Закарпаття готується до ЄВРО-2012

Хоча футбольні матчі Євро-2012 на Закарпатті не проходитимуть, область готується до прийому гостей, які, зважаючи на численні пункти пропуску з країнами Євросоюзу, відвідають і наш край.
Понад 876 мільйонів гривень передбачено виділити з бюджету країни на фінасування в області програм з підготовки до Євро-2012.

Наразі  на Закарпатті підготовка до чемпіонату здійснюється за двома програмами. Так, у березні цього року була завтреджена регіональна, а у квітні – обласна цільова програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Приймаючи програми, її розробники насамперед передбачили забезпечення економічних та організаційних умов для успішної підготовкя Закарпаття до зустрічі гостей під час проведення матчів в Україні. Регіональна програма фінансується за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів, приватних інвесторів, а також із джерел, не заборонених законодавством. Кошти на обласну цільову програму надійдуть з державного бюджету країни. Вже наступного року область має отримати для її реалізації 231,5 млн. гривень. Ці кошти будуть спрямовані в основному на будівництво автодоріг.
– Програмами, в тому числі й регіональною, передбачається привести у відповідність до європейських стандартів пункти перетину державного кордону, підготувати об’єкти туристично-рекреаційної сфери, дорожнього сервісу та супутньої інфраструктури до прийому та обслуговування гостей чемпіонату. Паралельно налагоджуватимуть підготовку фахівців для обслуговування гостей в туристично-рекреаційних закладах, – каже  начальник головного управління економіки облдержадміністрації Віктор Погорєлов. – Значна увага приділяється розвитку інфраструктури, рекламно-інформаційній діяльності.
Євро-2012, безумовно, стане імпульсом для інтенсивного розвитку вітчизняного підприємництва в різних галузях економіки, переважно у сфері послуг. Від реалізації програми в області прогнозують на залучення  додаткових інвестицій. Це в свою чергу призведе до збільшення кількості робочих місць.
Одне з основних положень програми стосується реконструкції діючих пунктів пропуску через Державний кордон України та відкриття нових. Оскільки область межує одразу з чотирма європейськими держава, розвиток прикордонної інфраструктури та транскордонне співробітництво – серед основних пріоритетів діяльності обласної влади. В цих питаннях облдержадміністрація виступає ініціатором прийняття рішень на державному рівні, а також є виконавцем доручень керівництва держави. Так, нещодавно відкрито новий вантажний термінал на українсько-словацькому кордоні, на черзі – капітальна реконструкція пасажирського напряму. На території області планується відкриття нових пунктів пропуску на українсько-польському та українсько-словацькому кордонах.
Віктор Погорєлов повідомив, що програмою також передбачається розбудова дорожньої інфрастуктури.  Планується поліпшити транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг, зокрема будуть капітально відреконструйовані Бескидські тунелі, побудовано новий тунель та прокладено швидкісну залізничну гілку. Комплекс питань стосується удосконалення медичного обслуговування, необхідно подбати про його високу якість і доступність. Належить забезпечити і випуск сувенірної продукції з національною символікою, путівників, географічних карт.
Акцент на туристичній сфері зроблено розробниками програми не випадково. Гостями області стануть туристи-уболівальники з інших країн, які прямуватимуть через Закарпаття на матчі Євро-2012 у Львів, Київ та інші міста. Не виключено, що декому з них захочеться відпочити у нашому краї, помилуватися гірською природою. У процесі підготовки до Євро-2012  проведено інвентаризацію об'єктів туристично-рекреаційної та придорожньої інфраструктури, здійснюється моніторинг реалізації проектів розбудови туристичних об'єктів, буде проведено інвестиційний ярмарок, створено туристично-інформаційні центри та пункти на основних транспортних магістралях. Також планується розширити існуючу мережу готелів області. Так, вже невдовзі буде оголошено конкурси на будівництво готельно-ресторанних  комплексів в селах Астей, Мужієво та Квасово Берегівського району. Поблизу села Нижнє Солотвино Ужгородського району продовжать будівництво санаторного комплексу „Деренівська купіль” та санаторію-готелю „Термал-Стар”.  В готелях „Червона гора”, „Карпатський мисливець” та мотелі „Золоті ворота” Мукачівського району планується провести реконструкцію. Туристичні комплекси будуть зводити на території Біласовицької сільради Воловецького району та в урочищі Проба Боронявської сільради Хустського району.
– Наступні роки будуть напруженими не тільки для тих міст і областей, де проходитимуть матчі Євро-2012, але і для закарпатців. Область, яку вже нині називають українською Швейцарією, належить наблизити до європейських стандартів. Але для цього, у наступні п'ять років потрібно дуже багато зробити. Мали б постаратися передусім органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Вони повинні виступити у районах, містах і селах, як організаторами, так і координаторами виконання згаданих програм підготовки області до футбольного чемпіонату 2012 року, – констатує начальник головного управління економіки облдержадміністрації Віктор Погорєлов.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
09 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини