Ужгородські торговці влаштують пікет через закриття ринків

Приватні підприємці та їхні наймані працівники, які працюють на ужгородських ринках, збирають ініціативну групу, аби організувати пікет під стінами Ужгородського міськвиконкому.

На такий крок підприємці готові піти, якщо ринки, на яких вони працюють, насильно закриють, а їх так само насильно змусять припинити роботу. Про це повідомила сьогодні один з організаторів пікету Тетяна Біров.
За словами Бірової, підприємці не винні в тому, що адміністрація ринків не створила для їхньої діяльності умов, які передбачені Правилами торгівлі на ринках. «Наскільки нам роз’яснив юрисконсульт, адміністрації ринків повинні створити для підприємців, які торгують, усі необхідні умови: і забезпечити протічною водою, і смітниками. І прибиранням, і дезинфікуванням території ринку тощо. Нічого подібного на ужгородських ринках немає. Певна річ, постає питання: за що ми платимо ринковий збір, якщо всіх цих умов не створено? В принципі, особисто я готова платити й більше, аби лише працювати в нормальних умовах».
Нагадаємо, виконавчий комітет Ужгородської міської ради 28 травня 2008 року ухвалив рішення про призупинення діяльності міських ринків. Згідно з цим документом, контролюючим службам міста, а саме Ужгородському районному управлінню ГУ МНС України в Закарпатській області, Ужгородській міській санепідемстанції та Управлінню ветеринарної медицини в м. Ужгороді рекомендовано призупинити роботу ринків до усунення виявлених порушень. Рішення набуває чинності 1 червня 2008 року.
Як прокоментував рішення перший заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков, з директорами ринків упродовж півтора року проводилася відповідна робота, їм багаторазово нагадували про необхідність дотримання правил та вимог щодо ведення торгівлі, які є єдиними для всієї країни: територія ринку повинна бути огородженою, кожне торгове місце має бути пронумерованим; якщо йдеться про довгострокову оренду, необхідним є напис, хто саме і який вид діяльності здійснює на цьому місці. Належним має бути санітарний стан ринку з визначеним місцем для збирання сміття, наявним холодильним устаткуванням відповідного температурного режиму тощо. «На жаль, нехтування цими вимогами тотальне, незважаючи на те, що багатьом керівникам ринків були зроблені суворі попередження. Рішення про призупинення діяльності ринків фактично набуває чинності від понеділка. За невиконання рішення накладатимуться щоденні адмінштрафи, а також не є виключеною відповідальності керівників за кримінальним законодавством», — прокоментував Бобков.
Рішення про припинення діяльності торкнулося усіх 17 ужгородських продовольчих ринків. За даними відділу оподаткування фізичних осіб ДПІ в місті Ужгороді, на фіксованому податку в Ужгороді працюють 1512 осіб, які мають 143 найманих працівників, тобто це саме ті підприємці, які безпосередньо займаються торговельною діяльністю на ринках. Крім них, на ринках ще працює кілька сотень підприємців-платників єдиного податку й таких, які працюють на загальних підставах. Загалом, рішення про заборону торгувати на ринках може «вдарити» щонайменше по 3 тисячах ужгородських родин.

Андрея Немеш, Ужгород, "Форпост"
02 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 8
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини