У Великому Березному на мільйон замовили дороговкази та інформаційні стенди у франківського ФОПа з оточення закарпатських ОПЗЖшників

Великоберезнянська селищна рада Ужгородського району Закарпатської області за результатами відкритих торгів з особливостями уклала договір з ФОПом Олександром Олексійовичем Бурсановим на суму 1,15 млн грн.

У Великому Березному на мільйон замовили дороговкази та інформаційні стенди у франківського ФОПа з оточення закарпатських ОПЗЖшників

Про закупівлю повідомляється у системі Прозорро.

На аукціоні на виготовлення та встановлення дороговказів і стендів з інформацією про природні та культурні об’єкти, схеми на велодоріжках Ужанської туристичної траси конкурували ТОВ «Гранд принт 25» та ФОП Бурсанов Олександр Олексійович. Обидва учасники запропонували однакову ціну, нижчу на 0,1% від очікуваної вартості, і протягом торгів її не змінювали.

Пропозицію ТОВ «Гранд принт 25» замовник відхилив, посилаючись на відсутність досвіду в учасника виконання аналогічних договорів, виходячи з наданих ним фото, на яких зображено 7 інформаційних знаків та щитів, встановлених у об’єкті природно-заповідного фонду Одеської області, замість не менше 10-ти стендів (дороговказів) на туристичному маршруті чи атракції без елементів кріплення на лицьовій стороні, як цього вимагав замовник у тендерній документації.

Згідно із технічним завданням, переможець аукціону ФОП Бурсанов до 31 липня цього року має виготовити та встановити 55 туристично-інформаційних металевих стендів з інформацією на них у повноколірному друці на двох мовах (українська та англійська): 6 шт з розмірами 1200х1800 мм та 49 шт з розмірами 600х900 мм. А також 65 шт дороговказів з інформацією на них у повноколірному друці на двох мовах розміром не менше 140х400 мм: 37 шт дерев’яних і 28 шт металевих.

В укладеному 29 травня 2023 року договорі вказано, що роботи вартістю 1 150 000 грн фінансуються у рамках проєкту «Покращення доступності та мобільності у словацько-українському транскордонному регіоні та підтримка екологічного транспорту» з джерел Європейського інструменту сусідства у рамках програми транскордонного співробітництва на 2014-2020 роки за фінансування Європейського інструменту сусідства та дольової частки з обласного бюджету.

Однак у додатковій угоді, укладеній 6 червня, вказано, що джерелом фінансування майже усієї закупівлі є загальний фонд місцевого бюджету – 985 000 грн, а сума грантових коштів становить 165 000 грн. Тобто, Великоберезнянська селищна рада витратить на виготовлення та встановлення дороговказів та інформаційних стендів майже 1 млн грн власних коштів.

Олександр Бурсанов з Івано-Франківська зареєстрував ФОПа 2 роки тому з основним КВЕДом діяльності «комп’ютерне програмування» та ще у 28-ми напрямках підприємництва від інформаційних послуг та готельно-ресторанного бізнесу до будівництва та лісопереробки. Сума договорів, укладених через «Прозорро», переважно на неконкурентних закупівлях – 1,7 млн грн. Основний замовник – Великоберезнянська селищна рада на суму 1,23 млн грн.

Олександр Бурсанов є засновником ГО «Туристичне товариство «Карпатські стежки», а також засновником і берефіціаром ТОВок «Синевірський перевал», зареєстрованому у с. Синевир Хустського району Закарпатської області, та «Бізон-Україна», що зареєстроване у смт Воловець також на Закарпатті.

