Сесія Ужгородської райради прийняла Звернення до Кабінету Міністрів України щодо погіршення умов життя громадян

На Закарпатті відбулася 16-та сесія Ужгородської районної ради V скликання. Керував роботою цього поважного засідання голова райради Михайло Фединець. У роботі сесії взяли участь голова Ужгородської райдержадміністрації Анатолій Колібаба, його заступники, керівники всіх підрозділів РДА та районної ради, а також керівники правоохоронних органів.

Про виконання районного бюджету за перше півріч¬чя 2008 року доповіла начальник фінансового управління РДА Ольга Ящищак.
Доходи районного бюджету за перше півріччя цього року становлять 55761,1 тис. грн. Це враховуючи дотацію, субвенції з Державного бюджету, а також кошти, що передаються з інших бюджетів та одержані із загального фонду до бюджету розвитку.
Депутати, сільські та селищний голови заздалегідь отрима¬ли усі дані по районному бюджету, тому особливо питаннями доповідачку не засипали. Це й не дивно, адже все, що необхідно, можна було для себе вияснити протягом півріччя, поради¬тися, проконсультуватися, довідатися про все, що цікавило: двері районних фінансистів завжди відкриті для всіх.
Видатки районного бюджету за перше півріччя цього року разом по загальному і спеціальному фондах виконано в сумі 49 932,7 тис. грн. при уточненому річному плані 108 746,9 тис. гривень.
В обсязі видатків по загальному фонду найбільшу питому вагу займають видатки на фінансування установ і закладів освіти - 44,1% або 19 883,2тис. грн., та охорони здоров'я - 13,2% або 5 931,5 тис. грн. Видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення населення за шість місяців цього року разом з цільовими субвенціями з державного бюджету склали 10 896,9 тис. грн., або 24,2% від загального обсягу видатків.
Виконання прибуткової частини бюджетів усіх рівнів - основа основ життєдіяльності району. Ось чому така велика увага з боку влади постійно приділяється цьому важливому питанню.
На сесії було затверджено програму «Забезпечення бюджетного процесу у 2008-2009 роках». Контроль за виконанням даного рішення покладено на постійну комісію з питань бюджету, яку очолює Тарас Триндяк.
Було також розглянуто питання про інформаційне забезпечення окремих категорій громадян та й про передачу видатків на виконання делегованих повноважень на 2009 рік. Йшлося про те, щоб передати права з Ужгородської районної ради на виконання делегованих державних повноважень по наданню послуг з охорони здоров'я населенню району з відповідними коштами у сумі 4000,00 тис. грн. з районного бюджету Ужгородській міській раді у вигляді міжбюджетного трансферту на 2009 рік та затвердити договір між районною та міською вла¬дою від 6 червня 2008 року з цього приводу.
Депутати також затвердили Програму раціонального та ефективного використання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад селища та сіл району на друге півріччя цього року.
Було прийнято на баланс районної ради будівлю РБК. Сесія дозволила КРТП провести відчуження транспортних засобів. Директор цього підприємства по¬винен провести відчуження майна згідно з нормами діючого законодавства. Кош¬ти від реалізації транспортних засобів будуть направлені на збільшення статутного фонду підприємства.
Депутати розглянули клопотання ЗАТ «Будавтодор» і погодили проект гірничого відводу, площею 4,8 га Андріївського родовища андезитів за межами с. Андріївка на території Ірлявської сільради. Аналогічно було розглянуто клопотання і ТОВ «Магістраль плюс», погоджено проект гірничого відводу, площею 9,5 га Тийглашського родовища будівельного піску за межами с. Тийглаш на території Тийглашської сільради.
Начальник районного відділу земельних ресурсів Мафтей Попович доповів про зміни до рішення районної ради від 25 травня 2007 року. Йшлося про плату за використання земельних ділянок.
Депутати районної ради прийняли звернення до Кабінету Міністрів України. У ньому йшлося про порушення конституційних прав громадян в частині по¬гіршення умов їхнього життя, матеріаль¬ного та фінансового стану. Справа в тім, що Національна комісія регулювання електроенергетики України прийняла постанову, згідно з якою населенню, щоб підключити власний новозбудований будинок до електромережі потрібно заплатити десятки тисяч гривень. Особливе занепокоєння викликає той факт, що ті кошти не використовуються на розвиток і зміцнення місцевих районів електромереж, а перераховуються на спеціальні рахунки Приватбанку і подальше їх використання невідоме.
Йшлося на сесії також про підписання Договору про побратимство, економічну і культурну співпрацю між Подільським районом Києва та нашим Ужгородським районом.
Були внесені зміни у рішення районної ради від 16.06.2006 р. «Про президію районної ради V скликання», включено у склад президії Сергія Фрінта - голову постійної комісії райради з питань комунальної власності та приватизації і виключено зі складу президії Івана Палка.
На сесії голова райради Михайло Фединець вручив грамоти облради депутату райради Валентину Пархомчуку та сільському голові Холмців Марії Хамник.
Розглянуто було також цілий ряд інших питань, прийнято відповідні рішення з конкретними виконавцями.

Марія Підгорна, Ужгородський район
28 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини