Про це повідомив голова ГС "Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття" Олександр Гарновдій.
Вперше в Україні було створено регіональну дегустаційну комісію, а також прийнято рішення про її подальшу діяльність.
Учасники дегустаційної комісії отримали дипломи про проходження курсу «Основи органолептичної оцінки якості напоїв», який відбувся у серпні-вересні 2023 року.
Започатковано традицію внутрішньої дегустації молодого вина 2023 року виробництва.
Традиційно в День Святого Мартина у всій Європі визрівало перше вино, яке подавалося до святкування. У наступному році традиція буде розширена та продовжена.
В засіданні взяв участь Віктор Тереля – заступник директора департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОВА – начальник управління аграрного виробництва та продовольства, який вручив відзнаки від обласної влади з нагоди Дня виноградаря і винороба.
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу