Закарпаття: Податківці Виноградівщини оперативно реагують на звернення громадян

Визначальною ідеологією для ДПІ у Виноградівському районі є виявлення причин, що породжують звернення громадян, найбільш гострих, суспільно значущих проблем, які потребують негайного вирішення. Тому роботі зі зверненнями громадян приділяється значна увага. Фахівцями ДПІ постійно вживаються заходи із запобігання виникненню підстав для повторних звернень, роз’яснюються конституційні права громадян і способи їх захисту.

Зокрема, для оперативного доведення інформації до громадян та платників податків у приміщенні ДПІ у Виноградівському районі оформлено інформаційний стенд, на якому розміщено регламент роботи, графіки особистого прийому громадян посадовими особами ДПА України, ДПА у Закарпатській області, ДПІ у Виноградівському районі, порядок особистого прийому. Графік особистого прийому громадян начальника, його заступників та інших посадових осіб ДПІ у Виноградівському районі надісланий для оприлюднення на веб-сайті облДПА.
Питання організації роботи зі зверненнями громадян систематично розглядаються на апаратних нарадах ДПІ у Виноградівському районі. Сектором масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян на кожну апаратну нараду готується інформація з переліком звернень, які знаходяться на розгляді у структурних підрозділах ДПІ у Виноградівському районі.
Продовжується робота з висвітлення питань організації роботи із зверненнями громадян в засобах масової інформації. Так, протягом січня-червня 2008 р. у друкованих ЗМІ та на веб-сайті облДПА було оприлюднено 5 матеріалів. Крім того, постійно фахівцями інспекції організовуються та проводяться семінари з питань, які породжують найбільшу кількість запитань з метою зменшення числа звернень громадян.
З початку 2008 року було проведено 4 семінари з працівниками ДПІ, 5 семінарів з громадянами. Згідно із затвердженим графіком у громадській приймальні посадовими особами інспекції проводиться особистий прийом громадян. Протягом січня-червня 2008 року в громадській приймальні ДПІ у Виноградівському районі проведено 52 особисті прийоми громадян, з яких 1 (виїзний) - головою облДПА, 11 (в т.ч. 4 виїзні) – начальником ДПІ у Виноградівському районі, 19 – заступниками начальника інспекції, 21 - іншими посадовими особами.
Щодо соціального стану громадян, які зверталися на особистий прийом до ДПІ у Виноградівському районі, то із суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб (приватних підприємців) на прийом прийшло 23 особи, з СПД- юридичних осіб - 29. Громадянами у зверненнях до ДПІ у Виноградівському районі через громадську приймальню порушувалися наступні напрями: податок на додану вартість – 11; податок з доходів фізичних осіб – 8; плата за землю – 4; реструктуризація податкового боргу – 9; оподаткування доходів підприємницької діяльності – 9; рентні та ресурсні платежі - 2; контрольно-перевірочна робота - 1; податок на прибуток - 3; місцеві податки і збори - 1; благодійна допомога (звернення від громадян) - 2; питання, пов'язані з ідентифікаційними номерами - 1; податок з власників транспортних засобів - 1.
Також протягом січня-червня 2008 року до ДПІ у Виноградівському районі надійшло 10 письмових звернень громадян (заяви). Пріоритетним напрямом роботи державної податкової інспекції у Виноградівському районі залишається системна робота із забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення, запезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення в них питань, задоволення законних вимог заявників, упередження порушення конституційних прав та запобігання повторних звернень.

За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі
08 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини