ВІДКРИТИЙ ЛИСТ до голови Перечинської районної ради пана Петра Грицика

"Шановний Петре Васильовичу!
Ми, засновники ТОВ "Тур`я", Перечинського району, с.Тур`я Пасіка, звертаємося до Вас з відкритим листом, оскільки по іншому Ви спілкуватися не маєте бажання.

У вересні 2007 року ми звернулись до Вас і до голови Перечинської РДА з пропозицією про розробку Долинського родовища андезитів, де плануємо вкласти інвестиції до шести мільйонів доларів США, разом із чеською фірмою `ЗК `Інтер-Маркет с.р.о.`, в особі директора В.Жирякова. Від Вас потребувалося дати на сесії райради погодження на отримання ліцензії для розробки родовища.
Долинське родовище було розвідане в 1992 році за кошти колгоспу ім.Шевченка в розмірі п`яти мільйонів рублів, а в подальшому, після розпаду колгоспів, було створено ТОВ `Тур`я`, де директором був Король В.В., яке є на сьогоднішній день юридичним правонаступником колгоспу ім.Шевченка. В зв`язку з тим, що у ТОВ `Тур`я` не було коштів і вчасно не приступили до роботи по розробці родовища, комітетом Мінприроди була анульована ліцензія на розробку.
Хіба так погано, пане Грицик, що в Перечинський район прийшли інвестори для конкретної праці і для вкладання коштів? При першій зустрічі Ви, пане Грицик, дали повну згоду на співпрацю, однак за умови, що нові засновники повернуть 15 тисяч гривень, які ще давніше заборгувало району ТОВ «Тур’я» в особі директора Короля В.В. Ми наступного ж дня повернули борг. Втім саме з того моменту почалися неприємності. При наступній зустрічі Ви «повідомили» що Долинське родовище оцінено вами в 1 млн. доларів, тож для успішного завершення справи ми маємо «виділити» вам 10% статутного фонду (іншими словами чиновник забажав 10% від усіх майбутніх прибутків фірми!). На таку аферу ми ніколи не погодимося! Дякуючи голові Перечинської РДА М. Данчі ми вже давно зібрали всі потрібні документи на розробку родовища, але майже рік чекаємо від Вас сущу формальність: погодження рішення сесії Перечинської райради.
Нами закуплено обладнання на сотні тисяч доларів, яке простоює в с.Тур`я Пасіка. Дуже жаль, пане Грицик, що Ви, будучи посадовою особою району, замість допомоги в розвитку району на протязі року робите ТОВ `Тур`я` проблеми. Крім того, Ви ще й підговорили жителя с.Тур`я Пасіка Короля В.І., щоб він ходив по хатах і підбурював жителів села, аби вони заперечували проти розробки родовища. Нам не зрозуміло, чому Ваш заступник М.Грубий збирав людей в селі на громадські слухання, де народ Вас не підтримав. Заступник Петра Грицика М.Грубий також провадить кампанію, аби преконати сільчан, що андезитовий кар’єр і ті, хто будуть його розробляти — це втілення зла. Ба навіть депутатів сільради М.Грубий закликав відмінити рішення про погодження отримати ліцензію ТОВ «Тур’я». Ті, природно, не погодилися, адже на відміну від Вас і ваших прихвоснів переживають за долю людей і розуміють, що село потребує уваги, адже воно  ледь животіє!  Однак, ми знаємо, що людські проблеми Вас не цікавлять. Вас цікавлять тільки свої `шкурницькі` інтереси. Адже Ви їздите на `мерсах`, маєте великі статки: лісоторгові склади, які виникли при `загадкових` обставинах, пекарня, з якої Ви без накладних розвозите хліб по Перечинському району, а це означає, що Ви не сплачуєте податки до бюджету.
Щодо самих засідань Перечинської райради, то вже чотири сесії підряд офіційні звернення ТОВ «Тур’я» ігноруються. І навіть коли свідомі депутати самі робили подання, аби поставити питання на порядок денний, їхню ініціативу незаконно ігнорували. Це все неспроста, адже Ви боїтеся, що Ваші темні справи не цікавлять депутатів, які піклуються про потреби району і проголосують не так, як Вам би цього хотілося.
Якщо, пане Грицик, Ви вважаєте, що держава - це Ви, то глибоко помиляєтесь, бо держава - то ми: підприємці, робітники, середній бізнес, який Ви ламаєте через коліно і не даєте можливості працювати, а держава через таких, як Ви, не поповнює бюджет і люди страждають від безробіття. Хоча, закликати Вас до совісті, порядності немає сенсу, бо ні одного, ні другого у Вас немає і, мабуть, ніколи вже не буде. В Бога не вірите, а чорта не боїтеся. Та хочемо, пане Грицик, Вам сказати основне, що ми всі ходимо під одним Всевишнім Богом і кожна людина за діла свої предстане перед судом, якщо не земним, то Всевишнім точно. Пам`ятайте це.
Хочемо Вас, пане Грицик, порадувати. Ви майже добились свого! На сьогоднішній день юридична чеська фірма `ЗК `Інтер-Маркет с.р.о.` вийшла із засновників ТОВ `Тур`я` з причини того, що Ви не дали їй можливості працювати на українському ринку. Таким чином, Перечинський район недоотримає мільйонних інвестицій, а самі інвестори вже готують скаргу до Президента України.
Також хочемо Вас поставити до відома, що 25 депутатів районної ради готові проголосувати за погодження ТОВ `Тур`я` отримати нову ліцензію.
Наш відкритий лист — вимушена дія, адже Ви руками Вашого заступника роздули скандал у пресі, де звинувачуєте нас у Бог-зна в чому. Втім перед людьми ми чисті й пояснюємо ще раз: не милостиню у вас просимо, а хочемо дати громаді 120 робочих місць, збудувати  дитячий садок, відремонтувати дороги, перекрити храм. І шкоди людям від робіт на родовищі не буде ніякої, адже воно на безпечній відстані від Т.Пасіки (5 км.) і офіційно значиться як таке, що знаходиться за межами населеного пункту!Складена угода між ТОВ `Тур`я` і сільським головою п. Мицька І.М. про спонсорську допомогу селу, а саме: ми зобов’язуємося побудувати дитячий садочок, відремонтувати дороги, автобусні зупинки, відновити освітлення вулиць села Тур`я Пасіка, перекрити дах церкви, придбати для села комп’ютер та периферію до нього, утримувати футбольні команди Тур’ї Пасіки та Ракова тощо.
 Сподіваємося, що це звернення, крик про допомогу громадськості матиме належний ефект. Знайте, пане Грицик — ми не боїмося судового позову за цей лист-звернення, більше того: може лише в судовій залі почнуть відкриватися всі ваші безчинства, а громадськість нарешті зрозуміє, що наші ініціативи йшли лише на користь селу. На наші пропозиції щодо висвітлення цієї обурливої ситуації вже відгукнулися телевізійники з «5 каналу» та «Інтера», які на місці відслідкують всі ваші безчинства і доведуть, що правда таки за нами!
 Також просимо вважати відкритий лист засновників ФОА «Тур’я» як звернення до голови Закарпатської ОДА, прокурора області та служби безпеки Укарїни в Закарпатті, щоб і вони дали гідну оцінку діям голови Перечинської райради П.В. Грицику.
Під листом підписуються засновники ТОВ «Тур’я»:

 В.В. КорольВ.І. Цвік,  М.В. Писарчук,  А.В. Тракслер, Т.В. Петрук,  .І. Павлишинець,  А.А. Кравченко
Мукачево.net
07 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

Я 2008-09-03 / 17:21:00
Це повністю брехлива стаття. Ці люди все хотіли з під тишка зробити, даже жителі села не знали про їхню аферу.

Цвік В.І. взагалі не відомо звідки взявся - аферист №1. Король В.В. уже пропив колгосп до ручки. До речі він такий честний підприємець а теосмотра на машині вже не має 2 роки. А інші взагалі не відомі люди. Вони хотять розрити гори над селом заради свого збагачення і порушити водний баланс, а селу вони ще не допомогли ні на долю процента. І як виходить що це нечисте кубло не прийшло з добрими намірами в село.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини