Прокурора з Тячева Варгу покарали за пиятику в робочий час та домагання до практикантки річною забороною на підвищення по службі

Прокурора з Тячева Юрія Варгу покарали дисциплінарним стягненням за домагання до. студентки-практикантки та пияцтво.

Прокурора з Тячева Варгу покарали за пиятику в робочий час та домагання до практикантки річною забороною на підвищення по службі

Про це стало відомо з рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) №24дп-24 від 14 лютого 2024 року.

Я зазначається в рішенні, Ю.Варга в органах прокуратури працює із серпня 1998 року. З квітня 2021 року обіймає посаду прокурора Тячівської окружної прокуратури.

До керівника прокуратури звернулася студентка-практикантка Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, котра проходила виробничу практику з травня по липень. Вона повідомила, що 29 травня 2023 року у приміщенні секретаріату посадовець без дозволу торкався різних частин її тіла.

Варга у канцелярії прокуратури запропонував їй допомогти зняти наглядове провадження із верхньої полиці шафи, а натомість домагався до неї, зокрема, торкався та гладив різні частини тіла.

Спеціаліст канцелярії підтвердила пропозицію прокурора допомогти дівчині дістати наглядове провадження, а після згоди останньої почула фразу приблизно такого змісту: «Ви знімайте наглядове провадження мене не торкаючись».

У рапорті також зазначено, що 30 травня 2023 року з обідньої перерви Варга прийшов на роботу із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Пройти медичний огляд він відмовився у присутності свідків, лікаря нарколога та медичної сестри КНП «Тячівська консультативна поліклініка». Службове розслідування виявило, що 30 травня прокурор у робочий час перебував у ресторані та пив там пиво.

Після цих подій Варга та інші особи дзвонили студентці із проханням відкликати заяву або спростувати викладене у ній, що вважає психологічним тиском.

На питання комісії Варга заявив, що  у зв’язку із деякими неврологічними та кардіологічними патологіями він проходить лікування. Нібито лікар 27 травня 2023 року змінив медикаментозні препарати. Їх прийняття призвело до побічної дії (епізодичні запаморочення, нечітка мова, загальмовані реакції, оніміння частин тіла  тощо). Зазначене могло сприйматися сторонніми як стан наркотичного чи іншого сп’яніння.

Підтвердив, що 29 травня 2023 року проходив повз  дівчини, яка у канцелярії складала наглядові провадження у верхній секції шафи, однак непристойних пропозицій чи висловлювань на її адресу не допускав, до неї не торкався. Уточнив, що у вузькому проході канцелярії можливо й випадково доторкнувся в області спини чи тазу практикантки , яка стояла на нестійкому кріслі і могла падати і він міг підтримувати її, однак ніякого сексуального чи іншого підтексту не мав, такого насильства не застосовував і наміру такого не мав.

Також заявив, що дійсно відвідував ресторан  в обідню перерву, але алкогольних напоїв не вживав. На пропозицію пройти обстеження на стан сп’яніння відмовився, оскільки вважав таку процедуру приниженням людської гідності.

Наголосив про напружені стосунки, що склалися у нього із керівником окружної прокуратури. Вважав долучені до матеріалів скарги відеоматеріали неналежними доказами, отриманими із порушенням чинного законодавства.

КДКП вирішила притягнути прокурора Варгу Юрія Юрійовича до дисциплінарної відповідальності та накласти на нього дисциплінарне стягнення у виді заборони строком на один рік на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду.

21 лютого 2024р.

Теги: Варга, прокурор, Тячів, домагання, пиятика

Коментарі

Кручаниця 2024-02-24 / 08:18:17
Головного героя коментарів, не публікації, освідчити після обідньої перерви і в КДКП хай там розкаже шо приймає препарати на спирту - іван чай, через що і також нечітке мовлення, різкий запах алкоголю з порожнин колегам по роботі здається шо він неосудний. Однак це не так, оскільки нарколог просто змінив методику лікування

Сакалошу 2024-02-24 / 00:13:31
Дзюба Іван то дуже добросовісний керівник, чесний і справедливий, правда Кіріл? Не ганьба?

Василь 2024-02-23 / 12:59:23
Зброд там зібрався у прокуратурі, авторитет колись поважного органу продали і пропили Косеї, Чорнички і їм подібні, а Микиті така позорна прокуратура з Толіком ібанько вигідна бо має можливість безкарно красти.

Рубоправд 2024-02-23 / 11:16:25
Правильно ….. варгою має зайнятись ЦРУ і МІ6 - бо це фігура рівня бен ладена))))

Коп 2024-02-23 / 09:45:10
Закарпатських прокурорів можна охарактеризувати одним словом: КОНЧЕНІ

адвокат 2024-02-23 / 09:39:30
Ну Генеральний прокурор цих коментарів не читає, але хіба помічники голови Закарпатської ОВА не бачать, що тут пишеться. То чи не пора розібратися із цією дебільною і бездарною. організацією, яка позорить наш край?
І ще. Цікаво чому в прокуратурі тримають пенсіонерів, які отримують і пенсію і зарплатню? І це під час війни?
Ви розберіться шановні, або пенсія, або зарплата, бо і український бюджет і український пенсійний фонд існують практично за рахунок західних грошей.
Чи ви думаєте, що цього у ФБР та ЦРУ не знають?? А може це одна із причин, що нам США не хоче допомагати грошима?
Шановні журналісти візьміть та підрахуйте скільки в прокуратурі, поліції та в державних органах працюючих пенсіонерів і які суми вони під час війни отримують. Дуже вже це цікава тема.
Чого бідні старі пенсіонери із своєї невеликої пенсії перераховують грорші на ЗСУ, а прокурори, поліцаї та держчиновники жеруть за обидві щоки із бюджету і з пенсійного фонду?????

??? 2024-02-23 / 09:29:57
Хіба у прокуратурі не має внутрішньої безпеки? Куда вони дивляться? Це ж позорисько.

Роберт 2024-02-23 / 09:19:01
Не довго вже залишилося чекати коли п'яні прокурори почнуть лапати Ковальчука за причинні місця, а такі козаки як Варга з Русняком можуть і у службовому кабінеті заскочити Толіка-ібанька та добряче поперти. Прокуратура деградувала і пробила дно вже давно.

Петро 2024-02-23 / 07:34:58
Толя - їбанько прилиже шевелюру і так само як перевертень Варга щипає молодих дівчат за сідниці і запрошує до кабінету на «кавусю». Через його запрошення пройшло вже багато молоденьких секретарш і прокуророк. Чого вартую пристосуванка-сепаратистка Яніна-золота ручка Надєжкіна. З прокурорів місцевих збриває бабло, а до бехаря Косея і Толіка-їбанька не доносит. Тому і машин декілька і коштовні речі, квартири з ремонтами появилися в колись убогої зрадниці.

До Микиті 2024-02-22 / 20:01:05
Прокурор області Ковальчук Анатолій ( в прокурорському колі і серед керівників обласних структур Толік-Їбанько) шут і пустяк голодний грошей чмирь, йому насрати на прокуратуру і кадрів які в ній працюють, для нього основне бабло!!!

Микиті 2024-02-22 / 19:40:19
Голові ОВА ще не набридло щомісяця читати про позор прокуратури? То у прокуратури керівника немає чи влади в області? Чи то й інше?

Іван 2024-02-22 / 18:51:00
Той прокурор алкоголик Варга є двоюрідним братом колишнього Нардепа і голови Рахункової палати України Валерія Пацкана і студентці ще повезло, що прокуратура її не звинуватила у домаганнях до алкаша Варги. Люди думайте для чого йти на практику в ту помийну яму? Не шукайте собі неприємностей.

Коп 2024-02-22 / 18:25:15
Біда в тому, що прокурорки страшні як світова война, старушки-пенсіонерки от і кидаються прокурорці на стажисток. Потрібно омолодити склад прокуратури, пенсіонерів до сраки копнути, а молодь взяти на роботу і прокурорці перестануть вити та бухати.

До Петра 2024-02-22 / 17:31:11
Кажете,що прокурори часто інваліди до сьомого коліна, но а дівчину йти п"яному портити -- не інваліди!!???

До Київської влади 2024-02-22 / 17:19:44
Дієвий рецепт: організовуєте нараду в обласній прокуратурі, берете буси з районних ТЦК з рішайлами військомами, підганяєте всіх грузите разом з воєнкомами і в перший окоп в ліс перед Купянськом хоча б на місяць (не в штаб, а саме на Нуль), одразу скажу, що вижиють не всі, але всі хто залишиться жити повірять в бога і почнуть цінити життя, а не виключно БАБЛО, тоді частину з них можна буде повернути на посади і люди повірять, а головне: у військомати будуть черги з простих смертних трудях.
Але одразу скажу, що ви цього не зробите, бо є такі самі і хто на верх тоді буде передавати гроші...
Гірка правда .

Петро 2024-02-22 / 13:54:47
"Генеральний прокурор не хоче щоби його пілеглих бронювали, закликає їх до патріотизму і каже хай постоять за державу, бо вони мотивовані.
Готуйте панство рюкзаки, купуйте бронежилети та каски." Не переживайте за них, і прокурори і їхні родичі до сьомого коліна вже давно інваліди.

адвокат 2024-02-22 / 13:17:34
Та кажуть, що в облпрокуратуру скоро прийде рознарядка на фронт, після того як приймуть Закон про мобілізацію. Генеральний прокурор не хоче щоби його пілеглих бронювали, закликає їх до патріотизму і каже хай постоять за державу, бо вони мотивовані.
Готуйте панство рюкзаки, купуйте бронежилети та каски.

Так 2024-02-22 / 12:46:17
Окремі прокурори почувають себе під час війни царьками,беруть мільйонні зарплати,аморалку,на фронт не йдуть,пиячать і ще й хочут портити дівчат на робочому місці

Водій Василь 2024-02-22 / 10:13:14
Міг би Чорничко возити дітей і жону свого шефа Косея, шеф дав йому можливість красти та най рижий псисько відробляє.

Матвійович 2024-02-22 / 07:48:32
Косей культурно відпочиває на роботі і норму знає, його виночерпій Черничко має набиту руку, дозу знає.

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини