Цінова ситуація на ринку споживчих товарів Закарпаття – стабільна

Як відомо, ще на початку квітня 2008р. з метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку країни, забезпечення населення соціально значущими продовольчими товарами за доступними цінами у Києві відбулося підписання Меморандуму порозуміння між урядом, виробниками продовольчих товарів та суб’єктами системи мережевої роздрібної торгівлі. Аналогічний меморандум було підписано і на обласному рівні.

За цим Меморандумом виробники, зокрема, зобов’язалися не допускати необґрунтованого зростання оптових цін на соціально значущі продтовари, суб’єкти мереженої роздрібної торгівлі – встановлювати на ці товари надбавку не більше 10% від оптових цін виробника, який поставляє товари. На органи податкової служби був покладений моніторинг цін.
Після липневого паводку у західних областях, в т.ч. на Закарпатті, з метою недопущення штучного підвищення цін на продукти харчування та будівельні матеріали органи податкової служби області також моніторять ціни на ці товари у чотирьох постраждалих районах області (Рахівський, Тячівський, Хустський та Міжгірський).
Податківці Закарпаття активно долучилися до контролю за формуванням цін. Так, до прикладу, лише із 21-го по 27-е серпня 2008р. працівники управління податкового контролю юридичних осіб спільно з працівниками підрозділів податкової міліції облДПА, у тому числі за участю Державної інспекції по контролю за цінами, провели 468 перевірок щодо контролю за розрахунковими операціями в сфері готівкового обігу та обстежень, в тому числі 46 юридичних осіб та 422 фізичних осіб – приватних підприємців.
Для проведення перевірок було відібрано суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво хліба та хлібобулочних виробів, макаронних виробів, роздрібну торгівлю продуктами харчування, в тому числі на ринках, та нафтопродуктами. За результатами проведених перевірок очікувана сума штрафних (фінансових) санкцій складає 175,5 тис. грн.
За результатами проведених перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування, встановлено порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Очікувана сума штрафних (фінансових) санкцій складає 15,5 тис. грн.
У ході проведення перевірок також здійснювався контроль за формуванням цін на продукти харчування. Порушення державної дисципліни цін не встановлено.
Проведено і 7 перевірок щодо контролю за розрахунковими операціями в сфері готівкового обігу та обстежень АЗС, в ході яких вивчалося питання формування цін на нафтопродукти. За результатами перевірок очікувана сума штрафних (фінансових) санкцій складає 5,5 тис. грн.
Як видно з усього перерахованого, найважливіше завдання – не допустити стрімкого зростання цін на соціально значущі товари – на Закарпатті виконується. Підприємці і податківці краю продовжують співпрацювати, зокрема, у проведенні моніторингу цін, і таким чином виконувати Меморандум порозуміння.

Управління податкового контролю юридичних осіб ДПА у Закарпатській області
02 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 6
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини