Триста юних киян відпочинуть у "Зачарованій долині" на Закарпатті

Для малечі літо - відпочинок, а для старшокласників - перша робота
Ось і добіг кінця ще один навчальний рік, пролунав останній звоник і
настали найочікуваніші усіма школярами літні канікули. Час, коли діти вдосталь можуть насолодитися купанням у водоймах, спілкуванням з
однолітками та різноманітними іграми у дворі чи на стадіоні. Для батьків же початок червня пов'язаний з турботами про власну дитину, хвилюванням чи на благо нею буде використано вільний час, чи не піддасться їхнє "чадо" спокусі спробувати алкоголь, цигарки чи наркотики?

З метою убезпечити дітей від згубного впливу вулиці, сучасного телебачення, яке звужує світ до пивної чи нікотинової насолоди, батьки прагнуть забезпечити дитині відпочинок на природі, подалі від міста, під наглядом досвідчених педагогів. Тож частина батьків відправляє дітей на оздоровлення у табори Криму чи Карпат, інша - до бабусі в село дихати свіжим повітрям, треті ж з різних причин не можуть собі дозволити ні першого, ні другого.
Невже тоді діти повинні стати на три літні місяці заручниками кам'яних джунглів та втратити можливість повноцінно відпочити?
- Літне оздоровлення - це законне право кожної дитини, а завдання дорослих -  забезпечити їм гідний відпочинок. Шевченківський район - один із перших у столиці, де пріоритетом стали діти, умови їхнього навчання та дозвілля.
Завдяки цьому у 2008 році через систему освіти буде оздоровлено 6475 дітей, тобто більше 25 % школярів, які навчаються у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах району. На це у бюджеті Шевченківського району передбачено майже 4 млн.грн. У період з червня по серпень діти матимуть можливіть відпочити як на кримському узбережжі, так і на Закарпатті. Крім того, для наймешних школярів працюватиме 17 літніх пришкільних таборів, а для старшокласників - 19 трудових об'єднань старшокласників, - заявив
голова Шевченківського району Віктор Пилипишин.
Iз закінченням останньої навчальної чверті у 17 школах Шевченківського району почали працювати пришкільні табори для дітлахів 1-7 класів. Для батьків малечі, які поки-що бояться далеко відпускати своє дитя, вони стали справжнім подарунком. Адже і батьки менше хвилюватимуться, коли дитина поруч, і дитині вдасться уникнути стресу, пов'язаного із розлученням з родиною. Цього року відпочити у літніх таборах виявили бажання 1260 учнів молодших класів Шевченківського району. Там вони перебуватимуть протягом 21 дня під наглядом досвідчених вихователів, навчатимуться, відвідуватимуть освітньо-культурні заходи. Вартість путівки до табору становить майже 300 грн., але для батьків вона складе лише 45 грн. або 15 % від загальної вартості, решта виділяється з районного бюджету.
На час перебування у пришкільних таборах для учнів у бібліотеках
проводитимуться літературні та мистецькі години, зустрічі з цікавими
людьми. Діти регулярно відвідуватимуть театральні вистави та святкові концерти, за участю вихованців Будинку дитячої творчості та центру творчості "Шевченківець. Також для дітей буде організовано оглядову екскурсію Києвом та околицями, де кращі екскурсоводи розкажуть їм таємниці та секрети, які приховують деякі будівлі та історичні місця столиці.
У той час, як малеча з головою порине у літні розваги, старшокласники старанно працюватимуть задля добробуту власної школи у трудових об'єднаннях старшокласників (ТОСах). У 2008 році кількість таких об'єднань у Шевченківському районі збільшилася. У перші дні черня вони запрацювали у 19 школах району. Протягом місяця у межах діяльності ТОСів підлітки допомогатимуть робити ремонти у приміщеннях та на території власної школи.
За цю працю кожен з них отримає грошову винагороду, розмір якої залежатиме від старанності та сумлінності окремого учня. Бажання зробити свою школу ще привітнішою та попрацювати щоденно чотири години виявили 380 старшокласників. Подібний відпочинок покликаний розвинути у сучасних учнях самостійність, повагу до чужої роботи та відволікти від бажання займатися у вільний час різними дурницями. Для організації ТОСів із районного бюджету було виділено 100 тис. грн.
Крім того, цього літа повністю або частково за кошти бюджету району
шевченківські школярі відпочиватимуть у таборах "Тимурівець" у місті
Євпаторія, "Блакитна хвиля" у місті Саки та санаторії "Зачарована долина" у Закарпатті. Протягом перебування у курортних зонах дітям буде забезпечено повноцінне харчування, пізнавальні екскурсії та насичену розважально-спортивну програму.
Цього літа у таборі "Тимурівець" відпочиватиме 763 дитини з
малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей, які навчаються у
Шевченківському районі. Для 300 з них путівки будуть безкоштовними, зокрема для 47 вихованців дитячого будинку "Ясний". Загальна вартість поїздки 1 511 тис. грн., з них - 1 373 тис. грн. - бюджетні кошти, 138 тис. - батьківська плата.
У "Блакитній хвилі" протягом літа матимуть можливість оздоровитися 785 дітей. Повністю безкоштовними путівки будуть для 335 дітлахів, у першу чергу для 120 вихованців школи-інтернату No. 20 з малими та затухаючими формами туберкульозу, дітей, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, талановитих та обдарованих дітей. На відпочинок у "Блакитній хвилі" з бюджету виділено 1 279 тис. грн., батьківська плата складає 120 тис. грн.
На оздоровлення у "Зачаровану долину" поїде 300 школярів району, для 77 з них подорож буде повністю безкоштовною. 47 путівок загальною вартістю 63 тис. грн. отримають вихованці дитячого будинку "Ясний", решта буде розподілена між активістами туристичних гуртків, обдарованими та талановитими вихованцями творчих колективів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. З бюджету на поїздку у Закарпаття виділено 372 тис. грн., батьківська плата становить 33 тис. грн.
Також 279 дітлахів відпочинуть у спортивно-оздоровчому таборі ДЮСШ No. 7 "Олімп" на Трухановому острові в Києві. З них 240 - вихованці цієї ж спортивної школи та 39 дітей-пільговиків. На відпочинок на Трухановому острові з бюджету Шевченківського району виділено 302 тис. грн.

Сайт Шевченківського району м.Київ
09 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:00
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 1
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
» Всі новини