Перепідпорядкування податкової міліції іншим органам виконавчої влади недоцільне

Таке рішення виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

11 червня 2008 року в ДПА Україні відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому були присутні Голова ДПА України Сергій Буряк, Голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець, заступник Генерального прокурора України Віктор Пшонка, Перший заступник Голови ДПА України, начальник податкової міліції Владислав Бухарєв, члени Комітету ВР України та керівництво профільних департаментів ДПА України.
На засіданні розглядалися питання виконання податковою міліцією ДПА України законодавчих актів України та проблеми законодавчого забезпечення її діяльності.
Аналізуючи роботу податкової служби України, Голова ДПА України Сергій Буряк зазначив: „За 5 місяців 2008 року податкова служба зібрала на 36,8 відсотка більше надходжень до бюджету, ніж за відповідний період минулого року, що свідчить про конкретні успіхи. Але існують і проблеми, наприклад, законодавче забезпечення діяльності податкової міліції та загалом діяльності податкової служби.
Наприклад, при наявності кількох додаткових законодавчих інструментів служба могла б збільшити надходження до бюджету до 40 мільярдів гривень, при цьому при запровадженні механізму звичайної ціни – до 15 мільярдів гривень”.
Перший заступник Голови ДПА України, начальник податкової міліції Владислав Бухарєв наголосив : „Податкова міліція наразі керується новими критеріями у своїй роботі. Про що йдеться? Це відходження від практики викриття дріб’язкових злочинів та тих, що не є суспільно небезпечними. Це дало можливість зменшити кількість викритих злочинів з 4,1 тис ( у 2007 році) до 3,3 тисяч ( у 2008 році). При тому що кількість тяжких викритих злочинів зросла з 54% у минулому році до 75% у нинішньому.”
На засіданні наголошувалось, що у боротьбі з податковою злочинністю домінує економічна складова, завдяки чому у 1,7 рази більше відшкодовано до бюджету збитків, нанесених злочинцями, ніж минулого року. Під час виїзного засідання обговорювалось і питання підпорядкованості податкової міліції, яке час від часу дискутується у пресі.
„ Відокремлення податкової міліції від ДПС України та приєднання її до структури МВС чи Мінфіну призведе лише до розбалансованості органів ДПС і створить реальну загрозу виконанню бюджетних призначень”, - наголосив Владислав Бухарєв. За його словами, у своїй діяльності податкова міліція користується інформаційними ресурсами ДПС України, а у разі передачі цього структурного підрозділу до складу іншого відомства дієвість та ефективність роботи податкових міліціонерів буде втрачено.
Голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець підкреслив, що нове керівництво ДПА України усвідомлює, як саме проводити реформаторські зміни в податковій системі і як їх реально впроваджувати. І позитивні результати роботи ДПА України якраз і є свідченням ефективності її діяльності.
Під час виїзного засідання члени Комітету зазначили, що функціонування органів податкової міліції в системі ДПА України, яка здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, на сьогодні є обґрунтованим і практично необхідним. Було ухвалено рішення про недоцільність внесення змін в чинне законодавство щодо перепідпорядкування органів податкової міліції, оскільки законодавчо не ухвалено Концепцію реформування правоохоронних органів.

Прес-служба ДПА України
12 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини