всі новини