Європейська кухня містить багато популярних страв, які вважаються візитівками своїх країн — Франції, Німеччини, Італії тощо. Різноманітна, колоритна й смачна, європейська кухня на https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/yevropejska/ представлена рецептами на будь-який смак, доступними для домашнього приготування.
Сосиски в тісті
Вам знадобляться:
-
Сосиски — 8 штук;
-
Борошно пшеничне — 300 г;
-
Пресовані дріжджі «Львівські» — 10 г;
-
Масло вершкове — 25 г;
-
Цукор — 15 г;
-
Яйця — 2 штуки;
-
Вода — 140 мл;
-
Сіль;
-
Кунжут.
Приготування:
-
Одне яйце збийте з цукром і дрібкою солі. У теплій воді розчиніть дріжджі, просійте борошно, додайте масло та збите яйце. Замісіть тісто і залиште в теплі на пів години. Обімніть і дайте постояти ще пів години.
-
Розділіть тісто на 8 частин і кожну розкачайте в довгий джгут. Загорніть кожну сосиску в джгут і викладіть на деко. Залиште підходити протягом години.
-
Змастіть яйцем, присипте кунжутом і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Шніцель зі свинини
Підготуйте наступні інгредієнти:
-
М’ясо свинини — 500 г;
-
Яйце — 1 штука;
-
Каперси — 1 столова ложка;
-
Масло вершкове — 2 столові ложки;
-
Сухарі панірувальні — пів склянки;
-
Лимон — половинка;
-
Свіжа зелень, мелений перчик, сіль.
Приготування:
-
Свинину наріжте тонкими шматочками, відбийте, притрусіть сіллю й перцем. Збийте яйце й обмокніть шматочки, а потім обваляйте в паніруванні. Обсмажуйте на вершковому маслі до золотавої скоринки.
-
З половинки лимона зніміть цедру, обдайте окропом, дрібненько наріжте й обсмажте на вершковому маслі разом із каперсами.
-
Викладіть шніцель на великий таріль, полийте маслом із каперсами та лимонною цедрою. Посипте зеленню.
Ризото з грибами
Щоб приготувати цю популярну італійську страву, візьміть:
-
Круглозернистий рис (в ідеалі сорту арборіо) — 300 г;
-
Білі гриби (або інші) — 200 г;
-
Цибуля ріпчаста — 1 штука;
-
Біле вино — 100 мл;
-
Бульйон (курячий або овочевий) — 1 літр;
-
Пармезан — 50 г;
-
Масло вершкове;
-
Олія оливкова.
Приготування:
-
Наріжте дрібненько цибулю й обсмажте на оливковій олії. Покладіть гриби й обсмажте 3 хвилини (лісові краще заздалегідь відварити).
-
Покладіть рис і продовжуйте смажити до прозорості. Додайте біле вино.
-
Порціями вливайте бульйон, помішуючи, доки рис не пом’якшає і не стане кремовим. Покладіть вершкове масло, натріть пармезан і все перемішайте.
Тирамісу
Вам знадобиться:
-
Печиво савоярді — 300 г;
-
Маскарпоне сир — 250 г;
-
Яйця — 3 штуки;
-
Цукор — 100 г;
-
Кава холодна — 300 мл;
-
Порошок какао — 2 столові ложки.
Приготування:
-
Яєчні жовтки відділіть від білків і збийте з цукром, а потім додайте сир. Білки збийте окремо і введіть у суміш.
-
Печиво вмочайте в каву і викладайте у місткість шарами, перемазуючи кремом. Посипте порошком какао і поставте в холод на 4-5 годин.
Пиріг Татен
Простий яблучний пиріг можна приготувати з наступних інгредієнтів:
-
Яблука — 6 штук;
-
Цукор — 160 г;
-
Масло вершкове — 100 г;
-
Пісочний корж (або листковий).
Приготування
-
У формі розтопіть вершкове масло і розплавте цукор. Викладіть шматочки яблук, а зверху покладіть пісочний корж.
-
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години. Коли готовий пиріг охолоне, переверніть його на тарілку.
02 жовтня 2024р.
Теги: рецепт, кухня, страва, дріжджі, Львів, випічка