Податківці Закарпаття подарували школярам Лужанської школи на Рахівщині спортивний інвентар

З благодійним візитом завітали учора, 10 вересня, представники ДПА у Закарпатській області у загальноосвітню школу с.Луг Рахівського району.

На урочистій лінійці заступник голови ДПА у Закарпатській області Еріка Васкова розповіла, що працівники державної податкової служби приділяють багато уваги виховній і роз’яснювальній роботі серед майбутніх платників податків. Податківці розуміють, що усвідомлення обов’язку сплачувати податки виховується з дитячих років, і виникає воно на базі отриманих комплексних знань. Саме тому визначили одним із своїх головних завдань формування у молоді високої податкової культури.
Уже шість років Державною податковою адміністрацією України проводиться всеукраїнський конкурс «Податки – очима дітей», в рамках якого діти від 6 до 15 років можуть виразити своє розуміння податків у літературних та художніх роботах. Переможці та лауреати цього конкурсу урочисто нагороджуються та отримують подарунки. У цьому році четверо конкурсантів із Закарпаття стали лауреатами конкурсу та в нагороду отримали путівки на відпочинок у Криму.
Із вересня 2007 року в області діє 10 податкових класів, в яких протягом навчального року систематично проводяться лекції на податкову тематику. Крім того, у більшості навчальних закладах області проводяться ознайомчі лекції з основ оподаткування.
Податкові органи Закарпаття постійно опікуються 10 дитячими навчальними закладами (дитячими будинками, школами-інтернатами), зазначила Еріка Васкова. До Дня захисту дітей, Дня Святого Миколая та Дня знань податківці намагаються порадувати обділених батьківською увагою дітей подарунками (а це спортивне та шкільне приладдя, побутова техніка, канцтовари, ласощі тощо). Вже цього навчального року до Дня знань працівники Хустської ОДПІ відвідали Нижньобистрянську школу-інтернат і подарували дітям лижне спорядження, мукачівські податківці відвідали з подарунками школярів Чинадіївського дитячого будинку. Тому зрозуміло, що теперішній візит представників обласної податкової до однієї із шкіл на Рахівщині не був просто випадковим.
Рахівський район – один із чотирьох, який Указом Президента оголошено зоною стихійного лиха. Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. с.Луг, у якій зараз навчається 275 учнів, сильно постраждала від паводку у 2001 році. Тоді приміщення закладу визнали непридатним для навчання і перебування там дітей, і вже у 2004 році лужанські школярі перейшли у гарну новозбудовану школу, яка захищена від підступної стихії води.
Однак спортивний зал, де займаються учні, - це окрема споруда, розміщена вона біля колишньої старої школи. А це – зовсім недалеко від річки Тиси. На жаль, під час липневої повені 2008 року спортзал хоч і несильно (порівняно з іншими будівлями), але постраждав. А зважаючи на те, що будівля витримала вже чотири натиски стихії, необхідність ремонту постала гостро.
Податківці краю, які, до слова, зібрали і перерахували постраждалим від липневої повені цього року майже 35 тис. грн., вирішили допомогти ще й якійсь із шкіл у постраждалих регіонах. Отож вибрали Лужанську школу на Рахівщині і завітали туди з подарунками.
За словами заступника начальника управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області В’ячеслава Дуркоти, податкові міліціонери вирішили, що спортивне спорядження – річ корисна і необхідна учням. Отож з ініціативи першого заступника голови ДПА у Закарпатській області-начальника УПМ Івана Шведа за благодійні внески працівників податкової міліції (близько 9 тис. грн.) лужанським школярам придбали дві шведські стінки, канат для перетягування, тенісний стіл та ракетки з м’ячами, футбольну форму, футбольні, волейбольні та баскетбольні м’ячі, баскетбольну сітку, шахи, шашки, мати тощо. Адже, як підкреслив В.Дуркота, щоб теперішні школярі виросли гармонійними особистостями, потрібно не тільки добре вчитися, а й приділяти увагу фізичному розвитку, рости здоровими та енергійними.
Директор Лужанської ЗОШ І-ІІІ ст. Роман Студеняк щиро подякував гостям за підтримку, наголосивши, що і діти, і вчителі зі здивуванням та радістю сприйняли звістку про таку благодійну акцію податківців. Директор зазначив, що районна влада виділила певну суму коштів на ремонт спортзалу, і всі сподіваються, що заняття фізкультурою зможуть проводити там вже зовсім скоро. Зараз у спортзалі поміняли підлогу, незабаром закуплять спеціальне покриття. А завдяки подарункам від податківців діти матимуть все необхідне для занять фізичними вправами.
Варто зазначити, що працівники відділу фізичного захисту управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області, основною функцією яких є захист працівників податкової служби та їх сімей від протиправних посягань, пов’язаних з їх службовою діяльністю, наочно продемонстрували дітям, що таке бути гармонійно розвиненими. Вони показали їм прийоми рукопашного бою з холодною та вогнепальною зброєю, що викликало неабияке захоплення у дітлахів.
Наприкінці зустрічі працівники податкової міліції зазначили, що беруть шефство над учнями Лужанської школи і пообіцяли приїхали незабаром з новими подарунками та навчити дітей деяким прийомам для самооборони.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
ДПА України в Закарпатській області
11 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини