А з метою попередження необґрунтованого зростання цін для всіх суб’єктів господарювання встановлено граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні на борошно, хліб, яловичину, свинину і м’ясо птиці в розмірі 10 відсотків. На макаронні вироби, крупи, цукор, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, соняшникову олію та курячі яйця – в розмірі 15%.
Для суб’єктів господарювання усіх форм власності та фізичних осіб - суб’єктів підприємницької діяльності буде встановлено граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сортів, борошна житнього обдирного, хліба вагою понад 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сортів та їх суміші, борошна житнього і суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків – у розмірі 5%.
У разі збільшення протягом місяця на 1% оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сортів, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, соняшникову олію, цукор, курячі яйця, буде запроваджено обов’язкове декларування суб’єктами господарювання, котрі провадять діяльність з виробництва та /або реалізації продовольчих товарів.
До речі, попереднє розпорядження керівника краю „Про державне регулювання цін на продовольчі товари” від 26 листопада 2007 року втратило чинність.