Як співзасновник і бенефіціар Бурсанов зайшов у ТОВ «Синевірський перевал» у квітні 2021 року і до квітня 2022 року володів часткою разом із колишньою чиновницею Міжгірської РДА (ліквідованої після адмінреформи 2020 року) Мар’яною Дорош, Іриною Дорош та Іриною Фериг. Згідно із даними аналітичної системи YouControl, чоловік Мар’яни Дорош, Антон Дорош, був керівником Міжгірської місцевої організація політичної партії «ОП-ЗЖ»

Директором ТОВ «Синевірський перевал» є Діана Лучкова, депутат Мукачівської міської ради попереднього, 7-го скликання, від партії «Відродження». У 2020 році Лучкова балотувалась до міськради від «ОП-ЗЖ», але не пройшла. Через ПП «Телерадіокомпанія «Перший Кабельний» Лучкова пов’язана бізнесом з родиною депутата Закарпатської обласної ради 8-ого скликання від «ОП-ЗЖ», свояком Віктора Медведчука, Іваном Чубиркою.

Мар’яні та Ірині Дорош належать земельні ділянки на Синевирському автомобільному перевалі, на яких розташований 3-зірковий готель «Синевирський перевал». Акурат біля Свято-Іллінської церкви УПЦ (МП).

У іншому ТОВ, «Бізон-Україна», Олександр Бурсанов як співзасновник і бенефіціар з’явився у жовтні 2021 року. Крім нього засновниками і кінцевими бенефіціарами компанії значаться ТОВ «Синевірський перевал», киянин Віктор Васильович Ястребов та словацька фірма BIZON CAPITAL s.r.o., яка належить Віктору Ястребову.

Повний тезка Ястребова раніше очолював державне підприємство «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону» та був керівником самого проєкту «Повітряний експрес».

Державне підприємство фігурує у справі про банкрутство, а «Повітряний експрес» – один із найскандальніших проєктів періоду очільництва Держінвестпроекту Владиславом Каськівим. У 2011 році ДП залучило у Ексімбанку КНР кредитів на суму 382,3 млн доларів і не повернуло їх.

У 2020 році Владислав Каськів обрався до Закарпатської обласної ради від партії «ОП-ЗЖ». Фігурує у кримінальних провадженнях Генпрокуратури та НАБУ щодо заволодіння та виводу на рахунки іноземних компаній коштів з державного бюджету України.

Олена Мудра

24 червня 2023р.

Теги: дороговказ, стенд, ОПЗЖ, Березний

Коментарі

місцевий 2023-08-15 / 16:01:02
Шановні ви даремно цю доріжку і знаки робіте тому що вам з перша
треба було укріпити дамбу бо вона повністю підмита
ще ПО чекайте осінь підуть дощі і ця доріжка буде змита ви це небачіте посліплисьте лиш би гроші,списати 75% покласти у кішеню і допобачення коли вам буде уже доставка сволочі злодії,небоїтеся ані Бога ані чорта ф ууу на вас

березнянин 2023-06-29 / 18:53:08
Олександр Бурсанов більше року перебуває на горі Яворник як і інші троє чоловіків які ховавуться від призову на службу під час воєнного стану, а 2 відділ Ужгородського районного ТЦК та СП ( смт.Великий Березний) робить вигляд що їх там нема. Чому одні вовуть а другі заробляють мільйони. ТРЕБА ЩОБи ГАЗЕТА "Закарпаття онлайн звенулася до 2 відділу Ужгородського районного ТЦК та СП ( смт.Великий Березний) перевірити цей коментар, бо майже з того мільйому щось принесуть і до военкомату в Березному, як і в Одесі.Виникає запитання -ну то шо? Військовий комісар Березного в долі?

владьо-2 2023-06-27 / 13:24:19
І-НІ ОДНОГО ЗЛОДІЯ з Цих-в Армію НЕ ЗАБРАЛИ?-ДУЖЕ Цікаво?ЧОМУ?-"ТАК" РОБить Воєнкомат в Березному?

Но чого 2023-06-26 / 16:37:30
Тi злодii! ще при владi

березнянин 2023-06-26 / 06:24:14
У Бурсанова бізнес на Яворнику,у Кирлика в Термачові от і промаркують свої бізнеси за рахунок місцевого бюджету за ціною 26706грн за квадратний метер інформаційного щита.Геніально!Остап Бендер позаздрить.

Славік 2023-06-25 / 19:50:01
Кирлик великий друг Дрогобецького-опзж, і заступник в нього з опзж, нема чому дивуватися, кажуть шо сепар

владьо 2023-06-25 / 17:45:16
усі вони-там -і Дезертири і Злодіі-і віталька капраль і менти з береного-і члени виконкому!ВСІХ на ФРОНТ!

Владьо 2023-06-25 / 16:44:45
А що там віталька капраль вже не бігають до кірюші проситі за велодоріжку. Мілльон дали на маркованя тої велодоріжку а ї самої неє. Гонно боті що віталька дустав малі еврікі за свої труди і топіть кірюшу на виконкомі ці може в дєзєптіра появилася совість.

З березного 2023-06-25 / 16:26:49
Так Кирлик сам бувший регіонал. Тут дивне лиш одне, чому люди так довго його терплять

Бенедикт 2023-06-25 / 13:47:31
1) Наскільки я розумію у районі гроші виплачують із затримками, у не повному об'ємі, знімають надбавки. Грошей взагалі бракує на соціальні сфери. Але як бачимо це не є пріоритетом.
2) Тобто те, що Бурсанов співпрацює з членами ОПЗЖ, партією яка зруйнувала оборонну промисловість в Україні і є 5 колоною, не є настільки важливим, як те, що його знає " з позитивного боку туристична спільнота"? Тобто те, що він фахівець у туризмі одразу унеможливлює корупційну складову? І плювати на те, що він має відношення до проросійської політичної сили? Або ви настільки безпринципна людина або хвора на голову.
3) Другий рік війни, а наші люди толерують корупцію... Поки чесні лікарі, прості державні службовці та вчителі за межею бідності, хтось витрачає майже мільйон грн на інформаційні знаки... Боже, що з цією країною і людьми не так?

Березнянка 2023-06-25 / 13:22:30
Добрі шо автобусна станція в нас паранна

Депутат 2023-06-25 / 13:20:22
Є великі сумніви, що за це голосували депутати!

Можу пувісти 2023-06-25 / 12:45:31
А стоянка в центрі Березного коло «Амбара» коли ся буде робити?

Не пувім 2023-06-25 / 10:46:26
Тротуари би точно не помішали. Бо мож собі голову уломити, поки дітину до школи довести... не всі березняни мавуть машини

Ростіку 2023-06-24 / 22:48:31
Те, що вас в деталі дерибану бабла не посвятили, вам уже пояснили нижче.
Але в мене до вас інше питання: ви точно переконані, що розкрадати європейські гроші на неконкурентній основі - можна? Це не корупція? Не злодійство?
Медведчука теж багато хто знав зі свого "позитивного" боку і як фахівця в сфері кризового менеджменту. То може тепер попросити його назад із росії, попросити пробачення, повернути конфісковане і ще поцілувати в гузицю?
А заодно вже й Каськіва "панять і прастіть"?

Ви там, шанрвний, на Яворнику (не)кави перепилися, чи головов у сосну ся вдарили?

до Ростіка 2023-06-24 / 22:11:10
До закупівлі була укладена додаткова угода, у якій прописано, що згаданий мільйон фінансується з місцевого бюджету. Але, видно, ваш фивник вас у фінансові деталі не посвіщає, а глянути самому у закупівлю знань бракує. На Явірник до вас каву най медведчуківці йдуть пити, як туризм розвиваєте видно добре)

Ростік 2023-06-24 / 21:55:43
Пишіть що тендер виграв та виконав роботи з маркування керівник гірського притулку на горі Яворник що на Великоберезняншині. Гроші на проект дали європейці тому з бюджету України ніхто гроші не забирав, а з отриманих коштів заплатять податки які підуть до бюджету. Олександра Бурсанова з позитивного боку добре знає туристична спільнота не тільки Закарпаття а й усієї України як фахівця у сфері туризму. Тому щиро вдячні автору публікації за увагу до даної теми та запрошуємо поспілкуватися на Яворник за горнятком кави на усі питання що стосуються розвитку туризму та даного проекту зокрема.

березнянин 2023-06-24 / 20:20:40
Лиса голова цілком здуріла,невже немає більш важливих об"єктів щоб вкласти цей мільйон?Роби тротуари йо...лопе

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини