На Закарпатті побувала делегація ветеранів міліції з Донеччини

Днями на Закарпатті побувала делегація ветеранів міліції з Донеччини. Це був візит у відповідь на відвідини шахтарського краю закарпатською делегацією місяць тому.

-- Про обмін ветеранськими делегаціями домовилися свого часу начальники закарпатської міліції Віктор Чепак та  ГУМВСУ в Донецькій області Микола Куп’янський, -- розповідає голова Ради ветеранів УМВС Петро Бронтерюк. -- Основною метою обміну делегаціями стало намагання об’єднати Схід і Захід України, показати, що нам нічого ділити, бо Україна та українська міліція в нас одна. Аби донеччани побачили та розповіли вдома колегам та рідним, як живуть закарпатці. А ми, в свою чергу, ознайомилися з Донеччиною, цим шахтарським краєм. Так воно й було. Нас, закарпатців, гарно прийняли донецькі колеги, все було чудово, ми залишилися задоволеними поїздкою. Запросили донеччан відвідати наш мальовничий край, ознайомитися з роботою закарпатської ветеранської організації. Ну і, заодно, помилуватися місцевими краєвидами, подихати цілющим гірським повітрям.

Донецька делегація прибула у наш край у складі: керівник делегації -- підполковник міліції Людмила Мезенцева, начальник ВСГР УКЗ ГУМВСУ в Донецькій області, заступники голови Ради ветеранів Донецької обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Василь Дубовиков та Іван Сидоров, член Ради ветеранів Микола Капіца та голова Ради ветеранів Красноармійського МВ ГУМВС Віталій Божко.

Гостей зустрічали хлібом-сіллю просто з потяга. Далі їх урочисто прийняв начальник УМВСУ в Закарпатській області генерал-майор Віктор Чепак. Донеччани познайомилися з нашими ветеранами, відтак поклали вінок із квітами до стели загиблим міліціонерам при вході в адмінбудівлю  УМВС. Керівник міліції краю розповів гостям про діяльність закарпатських правоохоронців та ветеранської організації, ознайомив із криміногенною ситуацією на Закарпатті, побажавши на завершення приємного відпочинку на закарпатській землі.

Програма трьохденного візиту видалася насиченою. В Ужгороді донеччани поклали квіти до памятника загиблим міліціонерам на Православній набережній та героям Чорнобиля, отримали святе благословення від настоятеля православної церкви отця Миколая. На українсько-словацькому кордоні гості поклали квіти до памятника Солдату-визволителю, ознайомилися з роботою  ужгородської митниці.  У селі  Середнє дегустували знамениті закарпатські вина, а вечеряли на ранчо «Золота гора».

Наступного дня гості відвідали Мукачево, де  побачили роботу міського відділу міліції та ветеранської організації. Зустрічали гостей начальник Мукачівського МВ УМВС полковник міліції Михайло Михайлюк та голова Ради ветеранів полковник міліції у відставці Іван Русин. Відтак гості насолоджувалися красотами знаменитого Мукачівського замку. 

Далі делегація відбула на Хустщину -- у санаторій «Шаян», який споруджує МВС України. Будівництво корпусу на 100 відпочиваючих триває, і донеччанам урочисто пообіцяли після  завершення будівництва надати пять  путівок на оздоровлення. 

Наступний візит до мальовничої Рахівщини.  Гуцульський ансамбль дав концерт, місцева «Колиба» пригостила неповторними стравами. У селі Ділове донеччани побували в географічному Центрі Європи. А вечеряли в селі Сокирниця на Хустщині.

В Ужгороді на завершення візиту відвідали музеї УМВС та  архітектури і побуту, який надзвичайно сподобався гостям.  У малому залі колегій УМВС було підбито підсумки візиту донецької делегації. Кожен із її учасників виступив із теплим словом вдячності за чудово організовану зустріч, наголосивши, що такого теплого та гостинного краю, як наше Закарпаття, вони ще ніде не бачили, зауважив Петро Бронтерюк.

 Із набором подарунків -- гуцульськими ліжниками, топірцями та калапами, ужгородським коньяком і середнянським вином гості відбули додому. На згадку Петро Іванович кожному подарував по чотири власні книжки. 

Володимир Павлюх, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
04 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини