Закарпатська облрада підтримала спорудження аквапарку в Ужгороді. Проти голосували БЮТ і "народники"

"Пропоную негайно затвердити на обласній сесії дозвіл на будівництво аквапарку в Ужгороді", - саме так сказав керівник найбільшої депутатської фракції на сьогоднішньому засіданні сесії Закарпатської обласної ради. Таку пропозицію Іван Балога висунув при обговоренні проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від 25 липня 2008 року №614», яке пропонувало відмінити прийняте влітку розширення площі Боздоського парку.

Справа в тому, що парк створено рішенням Закарпатського облвиконкому від 23 жовтня 1984 року №253 і тоді воно приймалося контурно, а не на підставі геодезичної зйомки. Тепер же, коли зйомку провели в натурі, до речі, на замовлення Ужгородського міськвиконкому, виявилось, що за фактом реально площа складає 73, 7 га. На сесії облради 25 липня депутати просто, так би мовити, на папері легалізували те, що фактично існує.

На цю ж сесію, за наполяганням депутата-народника Олександра Антала винесли проект рішення, мовляв, «порушено права територіальної громади Ужгорода на розпорядження її земельними ресурсами, незаконно вилучено ділянку розміром 20,1 га, здійснено незаконне розпорядження земельною ділянкою, яка належала до земель запасу…».

Власне, це зовсім не відповідає дійсності, бо за ст. 51 та 53 Закону України про природно-заповідний фонд — природно-заповідні території та об’єкти місцевого значення приймаються рішенням обласної ради, а загальнодержавного значення — Указом Президента України. Тому дії нашої облради цілком вірні і законні. А для керівництва Ужгорода усе зійшлося на тому, що їм «зарубали» наміри відтяти більше 20 гектарів землі, яка нині фактично входить до «зеленої зони», і вкотре банально, зате прибутково її «подерибанити».

Отож, у пояснювальній записці до проекту рішення вчорашньої сесії, за підписом Олександра Антала, яскравими фарбами змальовано, який прекрасний проект будівництва «водно-оздоровчого рекреаційного комплексу «Водний світ» (найкращий у Центрально-Східній Європі). Але, пояснив Антал, через те, що територія, де він ніби то мав розміщуватися, увійшла до складу парку — будувати його не можуть.

Іван Балога висловив зустрічну пропозицію: «Давайте з питання будівництва аквапарку приймемо чітке рішення, виробимо позицію обласних депутатів. Справа в тому, що досі з питання будівництва аквапарку в Ужгороді до обласних депутатів ніхто не звертався. Але в пресі нас подають як ворогів міста і ужгородців. Це абсолютна неправда і прошу підтримати наступні пропозиції, записати в рішенні. Перше: обласна рада підтримує ідею спорудження аквапарку у місті Ужгород. Друге: просити Ужгородську міську раду, виконавчий комітет, в установленому порядку подати до обласної ради (а це означає і на розгляд комісій, і на сесію наступні документи: генеральний план забудови території, проектно-кошторисну документацію, акт вибору території, умови надання земельної ділянки. До слова, наша пропозиція – надати землю під спорудження аквапарку безкоштовно.

Просимо також міську раду разом з інвестором подати пропозиції щодо дат початку будівництва, його закінчення і вводу об’єкта в експлуатацію. І цим зняти всі інсинуації щодо аквапарку. Більше того, — пропоную доручити управлінню зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, зокрема пану Нусеру зустрітися з інвестором і оформити інвестиційний проект.
Щойно Ужгородський міськвиконком та виконавчий комітет подадуть усі документи — негайно затвердити на сесії обласної ради дозвіл на будівництво. Давайте робити реальні кроки вперед — подивимось, чи справді хтось хоче будувати».

Пропозицію Івана Балоги підтримала більшість депутатів. Проти були лише фракції "Народна" (за винятком Омеляна Мателешка) та БЮТ ( за винятком депутата Віктора Бирковича). Отже ті, що проти, виходить, зовсім не хочуть, аби питання спорудження аквапарку в Ужгороді переходило з площини говорильні і політичних наїздів у практичну площину втілення. Або ж добре знають, для чого керівництву Ужгорода два десятки вільних, не заповідних і не зелених гектари…

08 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

поп 2008-10-13 / 15:40:00
Іване, не вискакуй з ґатів, а скажи, що не добрі: що спотворено, і яке бабло перемогло які факти

Іван із Горян 2008-10-13 / 11:57:00
Як людина, яка сиділа на тій сесії й все чула на власні вуха і бачила на власні очі, чесно вам кажу: в матеріалі все спотворено і журналістською етикою на цьому сайті навіть не пахне. Шкода, що бабло перемагає навіть очевидні факти.

Сбу 2008-10-11 / 16:03:00
УЙху це вам пан Я.Вор Ратушняк обосрался Це по російськи разом з метр 20 лукшиним от уйте валізи панове міські депутати.Скоро облава./

закарпатець 2008-10-11 / 10:01:00
2 я.



Балога тут рівно до того, що не дає Раті під свою підставну, зареєстровану за кордоном фірму, абсолютно БЕЗКОШТОВНО вкрасти в Ужгорода десятки гектарів "золотої" землі.

я 2008-10-11 / 08:43:00
ви що бовдури? балога підтримує що земля належить області і аквапарк буде будуватися під балоговим пильним і жадним на гроші оком. йух вам п.балога

Мукачівець 2008-10-10 / 10:48:00
Вони не голосували за пропозицію Балоги, а не проти аквапарку

ember 2008-10-09 / 10:08:00
Aquapark – archivazhnyj objekt dlja uzhgorodcev. Pravda u tjotji Marii, kotoraja prozhivaet na tretjem etazhe voda takoe redkoe javlenie, kak sneg v Egipte...

orange 2008-10-09 / 01:27:00
Рата тепер буде виглядіти клоуном: в першому пункті прийнятого рішення чітко написано - "Підтримати..."

Саша 2008-10-08 / 20:18:00
Буде гойкати, що Єдиний центр в особі обласної ради не співфінансує будівництво такого потрібного для Ужгорода аквапарку. Ліпше би лампочки вкрутили на набережних.

Ужгородка 2008-10-08 / 20:15:00
Ну ви даєте хлопці ..., тепер, що Рата буде кричати???

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини