— У Бичкові щонеділі у кожній хаті варяться голубці, — розповідає 55-річна Одарка Зеленко. — Різновидів багато тому, що в різні часи селяни пристосувалися крутити голубці з того, що було під руками. Пригадую, бувало, не вродила капуста. Тоді ми крутили голубці з бурякового та виноградного листу. Рецепт сподобався і лишився у ґаздинь. Коли рис подорожчав, щоб зекономити, ми почали додавати у начинку мелайної муки. А як скуштували голубець — смакота! Ви знаєте, справжні гуцули, щоб довго жити, щотижня їдять голубці.
У пісні дні та на Святвечір великобичківці крутять вегетаріанські голубці. У начинку додають картоплю, гречку, моркву з часником, бринзу. Для дітей господині готують солодкі голубці.
— Протираю варену квасолю, додаю подрібнений сир, пасеровану цибулю з морквою, заправляю пряними травами, — ділиться рецептом Одарка. — На підготовлені листки капусти кладу начинку, загортаю, надаючи форму циліндра. Голубці заливаю окропом. Як зваряться, додаю сметани і тушкую 10 хвилин у духовці.
Найпопулярніші у селі голубці із картоплею. Для начинки сиру картоплю натирають на тертку, відтискають, додають пасеровану цибулю, яйця, сіль, перець і перемішують. Начинку загортають у листя капусти.
— Стільки різновидів голубців пов’язано і з тим, що в нашому селі живуть і румуни, і угорці, й українці, й словаки. Мені найліпше смакують голубці по-угорські. Вони з копченим м’ясом та паприкою у квашеній капусті. Такі голубці можна їсти гарячими й холодними.