Закарпаття: Про зиму думай влітку...

У середу, 20 серпня, заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний провів з головами обласних державних адміністрацій селекторну нараду, присвячену підготовці житлово-комунального господарства до опалювального сезону. На селекторній нараді Закарпатську область представляв заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик.

Роман  Безсмертний, насамперед, подякував всім, хто допомагав і допомагає ліквідовувати наслідки стихійного лиха в шести областях, потерпілих від паводку. Відтак, закликав керівників регіонів зробити висновки з ситуації, що склалася на окремих територіях, оголошених зоною надзвичайної екологічної ситуації. За його словами, ці висновки мають стосуватися насамперед розвитку ЖКГ в областях. „Те, що відбулося в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Львівській, Вінницькій  областях, де в частині населених пунктів було практично зруйновано не тільки інфраструктуру ЖКГ, а й те, що стосується очисних споруд, систем водовідведення, водопостачання, ще раз говорить про те, що треба звернути увагу на цю проблему  і підійти до її вирішення так, як це роблять, принаймні, в сусідніх європейських країнах”, – наголосив Роман Безсмертний.
Він також відзначив  Закарпаття за те, що наша область під час паводку в цьому плані спрацювала оперативно. „ Якщо врахуємо і досвід європейських країн, зможемо мінімізувати наслідки стихії, особливо щодо такого украй важливого сектору, як житлово-комунальне господарство. І в інших регіонах також слід враховувати можливість стихійних явищ та їхній вплив на інфраструктуру житлово-комунальне господарства.  Якщо ми не враховуватимемо всі ці фактори, це не гарантує того, що такі явища не повторюватимуться”, –  відзначив Роман Безсмертний.
Заступник Глави Секретаріату запропонував головам обласних державних адміністрацій наприкінці вересня провести спільно з потенційними інвесторами нараду, присвячену проблемі утилізації сміття. „Як показала трагедія у шести областях, одна з ключових проблем, яка зруйнувала всю інфраструктуру – це сміття”, – сказав Роман Безсмертний, навівши приклади того, як несанкціоновано збережені від вирубки лісу відходи завдали значних втрат.
Основними темами, що порушувалися під час селекторної наради, були підготовка до опалювального сезону котелень, об'єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, вулично-дорожньої мережі; розрахунки комунальних підприємств за спожитий газ. Керівники окремих регіонів, крім того, поставили питання про надмірно високу плату, встановлену за підключення споживачів до електромережі, передачу на баланс місцевих громад військових містечок та ПТУ, а також порушили проблему отримання субвенцій з державного бюджету.
Станом на 15 серпня  в області до роботи в осінньо-зимовий період в цілому підготовлено 1858 будинків (54,6% від запланованого), відремонтовано 60 покрівель, 67 систем гарячого та 65 систем холодного водопостачання. На об’єктах теплопостачання підготовлено загалом 592 котельні. До роботи в зимових умовах підготовлено 650 шкіл (92,2%), 480 дитсадків (92,7%) та 47 лікарень (79,7%). А для котелень заготовлено 7413,4 тонн вугілля (59,4%).
За спожитий з початку року природний газ підприємства житлово-комунального господарства розрахувалися на 61,9%, електроенергію – на 83,5%.
Роман Безсмертний вказав керівникам регіонів і на проблему недостатнього освоєння коштів за державними програмами розвитку ЖКГ та енергозбереження. Він запропонував провести окрему нараду, присвячену обговоренню проектів, що можуть бути реалізовані за цими програмами. Заступник Глави Секретаріату Роман Безсмертний і представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва й Міністерства з питань житлово-комунального господарства також запропонували регіонам брати кредити за зниженими відсотковими ставками на реалізацію проектів розвитку ЖКГ.  

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
20 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини