Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня

Попри фактичну заборону і навіть репресії з боку чинного керівництва Мукачівської греко-католицької єпархії, яке свідомо взяло курс на окреме від усіх греко-католиків України і всієї країни загалом святкування Великодня, частина парафій відстояли можливість святкувати 5 травня.

Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня

У силу названих причин цієї інформації нема на офіційному сайті МГКЄ чи її сторінках у соціальних мережах. Тому редакція Закарпаття онлайн публікує цю інформацію для тих, хто хотів би освятити свої великодні кошики 5 травня не в храмах Православної церкви України, а саме в греко-католицьких церквах.

Виходячи з цієї інформації, греко-католики Ужгорода, наприклад, можуть освятити паски в приужгородському селі Минай, а жителі інших районів - в найближчих до них церквах МГКЄ.

Редакція готова відкоригувати цей перелік, якщо буде надано підтверджену інформацію про інші парафії МГКЄ, які теж святкують Великдень 5 травня.


Берегівський район (колишній Виноградівський)

с. Велика Копаня, парафія св.Миколая .

Мукачівський район

с.Пузняківці, парафія Різдва Пресвятої Богородиці 

Ужгородський район

с.Глибоке, парафія св.арх.Михаїла 

с.Минай, парафія св.ап.Петра і Павла

Ужгородський район (колишній Великоберезнянський)

смт Великий Березний, парафія Вознесіння Господнього 

с.Вишка, парафія св.ап.Петра і Павла 

Рахівський район

с.Верхнє Водяне, парафія св.ап.Андрія Первозванного 

с.Водиця, парафія св.Димитрія 

с.Косівська Поляна

с.Середнє Водяне, парафія св.ап.Петра і Павла 

с.Росішка, парафія Всіх Святих 

Тячівський район

смт Дубове, парафія Благовіщення Пресв.Богородиці 

с.Тарасівка, парафія св.муч.Панталеймона 

Хустський район

с.Копашнево, парафія Різдва Пресвятої Богородиці 

с.Липецька Поляна, парафія св.ап.Петра і Павла 

Хустський район (колишній Міжгірський)

с.Ізки, парафія св.ап.Петра і Павла 

с.Келечин, парафія Успення Богородиці 

с.Колочава – Лази, парафія св.Івана Предтечі 

с.Колочава - Брадолець, парафія Преображення Госп.

смт Міжгір’я (центральна), парафія св.арх.Михаїла 

смт Міжгір’я - Волівчик, парафія Стрітення Госп. 

смт Міжгір’я – Поточина, парафія Воскресіння Христового 

смт Міжгір’я – Грабовецьпарафія Преображення Госп. 

смт Міжгір’я – Прохідне, парафія Різдва Пресв.Богородиці 

с.Лозянський, парафія св.прор.Іллі 

с.Лозянський, парафія св.Миколая

с.Майдан, парафія св.Кирила і Методія

с.Негровець (Імшади), парафія Введення у храм Пресв.Богородиці 

с.Негровець, парафія Успення Пресв.Богородиці 

с.Репинне, парафія св.муч.Димитрія 

с.Синевир, парафія Різдва Пресв.Богородиці 

с.Синевирська Поляна (Слобода), парафія св.ап.Петра і Павла 

с.Синевирська Поляна, парафія Покрова Богородиці  

с.Стригалня, парафія Покрова пресв.Богородиці


ДО ТЕМИ:

В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату (ФОТО)

04 травня 2024р.

Теги: Пасха, Великдени, МГКЄ, освячення

Коментарі

гр.-кат. 2024-05-08 / 06:32:46
Шкода, що вчасно не побачив цю статтю. Святив в ПЦУ біля ЗОШ№5

Закарпатському українцю 2024-05-07 / 21:02:23
Та що ви пане дивуєтеся з іршавщини, коли візьміть Боржавське(Чингава), село де народився і жив народний єпископ Іван Маргітич, все перейшло на запропонований мадярщиною календар! Владика Іван як би зараз встав, то певно відразу вмер би знову, не витримавши такої зради. А де його учні...., як наприклад Бровдії, Терненки, Костаки, Погоріляки, Носи... їх діти, внуки, зяті.... все продалась!!!

закарпатський українець 2024-05-07 / 11:59:59
У цьому переліку немає жодної парафії з колишнього Іршавського району.На жаль.
А тепер згадайте, у якому районі балотувався на виборах до Верховної Ради України Мекдведчук і був обраний. Правильно, в Іршавському. Згадайте, як представники і православних, і греко-католицьких конфесій в тій чи іншій мірі брали участь у підтримці Медведчука - гроші були в кожній парафії, участь священників у різних заходах, організованих штабом кума путіна та владою під приводом зустрічей із виборцями, що обов"язково закінчувалися фуршетом і т.д. і т.п.
В Іршавському районі на даний час, думаю поки що, не перейшла до ПЦУ жодна із православних парафій.
А тепер заперечте, що нинішня ситуація є випадковістю і агентури Московії серед духовенства греко-католицької єпархії на Закарпатті немає. Про московську церкву я мовчу.

Благочинному 2024-05-07 / 06:46:17
Якраз тепер чітко видно контраст між тим, як мудро, виважено і по-державному вчинила УГКЦ, і як начудило наше керівництво єпархії.
Правду тут пишуть, що єпархія втратила на цю Паску частину вірників - у городі інтелігенцію, котра переважно за Україну, а по селах - простих людей, котрі ся роздвоювали біля православних родичів і сусідів.
Недобре наробили(
Нигда не било з поділу нич доброго. Хосен лиш для нашого начальства з резиденції, яке чудить з тов окремов церков'ю. До теперь била просто єпархія, празновалисьме в'єнно і такої суєти не било

Благочинний 2024-05-07 / 00:03:42
Тяжко приживається календар новий. Увидиме як дале буде. В нас одні до церкви другі на поле, як в кінови ніхто й на думав до чооо доживиме.

Попередньому 2024-05-06 / 18:54:02


Відсутність дискусії, хамство, перехід на особистості. Видалено два коментарі. І видалятимуться наступні, поки дискусія не повернеться в цивілізоване русло - до фактів, аргументів і обміну різними точками зору. Адмін


попередній 2024-05-06 / 18:50:56
Ну хто вам винен, що у вас освіта - 9 класів плюс Академія сепаратизму ім. Петра Береша, яка рівень знань і IQ не підвищує, а зовсім навпаки?

Сокотітся. Тримайте себе в руках. Спробуйте підтягти грамотність, щоби збоку все виглядало пристойно.
А теж буду робити вигляд, що ви цікавий і розумний співрозмовник ))

попередній 2024-05-06 / 18:42:32
Що, сепаратистський, лущаківсько-берешовський "Бобік здох"? Аргументів нема і платівку заїло на дурні про срібняки?

Чи, може, ви до нас намагаєтеся донести, що, у зв'язку з ганебно низьким рівнем ошколованості і, відповідно, нездатністю гідно дискутувати з опонентами, вам начальство знизило зарплату з 30 до 10 срібняків? О_о
Ну, вибачайте, ми навряд чи зможемо вам чимось зарадити. На Лущака з Берешом навіть Святий Престіл управи не має - чудять, що хотять ( Що вже казати про простих смертних ((

Попередньому 2024-05-06 / 18:35:37
До псіха ти підеш, зумбу танцювати на мадярському вароші на вул мужайській. Коли коменти, пишеш з освітою 9 класів,то всьо понятно.

Попередньому 2024-05-06 / 18:27:10
30 срібняків, таким писакам то ще много, за списані тестки 10 срібняків

попередній 2024-05-06 / 18:04:38
Тема про побиття буде не закрита, а, навпаки, відкрита. Кого побив, знають всі, хто хоче знати. І ви знаєте. Інші дізнаються згодом, не пилуйте ))
"Думаю що заробіток з них - пішов на розвиток єпархії, церков та парафіяних будинків в депресивних селах єпархії". Точно думаєте? А на основі чого таке "думання". Тут факти, а не "думання" мають силу і значення )
Нові часи? І ці часи відмінили статут чину Братів Менших? Можна посилання?
Бо у вас чим далі в ліс, тим... товстіші партизани ))
Ага, зумбу ви танцюєте. На Петефі. З плесканням у долоньки. От тільки що спільного ці шаманські неокатехуменальні "танці з бубнами" мають до греко-католицької віри, традиції і т.д.?
Так, ви перейшли на мадярський календар і обціловуєтеся з мадярами, які все мріяли знищити закарпатців і підпорядкувати нашу єпархію. Але мадярські гроші не пахнуть, нє? Запитайтеся, наприклад, у колишніх василіян і Ониська. Вони точно знають )
Які маївки? хто нав'язує? У вас в голові голоси? Срочно біжіть до психіатра! )
А про Ужгородську унію забудьте, ви нею підтерлися. Вам би з неї тільки самообирання хотілося, на довічно, щоби від Святого Престола не залежати. Про це ж ми від самого початку говоримо як про причину всіх ваших рухів. Нащо так палитися? )))

Попередньому 2024-05-06 / 17:48:18
Та кого побив владика Ніл? Та вже скажіть, (інтрига вже три місяці тягнеться, самому цікаво) або закрийте цю тему. Навіть якщо владика мав заправки, думаю що заробіток з них - пішов на розвиток єпархії, церков та парафіяних будинків в депресивних селах єпархії. Часи міняються, потрібно підлаштовуватися під реалії теперішнього світу. Колись всі священики ходили пішки, мали землю обробляли її з вірниками, їх жінки навчали дітей при церкві, а тепер пишуть резюме і знімають, як хтось танцює Зумбу! МГКЄ перейшла на григоріанський календар, а не на католицький? ( Хвала богу що вже не пишете, що на мадярський) Де в унії ви знайшли слово пасхалія?! Кого ми зрадили ? Можливо обряд маївки який нам нав'язують? Напевно у Вас є кандидат на нового єпископа. Згідно з Унією він має вибератись священикам МГКЄ, так що най думають сепаратори на рахунок кандидата. Чи вони на шпагаті хочуть все життя прожити?

попередній 2024-05-06 / 16:57:37
При тому, що ви перейшли на католицький календар і католицьку Пасхалію, зрадивши все. Поводитеся як католики, але тільки там, де це вигідно, наприклад, щоби зберегти "хлібні" посади в керівництві МГКЄ. Але створюєте сім'ї, займаєтеся сексом і плодите діточок далі як східні.
В Ужгородській унії, якою прикривалися сепаратисти з керівництва МГКЄ, чітко застережено збереження східної пасхалії.
Ви зрадники і кривослови.
Заправку згадую, бо монах "найбіднішого" чину Братів Менших не може бути власником "бензинового" підприємства з часткою в майже мільйон (старими, неінфльованими грошима). Він навіть ремінь не може мати, лише шнурок, щоби підперезатися.
Юрка Лущака мають вигнати з ганьбою з Ордену капуцинів. І так буде. Але тоді це стане ганьбою всього Закарпаття, всієї Мукачівської єпархії і навіть Святого Престолу. І ви до цієї ганьби свідомо і впевнено йдете.
А про побиття Лущаком священника чого мовчите? ))

Попередньому 2024-05-06 / 16:40:33
При чому тут обіт целібат,!! Я знаю що це таке. Ви коли не маєте що писати в коментарях, то трою споминаєте, то ковід. І ви заправку хочете, чи вина ній заправщиком працюєте?

попередній 2024-05-06 / 16:15:28
"Христос Воскрес!" не до четверга, бо ми не католики (та й ви не давали обітницю целібату, але забули і про Ужгородську унію, якою прикривалися, і про східну традицію, і про східну пасхалію), а ще майже 40 днів.

Не дуже знаю, хто такий Михайлець, а хто такий монах-власник бензозаправки, який б'є священників, знає вже все Закарпаття. А хто ще не знає, то і так взнає. Бо "слава" йде далеко поперед недуйдавого Юрка Лущака

До попереднього 2024-05-06 / 15:39:23
Героям Слава!!!! І до четверга хто не знає Христос Воскрес!! В тупик її такі священики як Михайлець, а не Берег і владика Ніл

попередній 2024-05-06 / 15:09:56
Слава МГКЄ. І безслав'я тим, хто нині її веде у тупик. А також тим, хто їм підбріхує тут у коментарях!

А взагалі "Слава Ісусу Христу!" і "Слава Україні! Героям слава!"

До попереднього 2024-05-06 / 15:06:57
Слава МГКЄ

попередньому 2024-05-06 / 14:58:32
Кожен сприймає світ в міру своєї зіпсованості. Тобто, якщо ви в своєму власному житті завжди пишете за срібняки, то думаєте, що так роблять всі )

Оправдувачу 2024-05-06 / 14:46:51
Такий народ,як в ніякі церкви не ходить, ваша справа написати коментарів за 30 срібняків.

НОВИНИ: Соціо

23:23
/ 2
ФОТОФАКТ. В Ужгородському держлісгоспі викопали червонокнижні квіти, що перешкоджали скандальній "вітряковій" вирубці
19:23
/ 19
Про покликання, курси екзорцистів, Джублик і інше – перше інтерв'ю єпископа-номінанта МГКЄ владики Теодора
15:35
У прикордонних з Україною горах Румунії виявили тіла двох українців
11:46
На майже 33,3 млн грн фінансових порушень, які призвели до втрат, виявили у січні-квітні закарпатські аудитори
05:33
На війні з росією проліг Юрій Станч з села Черна Королівської громади
03:21
Названо дату єпископської хіротонії єпископа-ординарія МГКЄ Теодора і особи трьох святителів
22:01
/ 1
Реабілітаційний центр для військових на Закарпатті відремонтують по завищених у 1,5-2 рази цінах – "Наші гроші"
21:30
В Ужгороді попрощалися з полеглими Героями Іваном Бородіним та Віктором Кущиком
21:18
У Тибаві Свалявської громади провели в останню дорогу полеглого Героя Василя Ливча
19:53
/ 1
Священнику монастиря УПЦ МП із Закарпаття заборонили служіння після появи у мережі його "аморального" відео (ДОКУМЕНТ)
17:53
Закарпатціі присудили штраф в 5 тис. грн за ухилення від військового обліку
15:18
/ 7
Голові Закарпатського апеляційного суду Ганні Фазикош подарували землю в Ужгороді
11:36
/ 14
На Закарпатті священник монастиря УПЦ Московського патріархату фільмував свій статевий орган та відправляв знайомим
13:20
/ 2
На Закарпатті скасовані контрольовані аварійні відключення
10:48
/ 3
В Ужгороді у четвер прощатимуться з двома полеглими Героями – Іваном Бородіним та Віктором Кущиком
22:07
/ 3
У Перечині провели в останню дорогу полеглого Героя Володимира Пасера
19:40
Клопи, холод, заміна місць – пасажири скаржаться на неналежний сервіс у потягах RegioJet українського напрямку
22:08
На війні поліг Юрій Гончарук із Бистриці Чинадіївської громади
16:02
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Віктором Ілларом
13:26
В Ужгороді в понеділок попрощаються з полеглим Героєм Віктором Ілларом
20:13
Північне сяйво спостерігали на Закарпатті
11:30
/ 1
Ужгородському ліцею хочуть присвоїти ім’я Івана Чендея
16:20
/ 41
Звільнений екс"воєнком" Музиченко стане заступником голови Закарпатської ОДА
12:20
У Чопі провели в останню дорогу полеглого на Донеччині Валерія Баса
12:05
/ 2
На Запоріжжі поліг Володимир Пасер з Перечина
» Всі новини