В львівській "Криївці" відбулося нагородження переможців змагань "Стежками Героїв", що пройшли на Закарпатті

Дев’яті змагання «Стежками Героїв» офіційно завершились в неділю, 1 червня 2008 року у львівському клубі-кафе «Криївка» (один зі спонсорів призового фонду змагань).

В львівській "Криївці" відбулося нагородження переможців змагань "Стежками Героїв", що пройшли на Закарпатті

Спеціально для тих, хто не зміг взяти участь у цьому заході, нижче подаємо опис того що і як там відбувалось. Адже об’єктивно, що учасники змагань Луганщини, Донеччини, Криму, Одещини, Черкащини, Кіровоградщини та інших регіонів не змогли взяти участь в церемонії нагородження
Ведучим урочистого заходу був львівський старший пластун, що зараз працює на відповідальній посаді в www.kryjivka.com.ua Роман Дзедзик (більш відомий під псевдом «Колобок» чи «Калабан» та як учасник команди «Транзит», що виграла змагання в 2006 році). Завдяки саме його старанням було забезпечено «вікно» в недільний час у насиченому відвідувачами популярному львівському кафе.
Вступне слово голови Оргкомітету
Передусім «Колобок» запросив до слова керівника Оргкомітету змагань Юрія Юзича, який коротко розповів про історію «Стежок Героїв» та подякував цьогорічним організаторам змагань, зокрема Оксані Бєляєвій (секретар), Сашку Аргату (прес-секретар), Івану Селехману (заступник голови Оргкомітету), Сашку Вербичу (редактор сайту) і Тарасу Путасу (голова суддівської колегії, що напередодні зламав ногу і не зміг прийти) та Василю Кізимі (суддя). Згодом присутнім  із числа згаданих організаторів було вручено теплі туристські шапочки і рукавиці виробництва фірми «Командор», одного із спонсорів.
Ю. Юзич також подякував членам Оргкомітету в регіонах, які особливо потрудились цього року: Тарасу Дзюбі (Франківськ), Дмитру Панову (Кіровоград), Юрію Житлову (Луганськ), Ані Музалі (Львів). Олегу Гетуну (Рівне) і Наталі Бурик (Тернопіль).
Насамкінець була висловлена особлива подяка за сприяння в підготовці «Стежок Героїв» двом віце-президентам ФСТУ – Юрію Штангею (допомагає Оргкомітету впродовж трьох останніх років) та Володимиру Соколову (між іншим, єдиний в Україні суддя міжнародного класу зі спортивного туризму).
Про вклад закарпатців в цьогорічні змагання
Далі «Колобок» запросив до слова голову Закарпатської Округи Пласту Андрія Ребрика, який розповів про своїх земляків, що допомогли цього року в проведені змагань. Передусім він подякував за допомогу у виданні книжечки учасника змагань директору ужгородського видавництва "Ґражда". Наступні подяки адресувались заступнику Голови Закарпатської обласної державної адміністрації В. В. Гоблику (сприяння місцевих органів влади), командиру Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону державної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби В. І. Опаленку та Отцям-василіанам Малоберезнянського монастира Св. Миколая і особисто о. Франциску. За телевізійне висвітлення старту змагань, зокрема на національних каналах «5-му» і «СТБ» організатори вдячні закарпатським журналістам Тетяні Довганинець (ОДТРК «Тиса-1») та  Аліні Комарницькій («21 канал»). На завершення «закарпатської» теми учасники нагородження переглянули телевізійну передачу про цьогорічні «Стежки Героїв», яка була в ефірі ще під час змагань в програмі «Доброго ранку Закарпаття».
Коротко про спонсорів
Далі слово було надано скарбнику змагань Роману Пастуху (львівський старший пластун; вихованець, а тепер і виховник в юнацькому курені ч. 1 імені Короля Данила), який, зокрема, відповідав за роботу зі спонсорами. Зауважимо, що призовий фонд цього року склав 7550 грн.
Передусім Роман подякував вже традиційному спонсору змагань – мережі магазинів зброї та спорядження «Штурм», єдиному зі спонсорів, що надав призи не тільки переможцям, що зайняли 1-ші та 2-гі місця, але й «бронзовим» призерам. Тепер команди-переможці мають можливість безкоштовно отримати туристичне спорядження за адресою www.sturm.com.ua.
Наступна подяка адресувалась ще одному традиційному спонсору – інтернет-магазину туристичного спорядження «Чорногора», що надав сертифікати на суму 1600 грн. Хто не знає інформуємо – під  адресою www.chornohora.com «ховається» мережа магазинів туристичного спорядження «Робінзон», загальне керівництво якою здійснює вихованець стрийського Пласту старший пластун Юрій Миськів (курінний пластового куреня «Червона Калина», до якого належав колись запеклий пластун-мандрівник Степан Бандера).
Ще одним спонсором призового фонду, якому подякував Роман Пастух від імені Оргкомітету і всіх учасників змагань, став інтернет-магазин турстичного спорядження www.gorgany.com, який з 2006 року традиційно підтримує «Стежки Героїв» (цього року на суму 1200 грн.). Варто відзначити, що головний організатор цього магазину є колишній голова Студентського товариства ЛНУ ім. Івана Франка Андрій Бандрівський, який в перші роки «Стежок Героїв» особисто водив команди студентів і займав призові місця.
Роман висловив подяку і львівському магазину туристичного спорядження «Команчеро» (в Інтернеті відмий за адресою www.fira.com.ua), що цього року, як і в перші три роки проведення «Стежок Героїв» у 2000-2002 роках, вирішив долучитись до проведення змагань. Левову частку (1000 грн.) витрат на виготовлення кубків і медалей покрив саме «Команчеро» за що йому велика подяка. Відзначимо, що після завершення заходу в «Криївці» всі наявні «стежківці» сфотографувались на тлі банера «Команчеро», який з технічних причин був відсутній на світлині з відкриття змагань в с. Кострино.

Дев’яті змагання «Стежками Героїв» офіційно завершились в неділю, 1 червня 2008 року у львівському клубі-кафе «Криївка»

Для окремої подяки київському спонсору, який, як не дивно, підтримав призовий фонд змагань в розмірі адекватному «Штурму» (2000 грн.) було запрошено Максима Грищука (відомий також, як керівник команди-пеерможця цьогорічної двійки «Варяги»). Максим розповів веселу історію про те як знайшов київський екіпірувальний центр «Траверс» (інтернет-адреса www.traverse.com.ua). Хоч письмова подяка Оргкомітету вже була передана Києві, М. Грищук ще раз підкреслив важливість підтримки «Стежок Героїв» саме київськими фірмами туристичного спорядження. З цього року почесне перше місце в цьому напрямку заслужено посів екіпірувальний центр «Траверс»
Інформаційні партнери
Оскільки в інформаційному висвітлені цьогорічних змагань найбільшу ініціативу виявив вище згадуваний Андрій Ребрик, то саме йому випала честь познайомити присутніх з інформаційними партнерами «Стежок Героїв». Насамперед він відзначив важливий вклад в популяризацію ідеї змагань івано-франківського  всеукраїнського журналу «Карпати. Туризм. Відпочинок» (www.karpaty.net.ua), а також «Пластового Порталу» (www.plast.org.ua).
Особлива подяка була висловлена Центру досліджень визвольного руху (www.cdvr.org.ua), який вже кілька років співпрацює із Оргкомітетом змагань, за надану літературу та DVD-диски з історії УПА.
Спеціальна подяка була вручена Голові Крайової Пластової Ради В’ячеславу Стебницькому для пані Ольги Вислоцької-Тритяк за надані учасникам команд-переможців змагань 12 комплектів двотомника спогадів військового розвідника Української Галицької Армії Івана Вислоцького: «Спомини розвідника з часів Першої світовоі війни» та «Спомини розвідчого старшини».
Спеціальні конкурси
Переможцем журналістського конкурсу стала команда «Байдики». Ведучий нагородження ствердив, що двічі перечитав статтю, щоб краще її зрозуміти і врешті-решт був вражений захоплюючим стилем її написання.
Нагородження переможців фотоконкурсу теж проводив ведучий «Колобок» (адже призи на фотоконкурс надала «Криївка»), а в цей час організатор даного конкурсу Петро Задорожний демонстрував через проектор роботи переможців. Кращим фотографом змагань 2008 року був визнаний тернопільський пластун Віктор Гурняк, який отримав у нагороду новий штатив для свого фотоапарату (останній, до речі, «втопився» при переході на переправі через потік Воєводин під Полониною Руною). Нагадаємо, за правилами конкурсу, було чотири номінації:
1. «Стежками Героїв». Перше місце зайняв Віктор Гурняк, а друге – Ярема Гриців з львівської команди «Пацанчики».
2. «Один у полі Воїн». Переможець – станичний Львівської станиці Пласту Юрій Гвоздович, з команди «Тури» (в нагороду отримав нову батарею для своєї відеокамери).
3. «Як ми горами ходили». Перше місце знову у Віктора Гурняка, а друге дісталось львів’янину Роману Жагляку з команди «Тімос».
4. «Я піду в далекі гори». Тут знову переміг Віктор Гурняк
Додаткове відзначення за світлину під символічною назвою «Перевертень» отримав теж тернополянин – Войтович Тарас, команда «Світланка і Дзвоники».
Відзначимо, що роботи переможців незабаром прикрасять стіни «Криївки» і всі відвідувачі зможуть відчути дух «Стежок Героїв» саме на цих світлинах.
Нагородження команд
Член суддівської колегії Микола Бігус, за відсутності Голови колегії Траса Путаса, озвучив результати змагань. Було названо місце і ходовий час всіх команди, які брали участь у змаганнях, включно з тими, що не змогли дійти до фінішу або дійшли в неповному складі.
Передусім окремі грамоти Микола вручив двом дівочим командам «Мармулядки» (Кадра виховників 12-го львівського пластового юнацького куреня ім. Марусі Чурай) та «Спартанкам» (львівсько-тернопільському 14 куреню старших пластунок) за особливу мужність проявлену під час зголошення до участі в змаганнях, виходу на старт і успішне фінішування (це стосується тільки «Спартанок»), хоча й не в повному складі
Повні результати, а також перелік призів, будуть опубліковані незабаром на сайті змагань, а тут назвемо лише абсолютних переможців. Результати І категорії складності такі:
– третє місце зайняла львівська команда «Кальцифер» на чолі з Маркіяном Келеманом (саме в цій команді йшли відомі пластунам Оксана і Тарас Бєляєви);
– друге місце вибороли «Байдики» (Львів) на чолі з Іваном Поповичем (раніше команда славилась тим, що більшість її учасників серйозно займаються бойовим гопаком); нагадаємо, що в цій же команді дістався приз за перемогу у журналістському конкурсі;
– перше місце знову посіли львівські «Ядрьоні черепахи» на чолі з Володимиром Мисаком (кістяк команд сформовано з вихованців пластового юнацького куреня ч. 69 ім. Б. Хмельницького).
Всі три команди-переможці «одинички» виявились львівськими!
Результати ІІ категорії складності:
– третє місце здобула команди «Тімос» на чолі з Ярославом Дмитришиним (керівник команди є зв’язковим вищезгаданого пластового куреня ч. 69 ім. Б. Хмельницького; в команді булі і не пластуни);
– друге місце дісталось команді «Варяги» (Тернопіль) на чолі з Максимом Грищуком (керівник команди є старшим пластуном Станиці Тернопіль);
– перше місце заслужено посіла команда «Острозька Академія» на чолі з Олександром Шамою (керівник цієї команди колись починав в команді старшого пластуна Андрія Жупника, який був присутній на нагородженні і з цієї нагоди дав кілька порад-секретів успіху на «Стежках Героїв»).
Відзначимо, що команди-переможці «двійки» точно в такому ж порядку стали переможцями змагань «Стежками Героїв», але в першій категорії складності. Сподіваємось, що наступного року достойну конкуренцію їм складуть як команди-переможці цьогорічної «одинички», так і команди, що перемагали в «двійці» у попередні роки. Тож, видається, що наступного року боротьба на змаганнях «Стежками Героїв» буде ще жорсткіша, а хто стане переможцем ми дізнаємось незабаром. Залишилось всього лиш 11 місяців – до старту ювілейних, десятих, змагань!

03 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини