Але як приготувати спаржу правильно? Яким алгоритмом керуватися? Ясна річ, у Всемережжі знайдеться купа класних рецептів, утім, кілька простих порад щодо приготування цього делікатесу вам точно не завадять.
Першим кроком на шляху до вдалого готування спаржі є, безперечно, вибір якісного продукту. Віддавайте перевагу спаржі світло-зеленого кольору, але з яскравими кінчиками. Краще зупиняти свій вибір на стеблах з приблизно однаковим діаметром, щоб овочі однаково готувалися, і не вийшло так, що одне стебло добре, а інше сирувате. Також важливо перевірити, щоб стебла були пружними, не мали на собі плям, тим більше, ознак псування.
Не спішіть одразу ж кидати спаржу у каструлю чи на пательню, спочатку потрібно її підготувати. Відріжте кінці стебел, де вони найтовщі, щоб позбутися жорстких волокон. Затим овочі потрібно ретельно вимити проточною водою.
Є декілька способів готування спаржі:
Найпопулярнішим зі згаданих способів є варіння. Алгоритм простий: доведіть воду у каструлі до кипіння, додайте трохи солі і цукру, додайте спаржу на 2-3 хвилинки – і делікатес стане ніжним, але при цьому зберігатиме хруст кість та ідеальний смак.
Якщо вам більше до смаку смажені страви, спаржу можна запросто приготувати і на пательні: додайте в розігріту сковорідку олію чи вершкове масло, викладіть овочі та смажте їх упродовж 3-4 хвилин. Посоліть за смаком, можна додати натертий сир (в ідеалі - пармезан).
Подавайте спаржу одразу ж після приготування, щоб зберегти її свіжість, хрусткість та смак. Ви можете полити спаржу оливковою олією, посипати сіллю та свіжомеленим перцем.
Будьте певні, скуштувавши хоча б один раз спаржу, вона затим стане для вас однією з улюблених страв.
Приготування спаржі насправді є простим та дуже втішним процес, результат якого перевершує всі очікування.
Головне, підійти відповідально до вибору овочів, ретельно підготовлювати їх до варіння чи смаження, робити все уважно і без поспіху – у підсумку ви отримаєте надсмачнеу страву, яка обов’язково принесе вам гастрономічне задоволення.