Журналісти "1+1" виявили нові подробиці у справі закарпатського "терориста" Батрина (ВІДЕО)

Учора, в четвер, в ефір вийшла перша частина сюжету ток-шоу “Говорить вся країна”, а сьогодні, о 19:30, транслюватимуть продовження

Журналісти "1+1" виявили нові подробиці у справі закарпатського "терориста" Батрина (ВІДЕО)

На телеканалі “1+1 Україна” транслюють новий сезон ток-шоу “Говорить вся країна”. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. Новий сезон показує на прикладі реальних історії, як перетворити проблеми на план дій та шукати вихід із будь-якої складної ситуації.

Темою епізоду цього тижня стало продовження справи Сергія Батрина, скандальновідомого депутата Керецьківської ОТГ на Закарпатті. 15 грудня чоловік прийшов на сесію сільської ради з гранатами. У результаті підриву постраждало 26 людей, 2 загинули в лікарні. Справу вже передали до суду, однак зʼявилися нові факти, які вказують, що у чоловіка могли бути спільники. За думкою селян, саме вони роздобули гранати та дали вказівку депутату влаштувати теракт.

У першій частині обговорення виявилося, що чимало людей на стороні підривника. Голова ОТГ вже має кримінальне провадження за хабар, а його діяльність вже довгий час викликає невдоволення у місцевих жителів. На думку односельців, саме підривник Сергій багато чого зробив для села, а в цьому інциденті вчинив справедливо як протест місцевій корупції. Олексій Суханов в студії "Говорить вся країна" наголосив, що засуджує будь-який самосуд, адже це категорично неправильно. За словами ведучого не можна йти за власними емоціями та встановлювати власну "справедливість", особливо коли її ціною є життя інших людей.

"Наслідки цієї ситуації абсолютно нелогічні. Це дурниця, це неправильно, і такого бути не може. Посягання на життя та здоров'я інших людей не має виправдань", — зазначає ведучий проєкту Олексій Суханов.

До "Говорить вся країна" завітав двоюрідний брат Сергія, який впевнений — його родича підставили. Він вважає, що Сергій не мав на меті нашкодити людям, а просто хотів залякати.

“Я вважаю, що мій брат був як кістка у горлі депутатам сільради. Яким би не було рішення сессії, задовго до цього було відоме рішення засідання. Вони заздалегідь обрали людину на посаду секретаря. З моїм братом ніхто не обсудив це рішення. Він знав, які питання будуть розглядатися на сесії, але я думаю, що він не хотів комусь завдати шкоди”, — пояснює двоюрідний брат підривника.

Розслідування показало, що до підриву дійсно могла бути причетна ціла група з опозиційних депутатів місцевої ОТГ. Саме в той день вони не з'явилися в адміністрації, а зараз відмовляються спілкуватися з журналістами. Можливо, гранати мали бути несправними, а ті, хто підбурив Сергія, спеціально надали йому іншу вибухівку. Експертка проєкту психологиня Оксана Зайцева також звернула увагу на деталі цієї резонансної події.

"Це велике привертання уваги... Вони знали, що запис цього засідання іде. Була демонстрація на глядача, мовляв, дивіться що може відбуватися, якщо ви не будете дослухатися до людей...  Він робив це не просто для того, щоб їх стратити. Знав, що це буде резонансна справа... Терористичні акти такого плану готуються частіше за все двома або групою людей, тому що потрібно з кимось цими ідеями ділитися", — коментує психологиня Оксана Зайцева.

Експерти проєкту звернули увагу ще й на те, що коли відео з подією лише почало ширитися мережею, багато людей вважали, що підривник — військовий. До студії проєкту прийшов воїн ЗСУ Михайло, з яким переплутали справжнього злочинця. Він не має зв'язків з підривником та обурений, що його ім'я необачно використали у цій справі. 

У студії детально розглянули відео інциденту. На ньому видно, що перед вибухом Сергій виводить з приміщення сільського лікаря. Це може свідчити про те, що вибухи був умисним, тому підривник не хотів, аби саме ця особа постраждала. Неочевидними залишаються мотиви Сергія — це мала бути показова страта чи все ж залякування, яке вийшло за межі?

Юристка Вікторія Крістова ексклюзивно для сайту 1+1 розповіла про мотиви Батрина: “Сергій мав певні плани щодо своєї карʼєри та життя. Але виявилось, що все набагато складніше. Вважаю, що він відчував розчарування, до того ж була група людей, що підбурювала його. Самостійно він, мабуть, ще довго не наважувався вчинити злочин. Такі ситуації потребують розголосу, бо страждають невинні люди. Це історія про людську трагедію і нереалізованість. Я вважаю, що були люди, які скористались емоційним станом Сергія і дотисли його до точки кипіння. Потрібно розбиратись, знайти винних, щоб інші із загостреним почуттям справедливості більше не підривали гранати”.

Чому спочатку підривником вважали військового? Хто ці люди, що тисли на Сергія Батрина? Що він написав у своїй передсмертній записці? Які з фактів виявляться правдою, а які — брехнею?

ДО ТЕМИ:

Певно, дістала ця несправедливість, – ексглава Керецьок про те, чому Батрин підірвав гранати (ВІДЕО)

Депутат, що підірвав гранати на сесії в Керецьках, системно опонував голові від ОПЗЖ і перед тим зустрічався з головою ОВА (ВІДЕО)

У "терактівських" Керецьках збирають підписи про відкликання корупційного сільського голови від ОПЗЖ Мушки (ФОТО, ВІДЕО)

Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки

Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці (ВІДЕО)

01 березня 2024р.

Теги: Батрин, Керецьки, теракт, гранати

Коментарі

Селянин 2024-03-02 / 22:22:21
І так у кожній отг захмарні премії зарплати мають чиновники

Валентина 2024-03-02 / 09:26:58
Ця недолуга влада,яка не може прийняти ні одного адекватного рішення приводить до таких трагедій.Якщо відкриті кримінальні провадження проти голови ОТГ,тоді чому він ще там сидить,чому на період перевірки не відсторонений.Крім того,що красти гроші,вони більше нічого не вміють.Така ситуація повсюди на Закарпатті.В Україні війна,багато горя і страждань,а група покидьків ,під прикриттям ,зверху доводить людей до відчаю.Шановний Микита В.Ф. хочу задати Вам питання:Що Ви робите?За що відповідаєте?

Коля 2024-03-02 / 06:16:07
Голова ОВА винен і його спільники в поліції прокуратурі і судах

Володимир 2024-03-01 / 22:28:27
Це моя громада. Батрина знав давно, але не дуже близько. Він зробив не правильно. Не знаю , чи підбурював його хтось. Думаю , що не останню роль відіграла пиха і впертість. А от Мушка став для мене "відкриттям". Я не знав його від слова ВЗАГАЛІ. Вперше пересікся у жовтні 2022 року , коли був вдома . Відчуття дотику до слимака... Але це моя суб'єктивна думка. Якщо об'єктивно, то скажу лише одне : якщо Мушку ніяк не покарають, то ми програємо цю війну!

Ростиславу 2024-03-01 / 21:34:05
Мушко, удавка на твоїй шиї затягується. Бо вся країна вже розуміє, хто є хто, і влада не зможе цього ігнорувати

Ростислав 2024-03-01 / 20:22:35
Терорист Батрин ніякий не Робін Гуд а банальний карєрист. Втративши нагоду зайти на посаду секретаря сільради вирішив убити тих кого вважав у цьому винуватим. Тут і голова і депутати які надали перевагу іншому кандидату.

Тромб 2024-03-01 / 19:58:46
Майстренко! Депутати мають бути стриманими ,та вирішувати питання у правовому полі. Ви пропагуете єкстремізм.

Наталка Майстренко 2024-03-01 / 19:36:23
Я навіть імена таких людей, що довели Сергія до точки емоційного екстремуму, це, насамперед, сам Михайло Мушка, також ті члени представницького органу Керецьківської громади, які в унісон голосували за забаганками, зокрема преміальними, голови ТГ та її службових осіб. А також голова Закарпатської ОВА Микита, до якого як до очільника державної адміністрації, що ПОВИНЕН забезпечувати дотримання Конститутуції та законодавства України, проте, очевидно не вирішив проблеми, за якими Батрин звертався до нього за якихось пару тижнів до цього трагічного дня. На моє переконання, випадкових людей серед жертв немає. Всі спільники корумпованого осередку ТГ. У Всесвіті немає несправедливих подій. Дивно, що закарпатський чорт ще бігає по Землі, в той час, як Батрин у Закарпатській установі виконання покарань.

НОВИНИ: Кримінал

13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
» Всі новини