Відкрито проїзд по всім дорогам Закарпаття та Тернопільщини

Укравтодор, Львівська залізниця та Державний департамент з питань зв’язку продовжують ліквідовувати наслідки стихійного лиха, що сталося в результаті зливи в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Вживаються всі необхідні заходи для відновлення руху транспортних засобів та доставки пошти.

Роботи з усунення наслідків руйнувань, розмивів, підтоплення, прибирання зсувного ґрунту, відновлення контактної мережі, земляного полотна та водопровідних споруд ведуться цілодобово. Із спадом води відновлюється рух на автомобільних дорогах і залізничних коліях.
Станом на 1 серпня проїзд по дорогам Закарпаття та Тернопільщини - відновлено повністю. Дорожники продовжують відновлювати мости, проїзд по яким був закритий у перші дні після повені. Станом на ранок 1 липня працівники дорожніх служб відновили рух по восьми мостам: шести у Вінницькій та по одному на Тернопільщині та Івано-Франківщині. Таким чином, нині відсутній проїзд по 37 зруйнованим мостам:у Закарпатській області – 2, Івано-Франківській – 17, Львівській – 4, Чернівецькій – 14. В аварійному стані знаходяться вже 86 мостових споруд (станом на 29 липня їх було 79): 7 – у Закарпатській області, 34 – в Івано-Франківській, 18 - у Львівській, 22 – в Чернівецькій, 4 – в Тернопільській, 1- у Вінницькій. Ще 87 мостових споруд знаходяться в аварійному стані, із них 34 – в Івано-Франківській області та 23 – в Чернівецькій.
За оперативними даними на території Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Вінницької областей станом на 31 липня відсутній проїзд на 133,6 кілометрах доріг, пошкоджено проїзд по 440 км доріг. Наслідки повені найкритичніші у Чернівецькій області: станом на ранок 31 липня пошкоджено 365 км доріг, повністю відсутній проїзд по 50 км доріг.
Сьогодні на Західній Україні працюють 1600 працівників дорожнього господарства. Задіяно 589 одиниць техніки.
Орієнтовна вартість збитків, нанесених дорожньому господарству, вже зросла з 785 млн. грн. до 1 млрд. 98 млн. грн.
На 7:30 ранку 1 серпня відновлено зв’язок з понад 570 населеними пунктами (унаслідок стихійного лих без зв’язку залишились 610 населених пунктів, нині порушений зв’язок лише з 36 населеними пунктами). Через підтоплення і руйнування контактної мережі без електроенергії та послуг зв’язку лишається трохи більше 2 тис. осіб. (нагадаємо, ще вчора без зв’язку було майже 15 тис. мешканців Західної України). Станом на 31 липня із 355 АТС, які вийшли з ладу, зараз не працює тільки 18 АТС (усі - в Івано-Франківській області).,
Поштовикам вдалося доставити кореспонденцію на Івано-Франківщині, Закарпатті та Вінниччині. Через сильно розмиті дороги пошта досі не доставлена до 26 населених пунктів смт. Путила (Чернівецька область) та до 4 населених пунктів відділень поштового зв’язку Ямельниці та Підгородці (Львівщина).
Станом на 7:00 1 серпня на 41 ділянці Львівської залізниці вже відновлено рух поїздів.Закритими для руху поїздів залишаються три ділянки, де руйнування були найсерйозніші: Старий Самбір-Стрілки (89-й км – зруйновано підпірну стінку), Делятин-Товмачик (35-й км – зруйновано підпірну стінку) та Завалля-Вижниця (5-й км – зруйновано залізничний міст). Нагадаємо, після стихійного лиха було виявлено 59 небезпечних місць з пошкодженням земляного полотна та штучних споруд, у тому числі, затоплення колії водою, розмиви та зсуви земляного полотна, руйнування мосту та підпірних стінок, просідання колії.
Першочергового відновлення та ремонту потребують ділянки Старий Самбір-Стрілки (заміна повітряної лінії зв’язку на кабельну, повне відновлення системи автоблокування – 4000 тис. грн.) та Мамалига-Чернівці (заміна повітряної лінії зв’язку на кабельну – 16000 тис. грн.).
Нині для проведення відновлювальних робіт задіяно понад п’ять тисяч співробітників дистанцій колії, колійних машинних станцій та інших підрозділів Львівської залізниці та військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту та близько 100 одиниць залізничної техніки. Роботи ведуться цілодобово.

Прес-служба МТЗУ
01 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини