Від директора ТОВ "Закарпатекспо" вимагають сплатити 0,5 млн. штрафу за виставковий експонат

На прес-конференції в Ужгороді директор ТОВ “Закарпатекспо” Петро Голіцин, який від 1990 року займається організацією виставок у регіоні, розповів журналістам про абсурдну ситуацію, в яку потрапив.

Торік до нього звернулася німецька фірма з проханням допомогти в організації участі у Київській виставці Агро-2007. Після виставки німецька фірма «Хемас» уклала угоду з ААН України про випуск комбайнів нового покоління (нульова втрата зерна) в Україні, а представлений на виставку комбайн з жаткою залишився для подальшого технологічного обстеження, апробації та маркетингу. Директор німецької фірми письмово звернувся до Голіцина з проханням продовжити митні документи. Оскільки Голіцин виступав як брокер, згідно з договором між Івано-Франківським інститутом аграрної техніки при АНУ та ТОВ «Закарпатекспо», він подав на Ужгородську митницю заявку на продовження терміну на один рік.
Як розповів Петро Голіцин, документи були подані належним чином і вчасно, за 24 години до закінчення дії попереднього терміну. Жодних зауважень про якісь неточності при підписанні та протягом наступного місяця від митниці не надходило. Тож яким було його здивування, коли через три місяці він отримав листа про відмову у продовженні терміну, а наданий дозвіл був анульований заднім числом. Тобто комбайн, який перебував на складі, опинився поза митним законодавством. На митниці Голіцину повідомили, що його справа вже в суді.
Як стверджує Петро Голіцин, до суду не викликали ні його, ні представників АН чи німецької фірми, аж раптом він отримує рішення суду, яким йому інкримінується невивезення за митний кордон України товарів, тимчасово ввезених на митну територію України під зобов’язання про зворотне повернення. Суд ухвалив у разі неможливості конфіскувати об’єкти порушення митних правил, а саме комбайн і жатку, стягнути з Петра Голіцина їх вартість (а це близько 500 тис. грн.) на користь держави.
На цьому його спілкування з правосуддям не закінчилося. «Після подання мною апеляції до мене підійшов відомий у місті адвокат і запросив до себе в офіс для обговорення «одного питання». Там з’ясувалося, що до мене його направив один із працівників Апеляційного суду, і якщо я сплачу певну суму, її він написав на папері — це 20 тис. доларів, то Апеляційний суд ухвалить «те рішення, що треба», — розповів Петро Голіцин представникам ЗМІ. На переконання п. Голіцина, його безпосередньої участі й вини в цьому немає, з чим погодився і адвокат, але додав, що «такі тонкощі» наразі нікого вже не цікавлять. Суддя ж повідомив, що, мовляв, не обов’язково в судовому засіданні вирішувати такі «дрібниці» й суд міг винести ухвалу без його відома і його присутності. Петро Голіцин також каже, що німцеві було категорично відмовлено в зустрічі в суді.
Хоча судова ухвала починається з постанови провести конфіскацію безпосередніх об’єктів порушення митних правил (комбайна і жатки), цей пункт проігнорований повністю, а акцент зроблений на другій частині — стягнути півмільйона безпосередньо з Голіцина. Тож у нього вже побували судові виконавці для проведення опису майна з метою конфіскувати будинок і автомобіль, а у виконавчій службі порадили не вигадувати відмовки, оскільки він нібито «торгує комбайнами».
Наразі, як свідчать документи, комбайн Farmer 220 та жатка зберігаються на складі ТОВ «Нептун» у с. Підгайчики Коломийського району Івано-Франківської області. Вони, за словами Петра Голіцина, є винятково виставковими експонатами, комбайн без деталей, тобто для роботи непридатний, а жатка була тільки на стенді.

"РІО"
01 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини