Закарпатська Свалява: Отримай професію у рідному місті

Такою була тема проведеного 28 листопада 2008 року Свалявським районним центром зайнятості спільно з дирекцією місцевого технічного коледжу інформаційно - масового заходу для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл району.

Закарпатська Свалява: Отримай професію у рідному місті

Презентація навчального закладу відбулася в актовому залі місцевого коледжу, який привітно зустрів учнів шкіл різноманітністю стендів, плакатів, газет, підготовлених як центром зайнятості, так і працівниками коледжу. Учні ознайомлювалися з інформацією на діючих стендах, переглянули папки з описом тих професій, яким навчають у технічному коледжі. Під час реєстрації учасників презентації бажаючі змогли пройти діагностичне тестування по професійній спрямованості за допомогою комп’ютерних методик, представлених центром зайнятості.

Зустріч розпочав директор технічного коледжу Василь Йовбак. Він розповів учням про історію коледжу, яка розпочалася у 1964 році і за цей період в його стінах підготовлено біля 10 тис. спеціалістів. Серед випускників коледжу - директор департаменту атомних станцій  в м. Києві Даніїл Білей, генеральний директор ВАТ „Закарпатобленерго” Василь Ковач, проректор Львівської політехніки Василь Козик,  начальники РЕМ області, чимало працівників КРУ, податкової служби, банків міста, технологи на  харчових підприємствах області. Василь Дмитрович познайомив учнів з переліком спеціальностей, яким навчають в коледжі, побажав  їм успіхів та передав слово головному спеціалісту з профорієнтації Свалявського центру зайнятості Лізанець Катерині.

Спеціаліст з профорієнтації центру зайнятості К. Ліванець ознайомила присутніх з метою заходу, подякувала керівникам коледжу за активну співпрацю, звернула увагу присутніх на інформаційні куточки з різними корисними інформаційними матеріалами та пам’ятками, які допоможуть зорієнтуватися учням у світі професій, підкреслила важливість правильного вибору професії, одночасно запросила присутніх пройти профдіагностичне обстеження за допомогою комп’ютерних методик. Вона побажала учням здобути фах омріяної професії. У випадку невдачі не впадати у відчай, а звернутися до центру зайнятості, де будуть запропоновані різні курси, в тому числі організовані на базі Свалявського коледжу  за сімома професіям, а саме: „обліковець”, „пекар”, „електромонтер”, „слюсар-ремонтник технологічних установок”, „кондитер”, „оператор комп’ютерного набору”, „лаборант техно-хімічного контролю”.

Про ринок праці в районі, основні ринкоутворюючі підприємства розповіла учням начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Ольга Грабар.

Про вступні випробування, підготовчі курси, організацію навчального процесу розповів заступник директора коледжу по навчальній частині Василь Лізанець.

Про позакласну роботу, гуртки, художню самодіяльність, конкурси, які проводяться в коледжі розповіла присутнім заступник директора з виховної роботи Віра Переста. Доказом того, що дозвілля в студентів проходить цікаво і змістовно, став концерт, підготовлений студентами коледжу, від якого учні були у захваті.

Про навчальний процес у коледжі розповіли завідуючий електромеханічним відділенням Володимир Абель, завідуючий комп’ютерним відділенням Іван Кеменяш, завідуючий технологічним відділенням Тетяна Янута, голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Любов Переста, викладач економічних дисциплін Михайло Гуменюк.

На при кінці заходу бажаючі оглянули інформаційний куточок центру зайнятості і взяли з собою корисну інформацію, наприклад, пам’ятки з юридичних питань працевлаштування неповнолітніх, про помилки при виборі професії, про зовнішнє тестування, буклети, календарі, газети “Зайнятість населення”.  Інформаційні матеріали зацікавили не тільки учнів, але і вчителів шкіл району.

Заступник директора коледжу Віра Переста запропонувала учням поділитися на групи для огляду лабораторій, кабінетів, читального та спортивного залів та інших приміщень коледжу.

Про ефективність заходу свідчить і те, що при огляді навчальних закладів коледжу учні задавали чимало запитань, а багато з них виявили бажання вступити на навчання до  цього навчального закладу.

Г.Є. Івановчик
заступник директора
Свалявського районного центру зайнятості

02 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини