Як говориться у повідомленні Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття у соціальній мережі Фейсбук, навчання провела експертка ФАО, професор Оксана Ткаченко.
В організації вважають, що ініціатива є ключовим кроком у розвитку виноробства Закарпатської області, оскільки:
молоде вино – це основа майбутнього врожаю;
дегустація та правильний сенсорний аналіз молодих вин дозволяють виноробам оцінити їхній потенціал, своєчасно виявити недоліки та скоригувати технологічні процеси;
підвищення кваліфікації виноробів є основою для створення якісного продукту, що відповідає європейським стандартам;
сучасні знання й методи аналізу молодих вин за участі фахівців допомагають покращити смакові та ароматичні властивості, що є критично важливим для конкурентоспроможності місцевих вин на ринку.
"Для виноробів це можливість набути знання, що допоможуть підвищити якість продукції. Для виноградарів – це шанс краще зрозуміти, як їхні зусилля на етапі вирощування винограду впливають на кінцевий результат. Це навчання – про довіру до власної справи, про науку, яка стає традицією, і про якісні вина, що є гордістю Срібної Землі", – зазначають в організації.
І додають, що чотири приватні винороби з Ужгородського району мали можливість передати на дегустацію та оцінку своє молоде вино та отримати консультацію, щодо підвищення якості.
Наступні навчання відбудуться у різних куточках Закарпаття:
19 грудня – село Бене, дегустаційний зал сім'ї Параски (початок о 10:00);
20 грудня – Мукачево, кафе «Промінь», вул. Г. Сковороди (початок о 09:00).