"Дружня" угорщина відмовилася пропускати через свою територію човни для українських морпіхів – Бровді "Мадяр" (ВІДЕО)

"Дружня", "партнерська" угорщина категорично відмовилася пропускати через свою територію штурмові човни з двигунами і румпелями для українських морських піхотинців. Про це в своєму черговому відеозвіті про закупівлі для потреб ЗСУ, зроблені за донати українців, розповів відомий військовий, виходець із закарпатського Хуста Роберт Бровді "Мадяр".

"Дружня" угорщина відмовилася пропускати через свою територію човни для українських морпіхів – Бровді "Мадяр" (ВІДЕО)

Українці в два заходи зібрали гроші на придбання 180 комплектів штурмових човнів  з потужніми японськими двигунами та електро-румпелями Suzuki, але вантажіки з ними, як показав "Мадяр" на прикладі товаро-супровідних документів, їдуть понад два тижні.

Як розповів Роберт Бровді, якщо поляки-блокувальники хоча б якось, час від часу пропускають вантажівки, то угорщина категорично відмовилася, заборонивши навіть з'являтися на її території з вантажем військового призначення. Хоча човни, це не зброя в прямому сенсі, як автомати гармати, танки.

Сьогодні приїхала третя автівка з 10 човнами. Таким чином, станом на 1 грудня вже отримано 68 дивгунів, укомплектованих румпелями, і 28 човнів.

Детальніше про це - у відео зі сторінки "МАДЯР / Фундація розвитку закарпатського мистецтва" у Фейсбуку, з якої тепер дописує Бровді "Мадяр":

01 грудня 2023р.

Теги: Бровді, Мадяр, човни, угорщина

Коментарі

в/о 2023-12-05 / 08:17:20
До останнього.
Ти просто провокатор мацковський.
Я теж слухаю Євроньюс, лише німецькою. Там говорять, що допомагатимуть Україні до повної перемоги, не дивялячись на завивання Орбана, який кляньчить у ЄС мільярди. ЄС скоріше позбавиться Угорщини, ніж перестане допомагати Україні.

a/o 2023-12-05 / 00:58:28
Я зараз слухаю Euronews англійською. За його словами, бюджет ЄС ставить під сумнів фінансову підтримку, яку надають Україні. Це велика проблема, а не угорське (польське, словацьке) ставлення!

Зсу 2023-12-03 / 18:16:03


Перехід на особистості за відсутності будь-якого конструктивного змісту. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


злий 2023-12-03 / 16:53:41
ужгородець, вони всі, сепари паскудотні, тут називаються "Патріот", "українець", "Зсу", "Бандера" і т.д.
Вони лиш так підло, маскуючись під українське, і вміють гидити

Зсу 2023-12-03 / 16:43:00
До ужгородця...Ти сам воюеш чи як?

ужгородець 2023-12-03 / 16:26:51
До 14 59.
Ти під..... ніколи не пиши під ніком ЗСУ, ти його недостойний.
Далі.
Біда у тім що серед закорпатців є багато нормальних людей, частина з яких воює, частина допомагає ЗСУ волонтерством, частина допомагаю армії грошима.
Але є багато марги гнилої, як і колись була в 1944 році, котра голосувала про приєднання до сисисири. А потім ця худобина пролізла на керівні посади в райкомах та колхозах і усе їй було добре. При тому що не одного порядного закарпатця за доносами цих клмунарчиків доморощених вивезли до Сибіру та на Донбас, відки ся мало хто повернув.
А конюхи-добровольці стали керовниками у Закарпатті.
Порядних газдів розкуркулили гопота.
От і тепер їхні онуки зиркають у бік Модрору, чекаючи пуйла, інші у вилупилися бік мадяроти, де сидить таке саме йо....е пуйло, і ті і інші готові торувати Закарапатям як семечками.
Але найбільш велика біда, що більша половина із них сидять у владних кабінетах. І коли треба вишиванку одягають і співають гімн України. А коил треба дітей за границю відправляють у вілли котрі набудували за крадені гроші та хабарі. Але ще й тут шкодять, торгували би Закарпаттям, понаробили собі довідок, що самі каліки, одинокі батьки та опікуни.
Не любиться пиз.... до діточок за границю, не х.... вам тут ще й під час війни обдирати державу.
І назвіться ті, хто погоджується з Орбаном про підписанні миру, дуже вже цікаво??? НЕ ганьбіться назвіть прізвища.
А ви собі не думали, хто буде повертати знищене житло запоріжцям, харківянам, херсонцям??? Долпиз..... до того, що вони пррийдуть та позаберають ваші будинки, все рівно не живете в них, бо маєте їх десятки. Половина будинків та котеджів на Червениці пуста, бо власники втекли за кордон, значить туди бездомні хай селяться, бо жоден із цих будинків на законні гроші не був побудований і виявляється газдам не потрібен, бо вони відсиджуються за кордоном, маючи до декілька паспортів.

злий 2023-12-03 / 16:19:04
Україна завжди була дружньою до угорщини країною і підтриувала її у всьому. Навіть коли йоббіки і орбани робили недружні до України кроки на Закарпатті - підпільно роздавали угорське громадянство, ініціювали акцї на взірець "Я розмовляю тільки угорською" і т.д.
Я переконаний, що українці легко змінять своє ставлення до сусідньої країни, як тільки зникне недружня до України і солідарна з путіним політика режиму орбана. Але в ближчій перспективі таких змін, схоже. не очікується

123 2023-12-03 / 15:10:23
а чому угорщ. мае пiдтримувати укр.? B противному випадку укр.пiдтримувала угорщ.?

злий 2023-12-03 / 15:02:44
до Зсу
Так народ є різний. Є Герої, є диванні герої, а є сцикуни. От і воплять по-різному

Зсу 2023-12-03 / 14:59:37
Я дивуюся з нашого народу,в одній стрічці новин войовничий гвалт що мадяри не пропускають техніку а сіярта сказав що не треба допомагати,а в іншій стрічці новин гвалт бо тцк силою заберають до армії державу захищати..? Хтось мені розкаже чого так? Ви або воюєте або погоджуєтеся з орбаном ош треба мир пидписувати?

ужгородець 2023-12-03 / 13:50:34
Крайньому.
Ні, якщо тебе послухати, то майже усі підемо як ти, сос..... орбану за утлевел. Під.... ви мадярські, ходили бесплатно в українські дитсадки, ходили бесплатно в українські школи, декотрі навіть бесплатно в УЖНу вчилися, а тепер у вас батькіщина модьорсаг. Права ваші порушують, бо пропонують вчити мову країни, в якій живете. Біда ваша в тому, що вас мало, а то вже би сепаразували по чорному як у 38 році та як це робили ваші друзі зауральники на Донбасі у 2014 році. Дограетеся що писки будуть би.... з рана до вечора і орбан вам не поможе. І дай нам Господь вистояти, попитаемо ми ще й орбана, а скоріше самі мадяри з ним розберуться як із Салаші у 1944 році. Той со....в гітлеру, цей со... путлеру і кінець у них буде однаковий - на липу. Слава українській нації.

Пенсіонеру 2 2023-12-03 / 11:38:12


Кремлівські мантри. Коментар видалено. Адмін


Пенсіонер 2023-12-03 / 11:23:35
Нижньому
Ти гумористе розтолкуй це хлопцям, що помирають під Авдіївкою і Марїнкою та морпіхам на лівому березі Дніпра. А то зє....ся за кордон і філософствуєте там. А коли ваші будиночки почнуть захоплювати біженці, які ви закрили на замки, а самі чухнули на кордон, заспіваєте по іншому. Вити про закони будете. Лише про ст 17 Конституції України зараз не пам'ятаєте.

Пенсіонер 2023-12-03 / 07:21:25
Винна Україна лише в тому, що не перекриє нафтопровід "Дружба" та продуктопровід, що йде із Білорусі до мадярів із дизелем. Тоді орбан буде пі..... смоктати а не командувати в ЕС. Але ж наші бариги нічим не гірші за мадярських.

Василь 2023-12-02 / 20:23:20
Чого КМ не прикриє кран з нафтою та газом мадярам чи вони лише зайняті нарахуванням собі премій

Шдандартер 2023-12-02 / 17:28:55
до Злого пса. Україна не була дружньою з Мадярами ще за довго до 2014 р. Не тільки за мовні питання але і пам'ятники руйнували , що забули вже.

злий 2023-12-02 / 12:35:33
Так. Там всі процеси не виходять за рамки демократії та цивілізованості. На відміну від того, що вібувається в угорщині і як позиціонується і діє ця країна в умовах світової кризи

До злого 2023-12-02 / 12:27:00
До злого..Невже ви дії словаків та поляків рахуете за цівілізований світ?

До злого 2023-12-02 / 12:17:41
Просять же мадяри змінити той закон про освіту чого україна не іде на зустріч? Хоча в цій сітуації Україна права я гадаю,но на кону ж всі перспективи ЕС та НАТО.Не треба казки про цивілізований світ,чулисьме інтерв'ю арахамії та виходить і Голандія тепер вже не цивілізований світ.Блінкен ж сказав вступ у НАТО за умови якщо всі члени дадуть згоду.

злий 2023-12-02 / 11:57:26
"до злого"
Є причинно-наслідковий зв'язок. Україна була дуже дружньою до Угорщини країною, навіть занадто - орбанівці і йоббіки робили на Закарпатті, що хотіли. Але це ставлення змінила саме позиція орбана/угорщини з початком війни - війська в бік нашого кордону в перші дні, а потім явні дії на підтримку росії - блокування транзиту тощо.
Тому не треба валити з хворої голови на здорову. Це угорщина позиціонувала себе як ворог України і всього цивілізованого світу, колективного Заходу взагалі. А не навпаки

НОВИНИ: Соціо

21:58
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини