Блогер розповів про злочинну схему на Закарпатській митниці на 150 млн грн за 2,5 місяці (ВІДЕО)

Поки одні українці втрачають життя за рідну землю, а цивільні виймають з кишень останню копійчину, щоби допомогти військовим, на протилежному боці країни, на Закарпатті, на нашому західному кордоні дивна каста «обраних» влаштувала собі злочинну «бізнес»-схему на кордоні. І йдеться не просто про гроші, хоча вони в цій історії шалені, розповідає блогер Євген Плінський.

Блогер розповів про злочинну схему на Закарпатській митниці на 150 млн грн за 2,5 місяці (ВІДЕО)

За 2.5 місяці роботи цього злочинного угруповання бюджет недотримав більше 150 мільйонів гривень.

Головне в цій історії це реакція тих, хто має такі схеми присікати. На даному етапі всі контролюючі органи намагаються цю історію не помічати. Поки Президент Зеленський щодня просить у наших партнерів гроші в бюджет, лише на одній Закарпатській митниці, одна «банда» краде з бюджету зі швидкістю 2 мільйони доларів на місяць. І всіх навколо це влаштовує. "Тому наше розслідування поки що з відкритим фіналом. Адже те, чим завершиться ця грандіозна історія залежить вже не від нас з вами. Ну ми ж то з вами не знаємо, які схеми погоджені в Києві, а які ні. Ми просто їх викриваємо. І якщо ми випадково зачепили контрабандний канал, який підживлював не лише закарпатських майстрів цієї справи, але й керівництво митниці в Києві – ну тут ми вже безсилі. Своїх вони не здають", - констатує Є. Плінський.

Детальніше - у відео:

13 листопада 2022р.

Теги: контрабанда, митниця

Коментарі

Петрик 2022-11-16 / 19:07:21
Цікава ситуація: кількість правоохоронних органів типа ДБР, НАБУ і т.д. із 100-тисячними зарплатами їх співробітників зросла в рази, а мільйонна контрабанда процвітає... Та тоді хосна з тих органів, як з цапа молока... І ніхто ні за що не відповідає... Хоча керівництво і митниці в Ужгороді, і центральної в Києві повинно б шляхетно із ганьбою піти геть...Але, де брати кращих, коли там за 30 років сформувався злодійсько-корумпований колектив... І які перспективи в держави з цією когортою державників (чи держаків?)... І через таке не вистачає тепер ППО та іншої важливої зброї... Та найжахливіше, що немає на них ніякої управи, бо все куплено-продано і покривається зверху до низу... По-зрадницьки підточує державу зсередини...

до "Читача" 2022-11-16 / 12:45:16
Ага, особливо про це мріє один відомий контрабандист-дельтапланерист з "Сонечка" :)

закарпатець 2022-11-16 / 12:44:57
Призначити на Закарпатську митницю митників із Сум та Чернігова, а наших відпровадити на їх місто.
А контроль за роботою митниці покласти на ветеранів війни, бажано із добровольців.
І за порушення українських законів, зразу бити в голову, а то й стріляти. Лише таким чином можана навести порядок у цьому бедламі.

Читач 2022-11-16 / 11:08:51
Пропоную встановити громадські пости на митниці з колишніх воїнів ЗСУ, які звільнені зі служби в наслідок поранення, хвороби, та не можуть продовжувати воювати.

Брокер 2022-11-15 / 22:50:31
Добрий день!
До яких пір буде продовжуватись нахабство та безкарність хабарників на Закарпатський митниці???!!!

Записки Киевского брокера. 3й очерк.

Здравствуйте. Уважаемые Друзья и коллеги!

Первый раз выхожу так сказать «в открытый эфир». А сподвигли меня к этому впечатления от оформления импорта в Закарпатской таможне, митний пост «Ужгород-Вантажный». Сразу скажу, оформляюсь во многих других таможнях, но от этого поста остались мягко сказать «странные ощущения».
В эл. очереди декларация находилась три часа.
Инспектор, принявший мою декларацию, в «телефоном» режиме несколько раз спросил: «А почему Вы решили здесь оформляться? А кто ко мне подойдет?». На что я ответила с юмором: «могу конечно к Вам приехать из Киева, но не вижу смысла, у нас ведь вроде эл. декларирование». Вы представляете себе уровень!
Само «оформление» – «картка відмови» из-за плохого скана документа (это когда прицепиться нет к чему, находят хоть что-то), потом требования по телефону! заехать авто на терминал (сообщения в программе так и не дождалась). Затем инспектору не понравилось одно слово в графе 31, начал пугать протоколом. После двух отзывов и переподач, чудом оформилась вечером.
Так мне дали понять, что я на этом посту нежелательный субъект для оформления.
Для себя решила, больше сюда ни ногой.
О том, что моя декларация с большими платежами, можно вообще речь не вести, по их общению я поняла, что они никому не нужны.
Я по натуре человек любознательный и стало интересно как же там оформляются местные.
У меня есть несколько знакомых коллег в Мукачево и Ужгороде. Я им рассказала о своем оформлении. И мне с грустной иронией поведали некоторые моменты. И все стало понятно.
Вот уже как два месяца назад начал работу новый начальник митного поста «Ужгород-Вантажний» Ревазов О.М. Началось «закручивание гаек». Кроме того, что стали затягивать оформление, перестали давать возможность брокерам отозвать декларацию в случае ошибки, стали еще выписывать пачками карточки отказа в таможенном оформлении. Если раньше пустяковая ошибка исправлялась за минуты и оформление от этого не страдало, то теперь инспектора создают ситуацию при которой на это уходят часы. Все конечно понимают для чего это делается – система «работы» всегда была стандартная. Новый начальник при ошибках в декларации через инспектора вызывает брокера «на ковер», так сказать, для знакомства. И начинается стандартная обработка. Только уже новыми лицами.
Старший смены м/п «Ужгород-Вантажний» Колотило Михайло Михайлович вообще «с катушек слетел», чтобы выслужиться перед новым начальником поста активно озвучивает брокерам и субъектам, что им надо срочно закрыть финансовый вопрос за прошедший период. Причем так активно, что находится на посту даже не в свою смену.
Есть еще отдел тарифов. Они тоже не хотят «бесплатно» регулировать таможенную стоимость – государственной зарплаты им мало. В итоге для «нормальной работы» получается надо приготовить таможенникам приличную сумму. За что ???
Таможеники для этой схемы получения денег назначили приближенного своего брокера – Погорелова Андрея, знают, что он «старой закалки». Эта «дежурная собака» приезжает в офисы к брокерам, делает звонки нужным людям или ответственным инспекторам или т. п. – в общем выступает в роли секретного буфера или «решалы».
В этой ситуации ничего не остается брокерам как необоснованно увеличивать стоимости услуги оформления клиентам – субъектам ВЭД или идти на конфронтацию с таможенными органами в лице новоявленных нуворишей, нарушая законы Украины, подвергая свою деятельность значительному риску (брокеры до сих пор имеют косвенную зависимость от таможенников). В результате некоторые брокеры перестали работать, а некоторые ушли в другие таможни.
И тогда понятно, почему «чужаки» - нежелательные гости со своими грузами и декларациями. На них сложнее давить и выбивать деньги. А свои каждый день приходять на пост.
Вот так в Ужгороде система «коммерческой таможни» живет и, похоже, собирается процветать…
Глядя на то как нахрапом и с каким усердием и наглостью господа Ревазов и Колотило выбивают деньги из брокеров и их клиентов, создается ощущение что они «ретранслируют» решение кого-то свыше и эти «свыше» их поддерживают и страхуют … Неужели это так ?
Категорически не хочу начинать выплачивать таможне любые гонорары, тем более, что не за что.
Позволю себе обратиться к руководству Закарпатской таможни - помочь пресечь противоправные действия начальника таможенного поста «Ужгород-Вантажный». Этим Вы оздоровите не только обстановку в инспекторском коллективе, но и дадите возможность спокойно работать субъектам. Если Вы конечно с ними не за одно. Здесь вариантов немного. Всего два. Либо Вы их «крышуете», либо Вы не контролируете ситуацию.
Также позволю себе обратиться к брокерскому сообществу Ужгорода. Не ведитесь на эти «разводняки». При первом же «сквозняке» они разбегутся, а Вы останетесь с проблемами.
В любой ситуации это позорное явление коррупции недопустимо, а в ситуации войны – диверсия, мародерство. Объясню тем, кто еще не понял.
Страна пытается хоть как то поддержать оставшийся бизнес, людей, переселенцев, которые честно работают и вынуждены переместиться на Запад Украины. На них вообще надо молиться. Выплаты бюджета, кредиты предпринимателям - тяжелое бремя.
Мы теряем друзей на войне. Могилы наших защитников еще не заросли травой по всей стране. И сколько это продлится никто не знает. На этом фоне вылазят два мерзавца и вымагают деньги. Как эти категории можно сопоставить? У меня не получается.
От себя лично, от лица брокеров я прошу придать огласке данный вопиющий факт коррупционных действий государственными служащими Ужгородской таможни и помочь наказать их по всей строгости военного времени.

Ник 2022-11-14 / 21:57:29
Закони контролює прокуратура,, за державу обидно,, таможня мзду не берет,,

Петро 2022-11-14 / 19:53:08
Шось довго Жилкін зберає гроші на посаду керівника прокуратури. За цей час шакали Русняк і Косей все розтягнуть.

Так собі 2022-11-14 / 19:28:00
Було би бажання то зразу б лавочку прикрили. А так Піраміда Хеопса.

закарпатець 2022-11-14 / 09:27:01
Су.... той прокурорський Русняк ще Пшонкові тягав гроші і служив як пес донецьким. Яка го су... призначила заступником прокурора області ?
Або в Офісі Генпрокурора усі подуріли, або тягає бабло туди.
Цього міжгірського дистрофіка треба було давно гнати із прокуратури сра.... мітлою.
Кому війна, а кому мати рідна.

??? 2022-11-14 / 08:50:42
Коли вже почне працювати прокуратура?

закарпатець 2022-11-14 / 08:49:31
Ну ні х... нічого не міняється. Поки наші хлопці воюють на Сході і Півдні, в Закарпатті під.... крадуть ще більше ніж у мирний час.
Су... повернеться "Сонечко" і "Карпатська січ" будуть привязувати до стовпів митно-прокурорську сволоту як у 2014 році, але тепер уже за шию.
Так не може бути, щоби держава втратила десятки тисяч Героїв і нема цьому ні кінця ні краю, а в тилу звіріють контрабандисти, хабарники і злодюги.

Читач 2022-11-14 / 08:17:22
Нічому не дивуюся! Такі схеми постійно працюють на митниці і нікуди не зникають! Їх організовують не рядові митники, а надійний "дах"! Не осуджено жодного представника "даху". В найкращому випадку рядового митника трохи розведуть на гроші та й покинуть. Немає відповідальності за ці схеми - вини не закінчаться ніколи!!!

Знаючий 2022-11-13 / 23:21:19
Без прокурора Русняка то не обходиться

Косей 2022-11-13 / 21:10:34
Схема працює за процесуального керівництва покуратури, кому не подобається ідіть у військомат

До останнього 2022-11-13 / 20:54:40
Не фантазуй, спустися на землю, то люди на ціну золота, потрібні при всіх владах, що прийшли до бюджетного корита та корита контробанди.

"Браво" 2022-11-13 / 20:41:11
Яка "Печаль"??-Просто- Контрабасистів-Поповича і цього Моюсюка на ФРОНТ на ПЕРЕДОВУ!-УСЕ ПРОСТО...Хай ІСКУПають Вину пд час ВІЙНИ

Браво 2022-11-13 / 20:32:05
Такого Блят.тва у воюючій країні, де кожного дня гине цвіт нації апріорі не може бути, печаль і ще раз печаль, що тут ще додати...

НОВИНИ: Соціо

19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 2
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 8
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
» Всі новини