У Карпатах учетверте відбувся табір “ЛІДЕР” від “Фундації Регіональних Ініціатив”

14-17 липня на Закрапатті вчетверте відбувся традиційний щорічний табір Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Фундації Регіональних Ініціатив” - “ЛІДЕР”. Табір під Говерлою об’єднав понад півсотні учасників - представників керівних органів регіональних та Всеукраїнської “Фундацій”, а також гостей з-за кордону.

У Карпатах учетверте відбувся табір “ЛІДЕР” від “Фундації Регіональних Ініціатив”

Зокрема, на “Лідері-2008” були представлені Київська, Харківська, Львівська, Дніпропетровська, Донецька, Рівненська, Ужгородська, Хмельницька, Кременчуцька, Миколаївська, Сумська, Дубненська “Фундації”. Громадський рух Росії та Казахстану представляли організації-партнери ФРІ за кордоном (зокрема, серед інших - “ОБОРОНА” та МІСК (“Молодіжна інформаційна служба Казахстану”).
Основний акцент навчально-тренінгової програми був зроблений на обмінові досвідом між організаціями, презентаціях найцікавіших реалізованих проектів, покращенні взаємодії та роботи у команді, стратегічному плануванні діяльності ФРІ, спільній реалізації міжнародних проектів.
Презентація найвдаліших проектів, що реалізовувалися регіональними ФРІ протягом року, показала, що основними напрямками діяльності організації в регіонах були робота зі студентами та ОСС, антикорупційні та навчальні проекти. Кілька “Фундацій” реалізовували міжнародні заходи.
Тренерами та модераторами на “ЛІДЕРІ-2008” виступили Юля Татенко (Знайомство. Робота у команді.), Віталій Шабунін (Сучасний стан громадської активності в Україні), Олександр Солонтай (Поточна діяльність, стан реалізації проектів. Планування роботи організації), Наталя Тернавська (Обмін досвідом. Реалізація проектів та заходів регіональних організацій ФРІ), Борис Чернявський (гра “Червоне-синє”).
Особливістю цьогорічного “ЛІДЕРА” стала присутність на таборі іноземних делегацій громадських організацій з Росії, яку очолили Юля Малишева й Олег Козловський, а також із Казахстану (очолила керівник МІСКу Іра Мєднікова). Це дало змогу учасникам табору ближче познайомитись зі станом громадського руху у Росії та Казахстані. Під час лекцій-представлень іноземні гості розповіли про умови функціонування громадських організацій та загальний стан громадської активності у їх державах. Найбільші труднощі роботи російських та казахстанських ГО пов’язані із політичною ситуацією у їх країнах. Водночас політичні умови дуже часто і є тим каталізатором та об’єднуючим фактором для діяльності демократично налаштованих громадських організацій, рухів та інших форм активності.
16 липня відбувся неодмінний “ритуал” кожного табору “ЛІДЕР” - учасники здійснили традиційне сходження на гору Говерлу, присвячене 18-ій річниці проголошення Акту про державний суверенітет України. Підкоривши вершину, “фундатори” підняли на ній державний та фундаційний стяги, а також виконали гімн України.
ФРІ і надалі планує продовжити практику проведення спільних міжнародних таборів із запрошенням іноземних гостей – представників громадських організацій.
А тим часом таборовий сезон ФРІ продовжується, і до кінця літа на членів “Фундації Регіональних Ініціатив”, дружніх організацій та просто активну молодь очікує ще кілька цікавих таборівок ФРІ, зокрема, “Крок до лідерства” (проходитиме на Закарпатті) та “Історична спадщина моєї Батьківщини” (відбуватиметься у Криму).
P.S. Від імені усієї ФРІ вітаємо ЮЛЮ МАЛИШЕВУ з Днем народження, який вона відсвяткувала 16 липня разом з нами під час табору “Лідер-2008” підняттям на найвищу вершину України - Говерлу. А також вітаємо її з тим, що цьогоріч (у свої зовсім трішки рочків!) вона уже втретє (!!!) стала депутатом муніципалітету Москви! ПОЗДРАВЛЯЕМ!!! : )

Наталя Тернавська, Фундація Регіональних Ініціатив
22 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини