На Закарпатті відзначили ювілей Мінюсту України

15 липня цього року виповнилося 90 років з часу утворення Міністерства юстиції України. З нагоди цієї пам’ятної події в історії вітчизняних органів юстиції 17 липня в Ужгороді відбулося урочисте засідання, в якому взяли участь представники широкого загалу юристів Закарпаття з різних галузей права, керівники обласної ради та облдержадміністрації, представники громадськості нашого краю.

Вступним словом урочисте зібрання відкрив начальник Головного управління юстиції в Закарпатській області Юрій Бортейчук, який щиро привітав колег із знаменною датою в історії юриспруденції України, а також вручив грамоти та пам’ятні подарунки поважним ветеранам, колишнім керівникам та фундаторам обласного управління юстиції, зокрема, Олексію Логойді, Михайлу Гаврилку, Олександру Семераку, Василю Манчуру та іншим ветеранам юстиції...
    Від імені обласної ради та її депутатського корпусу колектив працівників юстиції з нагоди поважного ювілею привітав заступник голови обласної ради Василь Брензович, який, зокрема, зазначив:
    Вам, фаховим правникам, випала надзвичайно відповідальна і суспільно значима місія: забезпечувати рівність усіх громадян перед Законом, відродження людської віри у справедливість, неухильне гарантування правозахисту, недоторканість прав і свобод громадян, закріплених у Конституції України, міжнародних правових актах ...
    Розуміння виняткової відповідальності за наслідки своєї професійної діяльності, за долю кожної пересічної людини, яка звертається по допомогу, за розбудову правової держави, її сьогодення та майбутнє стало „золотим” правилом, відправним чинником для юристів Закарпаття.
    У нашій області працює багато достойних правників, робота яких високо цінується в суспільстві і заслужено визнається широким громадським загалом. Чимало наших земляків удостоєно високого звання „Заслужений юрист України”, багато юристів, вихідців із Закарпаття, нині успішно трудяться у високих судових та державних інстанціях України, регіональних та місцевих органах влади.
    І в якій би сфері суспільно-політичного чи економічного життя не працювали юристи, вони завжди фахово і наполегливо здійснюють свої функції і повноваження з належної відповідальністю, усіма своїми вчинками і ділами стверджують у суспільстві засади законності й правопорядку.
    Вплив правників на всі політичні й соціально-економічні процеси в державі важко переоцінити. Своєю багатогранною діяльністю, яка за роки незалежності набула нового змісту, Ви активно сприяєте поступу України шляхом розбудови демократичної, правової держави європейського типу, найбільшою цінністю, якої є верховенство права, забезпечення прав і свобод її громадян, реалізації домінуючих принципів громадянського суспільства:
    „Держава – для людей!”, ”Закон - один для всіх!”
    Мабуть, не помиляюсь, коли скажу, і про особливу значимість гарантованого Конституцією України права громадян на свободу об’єднань . Про значне пожвавлення суспільного життя в Україні свідчить і зростаюча кількість зареєстрованих політичних партій та громадських організацій. Це, до речі, характерно і для нашого краю.
    На завершення свого вітального слова Василь Брензович наголосив:
    „Нинішнє свято – об’єднує усіх співробітників системи органів юстиції у містах і районах, працівників органів реєстрації актів цивільного стану, суддів і нотаріусів, юрисконсультів і вчених – правників, працівників виконавчої служби, усіх, хто безпосередньо причетний до нелегкої праці у царині творення та застосування права, в спільному бажанні побудувати правову, демократичну державу в дусі вимог європейської та світової спільноти, загальнолюдських норм і цінностей.
     Користуючись доброю нагодою, хотів би закликати Вас, поважні правники, до більш тісної співпраці з органами місцевого самоврядування, депутатським активом усіх рівнів. Повірте, Ваше зважене, юридично вивірене слово, вчасна порада, методична допомога завжди будуть в нагоді і сільським головам, і депутатам та працівникам місцевих рад ...
    Адже піднесення рівня політичної та правової культури наших співгромадян, всього населення також входить до широкого кола Ваших непростих обов’язків.
    Тож висловлюю впевненість, що чесне і самовіддане служіння Закону й надалі залишатиметься головним життєвим „кредо” усіх правників нашого краю, а Ваші фахові знання, багатий досвід, високі людські й моральні якості і надалі викликатимуть повагу та довіру співвітчизників, сприятимуть становленню України, як правової, демократичної держави.
    У знак високої та гідної оцінки, відповідальної та сумлінної праці, кращі юристи нашого краю були удостоєні почесних відзнак обласної ради та облдержадміністрації.

Владислав Бильов, сайт Закарпатської обласної ради
18 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини