Багато хто в дитинстві обожнював мармелад. Проте й зараз, коли асортимент солодощів на полицях магазинів став значно більшим та яскравішим, десерт на основі фруктового пюре не втрачає своєї актуальності. Різнокольорові мармеладки подобаються дітям і дорослим. А особливо приємно, що такі солодощі належать до розряду корисних, тому ласувати ними можна не переймаючись про шкоду для здоров'я. Так чим же корисний мармелад?
Головна перевага цього продукту є в простому та зрозумілому складі: фруктове або ягідне пюре, цукор та желюючі агенти (пектин, желатин чи агар-агар). А оскільки сама фруктова основа містить у своєму складі багато фруктози, цукор додається в зовсім невеликих об'ємах. Оскільки основою виступає пюре з фруктів та ягід, у ньому міститься багато корисних елементів. Так, фруктова маса піддається тепловій обробці, проте під дією високої температури починає руйнуватися саме аскорбінова кислота, інші ж вітаміни та мінерали залишаються в незмінному вигляді. Це важливо: найкориснішим для організму людини є мармелад, який містить у своєму складі багато агару чи пектину. Вітамінно-мінеральний склад мармеладу:
Кінцевий вміст вітамінів та мінералів залежить від ягоди чи фрукту, які використовуються під час виробництва мармеладу. Наприклад, яблучні смаколики містять багато заліза та вітамінів групи В. Загалом усі ці елементи необхідні для стабільної роботи серцево-судинної, нервової, ендокринної та інших систем організму та сприяють зміцненню імунітету.
Навіть декілька шматочків мармеладу допоможуть підняти настрій та дивитися на життя більш впевнено й оптимістично. Як це працює? Продукт містить у своєму складі цукор, який є швидким вуглеводом і сприяє підвищенню рівня серотоніну, який є гормоном щастя. Тож якщо в похмурий день хочеться чогось солоденького, без сумнівів порадуйте себе смачним та корисним мармеладом!
Вплив десерту на організм залежить від того, яка желююча речовина використовувалася під час його виготовлення.
Вибирайте натуральний мармелад — це стане гарантією його користі для організму.