Соєвий соус є елементом азіатської кухні, однак зараз він став заправкою, що активно використовується в різних країнах. Соєвий соус продається в кожному магазині. Також його можна отримати, обравши послугу доставка суші в Ужгороді. Яким буває соєвий соус? Невже він має декілька різновидів?! Читайте далі!
Що ми знаємо про сою? Це рослина з сімейства бобових, яку активно культивують в Азії, адже там найкращі умови для її вирощування – певний тип ґрунту та оптимальна кількість вологості. Існує чимало історичних згадок про сою, котра багато років вважалася в Китаї священною. Цей продукт дуже корисний. Він містить чималу кількість білка. Враховуючи амінокислотний склад, його можна прирівняти до тваринного.
Варто відзначити, що соєві боби мають світле забарвлення. Навіть сир тофу, що готується з них, виходить білого кольору. Чому ж тоді соєвий соус має коричневе чи навіть чорне забарвлення? Цей парадокс пояснюється реакцією Майяра.
Хімік Луї Майяр у ХХ столітті відкрив формулу, яка змогла пояснити і появу рум’яної кірочки на м’ясові після смажіння, і надзвичайно приємний аромат хліба після випічки. Не обов’язково розгадувати складні хімічні формули. Достатньо розуміти, що в продуктах є певні амінокислоти, які вступають в реакцію з цукром. В результаті їжа набуває інший смак, колір та аромат.
Так, існує далеко не один соєвий соус. Він має кілька різновидів. Технологія міняється в залежності від регіону, де його готують, наприклад, в Японії є 5 різновидів цієї заправки:
Звісно це зовсім маленька частина від існуючих соусів. В Китаї, наприклад, є соуси першого віджиму.
Бажаєте скуштувати смачні суші з оптимальним варіантом улюбленої заправки? Скористайтеся послугою доставка суші в Пронто Піца і, насолоджуйтесь їх неперевершеним смаком. Корисна малокалорійна страва на обід чи вечерю – що може бути краще!