В Ужгороді суддя з показовою "корупційною" практикою виправдав чергового "корупціонера"

Йдеться про депутата, секретаря керівника Баранинської територіальної громади Валерія Шалаху, якому правоохоронці інкримінували корупційне порушення. Депутат голосував за своє обрання головою постійної комісії ради з питань бюджету та регуляторної політики.

В Ужгороді суддя з показовою "корупційною" практикою виправдав чергового "корупціонера"

13 жовтня суддя Ужгородського міськрайонного суду Василя Бедьо прийняв рішення закрити провадження у корупційній справі №308/10950/23 про адміністративні правопорушення щодо депутата Валерія Шалахи – у зв'язку з відсутністю в його діях події і складу адміністративного правопорушення. Відповідне рішення оприлюднено в судовому реєстрі 26 жовтня.

На думку судді, правоохоронці допустили помилкове тлумачення ч. 1 ст. 172-7 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП та положень ст.1 Закону України «Про запобігання корупції», і склали протокол на невинну особу.

Тобто, суддя, всупереч "букві та духу" антикорупційного законодавства, прийшов до висновку, що чиновники мають право голосувати за своє ж призначення і це не буде конфліктом інтересів. Відтак, черговий фігурант корупційної справи уник відповідальності та внесення в офіційній Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Слід звернути увагу громадськості на те, що розгляд цієї справи від самого початку супроводжувався очевидним затягуванням. Так, справа надійшла до судді В.Бедьо ще 27 червня, однак фактичний розгляд її відбувся лише 13 жовтня. І це попри те, що законодавством встановлено строк розгляду таких справ всього 15 днів.

Аналогічно суддя В.Бедьо затягує розгляд справи і щодо іншого скандального фігуранта зі значним корупційним шлейфом - ужгородського депутата від партії Віктора Медведчука "ОПЗЖ" Павла Маєрчика.

Так, з аналізу аналогічних корупційних справ, даний суддя відомий тим, що, здебільшого, не вбачає корупційних порушень у діях депутатів та чиновників. В період з 2018 року ним закрито 19 справ за відсутнісю складу правопорушення або малозначністю. В основному справи стосувались митників, податківців, керівників і начальників відділів державних та комунальних установ, зокрема і працівників правоохоронних органів.

05 листопада 2023р.

Теги: Шалаха, Бедьо, корупція

Коментарі

Стоп корупціі 2023-11-06 / 13:43:49
Косей продав цю справу за ящик віскаря!

Адвокат 2023-11-06 / 09:49:51
Та Бедьо повинен давно сидіти на нарах. Цей під.... справу не розгляне роками, поки йому не всунеш хоч тисячу гривень. Тягне прості справи роками і розглядає лише за гроші. Хоча, там половина таких в Ужгородському міськрайонному.

Але 2023-11-06 / 04:12:00
Дії Законів України та правохордонців дуже жорстокі, забороняючі і нападаючі, пересдідуючі, каральні і репресивні. А дії їх - законів і силовикіа дуже не правогарантовані і поавозахисні. Субєкти із влади, що їх у судах Закарпаття у ці роки, десятиріччя 2010-22-23 розглядають можливо і точно не без гріхів владного, майново-грошового і корисного напряму. Але державна правоохоронна система -десятки служб в т.ч. і безпека і двс і суди та апеляцій.суд мають у пріоритеті не права людий ай напір роблять на покарання і репресії. Щодо Василя Ш., який є не подарок то суддя В.БедьО в чомусь і пправий бо норма конфлікту інтересів у ОрганахМС нова і неоднозначна. Вище сказане про розбірок влади до влади.

Але щодо простих людей як обєктів впливу від силовиків і поліції то много нових норм введених при Зеленськім і при П.О.Порош та Януковчу чи попередніх президентів то поліція і всі силовики і правова система є антиправові і репресивні. Мета часто невиправдовує засоби і жертви.

Про Закон України 2023-11-06 / 04:01:53
Дії Законів України та правохордонців дуже жорстокі, забороняючі і нападаючі, пересдідуючі, каральні і репресивні. А дії їх - законів і силовикіа дуже не правогарантовані і поавозахисні. Субєкти із влади, що їх у судах Закарпаття у ці роки, десятиріччя 2010-22-23 розглядають можливо і точно не без гріхів владного, майново-грошового і корисного напряму. Але державна правоохоронна система -десятки служб в т.ч. і безпека і двс і суди та апеляцій.суд мають у пріоритеті не права людий ай напір роблять на покарання і репресії. Щодо Василя Ш., який є не подарок то суддя В.БедьО в чомусь і пправий бо норма конфлікту інтересів у ОрганахМС нова і неоднозначна як і много нових норм введених при Зеленсьм і прии П.О.Порош. Поліція і всі силовики і поавова система є антиправові і репресивні. Мета часто невиправдовує засоби і жертви.

нижньому 2023-11-05 / 21:47:41
Де тут вплив? Тут інформування. А в твому коменті - перешкоджання діяльності журналістів

Стаття 126 Конституції України 2023-11-05 / 21:42:20
Незалежність і недоторканність судді гарантуються Конституцією і законами України.

Вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється.

Якщо в Україні ростріляти 1000 судей - це буде на користь судовій системі 2023-11-05 / 21:12:04

НОВИНИ: Кримінал

23:16
/ 2
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
» Всі новини