Організатор фестивалю і голова Асоціації виноробів Закарпаття Олександр Ковач повідомив, протягом двох днів 22-23 листопада винороби області виставлять на фестивалі від 7 до 15 різних сортів молодого вина. Молодого – це того, яке вироблене з урожаю 2008 року і ще має аромат сонця, запашного літнього дня. "Одна умова виставлялася до фестивалю: вина мають бути марочні, а не дешеві ізабельні гібриди", – додає він.
Під час божоле-днів вино не лише п’ють. Про нього дізнаються й багато цікавого: організатори розкажуть історію виноробства у Закарпатті, традиції вживання та особливості цієї унікальної справи. Закарпатські винороби кажуть, традицію свята молодого вина перейняли у Франції, Італії. В Іспанії такі фестивалі проходять щорічно. Що ж до українського фестивалю, то він допоможе гостям цілком відчути різноманітність вин Закарпаття. Свято молодого вина "Закарпатське Божоле" вже стало традиційним у Закарпатті.