На колегії Закарпатської ОДА проаналізували соціально-економічного розвитку регіону

У четвер, 21 серпня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші провів виїзну колегію облдержадміністрації у Великоберезнянському районі. Основну увагу було приділено підсумкам соціально-економічного розвитку області за перше півріччя цього року. Також колегія заслухала питання роботи Великоберезнянської райдержадміністрації щодо виконання програм соціально-економічного розвитку.

З відповідною інформацією виступила т. в. о. Великоберезнянської райдержадміністрації Мирослава Каламуняк. На колегії йшлося і про ліквідацію наслідків паводку та хід відновлювальних робіт у районах, що постраждали внаслідок стихії 23-27 липня цього року.
    На початку засідання керівник краю поінформував присутніх про наслідки паводку. За словами Олега Гаваші, цьогорічна стихія завдала значно менше шкоди, ніж попередні. Загальна сума збитків – понад 163 мільйони гривень. Мінімізувати лихо, на думку голови облдержадміністрації допомогли дамби, зведенні в рамках реалізації протипаводкової програми „Тиса”. „Ми маємо домогтися того, щоби наступного року фінансування цієї програми було стовідсотковим. Нові захисні споруди вбережуть від підтоплень десятки населених пунктів”, – констатував Олег Гаваші. Одночасно голова облдержадміністрацій висловив вдячність керівникам міст та районів, всім, хто долучився до зведення будників закарпатцям, які через стихію втратили оселю.
    Характеризуючи підсумки соціально-економічного розвитку краю в першому півріччі, Олег Гаваші повідомив, що в багатьох галузях економіки області спостерігаються позитивні тенденції. „ В цілому область спрацювала непогано. Загальне шосте місце в загальнодержавному рейтингу свідчить про те, що проведена  робота мала ефект”, – вважає керівник краю. За 7 показниками область займає 1-3 місця в державі. Зокрема регіон має найкращі показники в Україні за темпами зростання доходів місцевих бюджетів, питомою вагою збиткових підприємств та динамікою скорочення чисельності населення, займає треті місця за показником створення нових робочих місць, темпами зростання реальної заробітної плати та індексом споживчих цін.
Підбиваючи підсумки півріччя, начальник головного управління економіки Віктор Погорєлов зазначив, що за цей час обсяги виробництва промислової продукції на Закарпатті зросли на 19,2%. Разом з тим, понад чверть промислових підприємств допустили збитки.  Це стосується в першу чергу підприємств машинобудування. Непогано спрацював  агропромисловий комплекс: за темпами приросту валової продукції сільського господарства область зайняла 4 місце в державі.
Одним із резервів наповнення коштів місцевих бюджетів є продаж земель несільськогосподарського призначення, – вважає заступник начальника головного фінансового управління Степан Борис. В області річний план з продажу земель станом на 1 липня виконаний на 44,7 відсотка.  Щодо сплати податків, то протягом січня-червня до державного та місцевого бюджетів мобілізовано 1,8 млрд. гривень, що на 55 відсотків більше відповідного періоду 2007-го року. Дещо зросла заборгованість із виплат заробітної плати в області. Загалом закарпатцям боргують 4,9 млн. гривень. Зростання показників в основному зумовлений збільшенням заборгованості на підприємствах державної форми власності.
Голова облдержадміністрації звернув увагу присутніх на проблему сплати за спожиті енергоносії. Незадовільною було названо і роботу з ліквідації стихійних ринків. „Ліквідацією займаються 11 структур, але відповідати за цю роботу врешті-решт нема кому”, – зауважив голова облдержадміністрації.
Також на колегії було проаналізовано ведення лісового господарства та санітарний стан населених пунктів. Особливу увагу керівник краю акцентував на припиненні діяльності незаконних лісопилок в області. „Тирсою завалені береги річок. Лише за останні 10 днів було закрито 52 лісопилки. Але ж ще велика кількість і надалі працює без відповідних дозволів. Тому потрібно проводити  перевірки для виявлення таких підприємств”, – таке доручення відповідним службам дав Олег Гаваші.
Ще одне питання порядку денного стосувалося роботи Великоберезнянської райдержадміністрації щодо виконання програм соціально-економічного розвитку. Колегія прийняла рішення доручити галузевим управлінням розробити відповідні пропозиції для Великоберезнянщини щодо поліпшення всіх напрямків розвитку району.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
22 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

anonim 2008-08-22 / 14:07:00
Gazda pszove-pesz xvosztove.

НОВИНИ: Соціо

14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
» Всі новини