Вперше в Україні в Ужгороді відбувся 100-метровий показ мод

Як відомо, в Ужгороді вкрай рідко проводяться які-небудь світські вечірки. Однак у суботу, 23 серпня, ужгородці мали змогу урізноманітнити свій уікенд, прийшовши на 100-метровий показ мод. Захід відбувався у приміщенні Закарпатської обласної філармонії. А від філармонії до Закарпатського обласного театру ляльок простяглася 100-метрова червона доріжка, якою крокували моделі, демонструючи одяг відомих українських дизайнерів та бутіків.

Вперше в Україні в Ужгороді відбувся 100-метровий показ мод

Як каже головний організатор показу Олександр Маліков, саме 100-метрова доріжка є родзинкою заходу і чогось подібного на Україні ще не було.
В показі взяли участь шістнадцять дизайнерів (і дизайнери, й власники ужгородських бутіків). Серед них були топ-дизайнери України: київський модельєр Санатан, львівська модельєр Юлія Тушницька. Одяг від
Ю. Тушницької, а це зокрема вечірні сукні (ручна робота) середньої довжини й фасону максі, відображає натуралістичні мотиви, сукні підкреслюють силует жіночої фігури. Вбрання від даного дизайнера спокусливе, дещо зухвале й водночас екстравагантне. Очевидно, Ю. Тушницька надає перевагу червоному, білому кольорам й холодним відтінкам — поєднання відтінків синього й фіолетового... Її сукні коштують до 2500 гривень.
Майстерність київського модельєра Санатана можна було побачити на моделях-чоловіках, які демонстрували чоловічу колекцію. Очевидно, модельєр любить бавитися різними відтінками салатового й зеленого. Він створює одяг для вибагливих чоловіків — довгі вельветові піджаки салатового й зеленого кольорів, домінують здебільшого яскраві кольори. Складалося враження, що публіці були до вподоби й вечірні сукні від Санатана — довгі зі шлейфами й зі спокусливими розрізами та декольте. До речі, як не дивно, в Сатана досить помірні ціни на одяг. Костюм коштує — 100—1000 доларів, сукні — 150—600 доларів.
Публіка була в захваті від демонстрування чоловічої та жіночої колекції купальних костюмів львівського модельєра Олександра Шкорупського. Як каже Шкорупський, своїми купальниками він намагається створити образ відвертої й водночас стриманої ляльки.
Також у програмі світської вечірки "по-ужгородськи" передбачався конкурс дизайнерів "Силует 2008", де модельєри представляли сукні, які відповідно оцінювали члени журі. Можна було побачити довгу ніжно рожеву сукню обшиту пелюстками троянд, чорно-білу сукню з відвертими розрізами, кокетливе блакитне вбрання на зразок Червоної шапочки. Члени журі, серед яких були дизайнери та директори магазинів одягу, з восьми учасників надали перевагу модельєрові Ірині Чоботарьовій, яка створила екстравагантну чорну сукню.
Варто зазначити, що до філармонії на показ можна було потрапити лише зі спеціальним запрошенням, оскільки, як пояснює організатор шоу О. Маліков, це була така собі закрита корпоративна вечірка. "Мешканці Ужгорода могли спостерігати за показом на вулиці біля філармоній. Цього разу ми спеціально передбачили таку стометрову доріжку, яка викликала ажіотаж у публіки", — каже Маліков. І справді біля доріжки зібралося багато народу, щоправда у приміщенні філармонії було вкрай багато порожніх місць. За словами столичного майстра Санатана, мала кількість гостей є недоліком, адже люди мають бути в курсі новинок моди. Більше того, показ затягнувся надовго, а конкурс дизайнерів розпочався близько дев’ятої вечора, коли більшість людей пішли, ймовірно, додому. "Хороша організація заходу, однак занадто мало було гостей. Адже на київських, львівських показах збирається велика кількість людей. Хочу зазначити, що мене вразила стометрова доріжка, такого я ще не бачив на жодному показі мод", — каже Санатан. Також Санатан вважає, що на показі не вистачало роботи професійних перукарів та візажистів...
Тим не менше гості шоу залишилися, можна сказати, задоволеними. Хоча дехто нарікав на погане освітлення, звук, моделей... Глядачі зізнаються, що прийшли не так задля тусівки, як задля того, аби побачити одяг й дівчат, які його демонструють. "Мені дуже сподобалися вечірні сукні, можливо, в майбутньому щось придбаю", — зізнається гостя Христина. Ужгородським чоловікам також сподобався гламурний стиль чоловічих колекцій. "Нетрадиційний, модерний одяг, я б таке обов’язково придбав...", — каже гість Юрій. "Є непогані моделі одягу, однак не маю великого бажання придбати саме такий одяг. Хоча, дійсно одяг київських й львівських модельєрів суттєво контрастує з одягом ужгородських магазинів", — зазначає ужгородка Маша. Зрештою, мешканці Ужгорода раді, що захід відбувся. "Така подія хороша для самого Ужгорода, в якому рідко що відбувається. Цей показ став подією для нас, однак рівень міг би бути вищим хоча б з точки зору підбору моделей. Однак були й такі дівчата, які своїм виходом на подіум підняли рівень даного показу мод. Треба побільше проводити такі заходи, аби ужгородці були завжди в курсі новинок моди", — наголошує голова оргкомітету конкурсу краси "Міс студентства Закарпаття" Владислав Лакатош.
Одним словом, рівень піднявся й прогресує. О. Маліков, у свою чергу обіцяє, що наступні покази будуть значно кращими.

Евеліна Гурницька, clipnews.info
26 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

SteFfaN 2009-01-25 / 23:36:00
Супер)))

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини