Чому впала ціна криптовалют? Що призвело до знецінення Біткоїна та коли чекати стабілізації вартості цифрових активів?

Новина про можливе поглинання криптовалютної біржі FTX її конкурентом Binance, яка офіційно була оголошена 8 листопада 2022 року, призвела до того, що ціна криптовалют різко обвалилася. Однак вже наступного дня Binance заявила, що відмовляється від своїх намірів, у зв’язку з численними повідомленнями про неправильне поводження FTX з клієнтськими активами та можливими розслідуваннями з цього приводу.

Після цього стурбовані інвестори почали масово виводити активи, побоюючись збитковості та банкрутства компанії. В результаті криптовалюти втратили левову частку своєї вартості.

Ринок криптовалют: що призвело до різкого падіння ціни цифрових активів?

В листопаді 2022 вартість найпопулярніших криптовалют — Bitcoin та Ethereum — різко впала. Від зниження ціни постраждали й інші цифрові активи. Обвал на криптовалютному ринку спричинив падіння і на ринку акцій — біржові індекси S&P 500 та технологічний Nasdaq 100 різко знизилися.

Криптовалюти Ether, Polkadot та Avalanche впали більш ніж на 14%, тоді як Solana та Dogecoin впали в моменті більш ніж на 28%. FTT, службовий токен криптобіржі FTX, знизився більше ніж на 75% до позначки $4,7.

Як зазначалося вище, вартість криптовалют стрімко знизилась після того, як стало відомо про потенційне поглинання криптобіржею Binance конкуруючого майданчика FTX. За день до оголошення про поглинання засновник FTX Сем Бенкман-Фрід повідомив у Twitter, що з активами на FTX «все добре». Binance, і собі, заявила, що домовленість про поглинання була укладена після того, як «значна криза ліквідності» спіткала FTX, і компанія попросила її про допомогу. На думку багатьох експертів, саме так звана «криза ліквідності» FTX призвела до того, що ціна криптовалют стрімко знизилась.

Ситуацію ускладнили також інші фактори, зокрема:

  • Тривала пандемія, яка ослабила криптовалютний ринок.
  • Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну.
  • Інфляція, зростання індексу споживчих цін.
  • Підвищення відсоткових ставок
  • Спад рівня життя.

Все це призвело до того, що вартість Біткоїна за день знизилася на 5.5%, досягнувши позначки в 17,656 долара, На тлі цього криптобіржа Binance призупинила виведення коштів у Біткоїнах, а крипто-кредитна платформа Celsius тимчасово заборонила користувачам переводити та знімати кошти через «екстремальні ринкові умови». Свою роль також зіграло посилення грошово-кредитної політики різних країн. Насамперед США, яка у травні підвищила базову ставку (за нею ЦБ видає кредити комерційним банкам) на 50 базисних пунктів, до 0,75-1%. Це найсильніше підвищення з 2000 року. Через це потенційні інвестори стали вкладати кошти в менш ризиковані активи, ніж криптовалюта. Саме в цей час продовжилося падіння акцій таких технологічних гігантів, як: Meta, Amazon, Apple, Netflix, Google та ін.

Вартість криптовалют: за яким сценарієм далі будуть розвиватися події?

Курс Біткоїна та інших цифрових активів може зрости за умови, якщо загальна ситуація у світовій економіці стабілізується і центральні банки почнуть знижувати ставки. На цьому фоні вартість криптовалют може зрости.

З огляду на те, що у 2023 році очікується період тотального підвищення ставок регуляторами, очікувати такі тенденції можна, ймовірно, не раніше другого півріччя, коли інвестори повернуться до цифрових валют. Низька вартість крипти змусить багатьох інвесторів вкладатися в монети, сприяючи їх зростанню.

Експерти стверджують, що для відновлення цін на крипту знадобиться якийсь час. Раніше на ринку було мало професіоналів. Це сприяло різким коливанням, і дозволяло великим гравцям заробляти на помилках менш досвідчених учасників криптовалютного ринку. Наразі професійних гравців побільшало, волатильність знизилася і падіння котирувань до значних позначок займає більше часу. Через це відновлення котирувань може затягнутися.

Онлайн курс криптовалют: де його можна дізнатися?

Для того, щоб не проґавити можливість вдалого інвестування, варто постійно аналізувати ринок криптовалют, його динаміку та коливання курсів. Впоратися з цим завданням допоможе криптобіржа WhiteBIT. Це зручна та багатофункціональна платформа, яка підтримує спотову, маржинальну та ф'ючерсну торгівлю.

На WhiteBIT можна швидко перевірити онлайн курс криптовалют, вигідно купити/продати будь-який цифровий актив. Завдяки простому дизайну розібратися у роботі з платформою зможе будь-хто. Також великою перевагою є зручний інтерфейс та цілодобова багатомовна підтримка користувачів.

20 січня 2023р.

Теги: криптовалюта, біткоїн, Binance

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини